Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 520
  • 435
  •   1
Отговори
# 360
  • Сф
Мерси, Ива. Simple Smile

# 361
  • София
Благодаря, IVAbouquet

# 362
  • София
Момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата...  Blush
Предстои ми резервация в Турция и Гърция... ровейки, попаднах  на сайта directbooking.ro
Видях назад, че е споменаван, но исках да попитам има ли някой направил резервация?
Мога ли да разчитам, че всичко ще е ок, защото и за двете места ще запазвам за 6 човека и се притеснявам да не оплескам нещата...  Blush Все пак сайта е румънски... да не направят проблем, че сме българи?
Иначе цените са доста по-добри от тези, които се предлагат на нашия пазар.  Peace

# 363
  • София
Здравейте,
Някой да е ходил самоорганизирано до Индия и Непал?
Някакви впечатления, съвети и препоръки?

# 364
  • Бургас
самостоятелното организиране на пътуване е тръпка, ние сме пътували много и сме ползвали различни компании за самолети, като и различни сайтове за покупка - директно от сайта на компанията или някоя друга тип портал, ноооооооо...
за спане сме резервирали само от букинг.ком, не сме се престрашили друг сайта, може ли да споделите вашия опит, като да кажа в последно време станахме повече почитатели да наемем апартамент, а не стая в хотел, благодаря предварително  bouquet

# 365
  • Пловдив
самостоятелното организиране на пътуване е тръпка, ние сме пътували много и сме ползвали различни компании за самолети, като и различни сайтове за покупка - директно от сайта на компанията или някоя друга тип портал, ноооооооо...
за спане сме резервирали само от букинг.ком, не сме се престрашили друг сайта, може ли да споделите вашия опит, като да кажа в последно време станахме повече почитатели да наемем апартамент, а не стая в хотел, благодаря предварително  bouquet
И аз обикновено ползвам букинг, но съм ползвала и други. Щом предпочитате апартамент-airbnb.com-това е твоя сайт, няма проблем, резервирала съм от него

# 366
И аз щях да препоръчам airbnb  Peace

# 367
  • Бургас
 Hug много ви благодаря, сега ще търся апартаменти

# 368
За азиатската част travelmob като airbnb  са Peace
Ползвали сме ги и 2 та сайта

# 369
  • Пловдив
Ще съм благодарна ако някой сподели нещо за района Неапол,Соренто,Позитано,Помпей,Капри....
Ще ходим началото на септември, не ми е познат района, ако може някой запознат да сподели нещо повече-организация, подходящи места за нощувки, евентуално поне някакъв плаж... каквото се сетите.

# 370
  • гр. София
Лятото, което мина, бяхме из тези места на екскурзия. Как ще ходите с кола или със самолет?
Не знам дали точно в тази тема трябва да питаш, мисля че имаше тема за Италия..... Thinking В изброените градчета е трудно да идеш на плаж. Почти няма. По принцип трябва да се подготвите психически, че Южна Италия е общо взето най-бедната и мързелива част от цяла Италия, мръсно е /с малки изключения/, сиестата е продължителна, краде се. Аз от  Неапол не останах кой знае колко очарована - град на контраста, с много бедни квартали, центъра го ремонтираха. Беше и мръсно. Но там сервират кафе ночиоле /не знам как се пише на италиански/, което се прави с шоколад/крем с лешници и е много хубаво. Соренто и Позитано са друга работа...... Heart Eyes Много красиви, малки градчета с история свързана най-вече със знаменитостите и техните вили там. Карането на кола там е екстремно изживяване. Улиците са супер тесни, а италианците карат като луди. Хотелите са супер скъпи, места за паркиране няма. Платеното е много скъпо. Просто защото няма място. Всичко е скали, къщите са на скалите. В Позитано е най-стръмно май.  Laughing Помпей трябва да се разгледа, много е интересно, но е уморително, почти цял ден трябва. Капри е един красив, малък и скалист, разбира се, остров, на който всичко е частно от водопровода до транспорта. Трябва да се качите на върха, има лифтче до там. Долу на пристанището няма особено какво да правите. Капри и Анакапри се разглеждат за един ден. Мисля, че на Капри имаше безплатен миниатюрен плаж, с камъни и кристална вода. Иначе плаж с пясък има на о-в Иския, също е безплатен.
Бих писала и още, но се опасявам, че ще бъде досадно. За нощувки не мога да дам препоръки. Ние бяхме настанени в Кастеламаре ди Стабия. 

# 371
  • Пловдив
Лейла, благодаря ти, откога  чакам някой да каже няколко думи, писала съм и в другите теми, но никъде не отговарят, чак пък никой да не е ходил натам  newsm78. Ще бъдем  със самолет, искаме да пообиколим, не знам дали да си наемем рент а кар или пък да обикаляме с корабче и автобуси? Но пък ми се иска и малко плаж да направим Thinking .  Моля, ако имаш време пиши ми още, може и на лични, за да не досаждаме на другите в тази тема.

# 372
  • срещу двата комина :)))
Лейла, благодаря ти, откога  чакам някой да каже няколко думи, писала съм и в другите теми, но никъде не отговарят, чак пък никой да не е ходил натам  newsm78. Ще бъдем  със самолет, искаме да пообиколим, не знам дали да си наемем рент а кар или пък да обикаляме с корабче и автобуси? Но пък ми се иска и малко плаж да направим Thinking .  Моля, ако имаш време пиши ми още, може и на лични, за да не досаждаме на другите в тази тема.
препоръчвам ти да прочетеш в magelanci.com, има няколко теми точно за тези места, а хората постоянно пътуват и могат да ти дадат прясна информация  Peace

# 373
  • София
Ще съм благодарна ако някой сподели нещо за района Неапол,Соренто,Позитано,Помпей,Капри....
rrp, ние бяхме там за седмица лятото на 2013. Неапол въобще не ни хареса - предполагам са виновни и прекалено големите ми очаквания. За сметка на това крайбрежието "Costiera amalfitana" е прекрасно. Страхотни малки градчета, тесни пътища върху скалите, красиви гледки...
За организацията на пътуването: летяхме до Неапол. Избрахме хотел в Неапол - колебаехме се между него и един в Соренто. Самият хотел беше много хубав, но следващият път определено ще отседнем в Соренто. Това е отново с уточнението, че на нас Неапол не ни хареса и ако хотелът не беше там, бихме прекарали вероятно само един ден в града.
До Соренто от Неапол се стига с влак. От Соренто към Амалфи, Позитано и другите градчета - с автобуси.
Бяхме си взели такива карти. Даваха право на безплатен транспорт в района за 3 дни, безплатен вход в първите два посетени обекта и намаление на 50% за третия. Според мен си струва картата Peace
Най-натовареният ни ден беше посветен на Везувий. Тръгнахме рано сутринта с влак до Ерколано. Там посетихме Херкуланеум. След това с бусче се качихме до Везувий - бусчетата тръгват от площадчето пред гарата на Ерколано. Качват се до изходния пункт за вулкана и шофьорът чака един час, докато хората се разходят. От Ерколано продължихме с влак до Помпей. Разгледахме и Помпей - практически до затварянето. И с влак се върнахме в Неапол.
За плаж не мога да препоръчам - хотелът ни имаше басейн и ходехме на него. Все пак плажът на Позитано ми направи впечатление - хубав пясък, чист, но доста пренаселен Simple Smile

# 374
 И аз да се включа с няколко препоръки по въпроса на rrp за Неапол и Амалфийското крайбрежие. Лично препоръчвам да не се локализирате в Неапол особено пък в хотели в близост до пиаца Гарибалди / района на гарата/. Неапол е прекрасен само да отидете на една екскурзия през светлата част на деня и да разгледате историческия център,крайбрежната алея,замъците, също бих ви препоръчала археологическия музей там. Разбира се седнете в някой ресторант да пробвате уникално вкусните им пици или да пиете по кафе /много интересни и приятни са ресторант Гамбринос на пиаца дел Плебишито и пицария Бранди, но има и още стотици много добри ресторантчета и кафета/. Перфектната локация в района е Соренто, но внимателно избирайте хотелите, защото често има хотели, които са доста под нивото, което очаквате за категорията. Най-красива е гледката от хотелите по Виа ло Капо, защото тя се изкачва по скалата и повечето хотели гледат към залива и Везувий. Плажове има, но са малки и си трябва сериозна физическа подготовка за да стигнеш до тях и да се прибереш Simple Smile Карането на кола в района също не е препоръчително особено за неуверени и с малко опит шофьори. Движението в Неапол е убийствено и не се спазват никакви правила, а пътищата по костиерата са си изпитание за сетивата и уменията. Между Неапол и Соренто има железница, която се нарича Чиркум Везувиана и е подобна на метро, придвижването с нея е удобно и бързо. Освен Неапол за посещение си струва и Херкуланум и разбира се Помпей, но ви трябват поне по 1 ден за целта. От Соренто има корабчета до Капри и пътуването е не повече от 20 минути. За Капри също 1 ден е достатъчен и определено си струва. До най-красивите плажове на острова се стига само с лодка. Градчетата по костиерата са вълшебни, но хотелите в тях са изключително скъпи, особено в Позитано, Амалфи и Равело, но ако сте повече хора има вариант да си наемете вила, която ще ви излезе по-изгодно. Плажове има почти навсякъде, но са малки. Там красотата е в гледките. Препоръчвам ви освен задължителните Позитано, Амалфи и Равело да посетите и Четара и Фуроре/ това е единствения фиорд в южна Европа/. Другите много впечатляващи места са вила Чимброне в Равело и катедралата на Амалфи. Тъй като това ми е любимата част на Италия мога да напиша цял ферман, но да не отегчавам аудиторията, ако имате някакви въпроси ще ви отговоря с удоволствие. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 12:16 от няма значение 1

Общи условия

Активация на акаунт