"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 022
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Подкрепям мнението ви за д-р М. Яков, аз също съм от доволните  Peace

# 136
Още един глас в подкрепа на М.Яков!
Аз ходя при него от почти 5 години.
Бих казала,че е доста разговорлив,но и за това време съм го посещавала доста пъти и се опознахме,така да се каже.Все пак 2 пъти раждах при него,консултации и т.н.
Препоръчвам го на всичките си приятелки  Peace

# 137
здравейте момичета
предстои ми да си избера лекар за ЖК и колкото повече чета из форумите, толкова повече се обърквам. А и от опита си с лекари гинеколози съм станала толкова недоверчива и мнителна.
Чудя се каква е разликата по ЗД и на частно- освен в цената и броя на ехографите. Има ли проблеми ако си на частно после с документацията за работодателя, майчинството и т.н.
Какво мнение имате за А. Атанасова от МД? Тя изражда ли?

Ще съм много благодарна ако споделите мнение, че колкото се радвах когато видях 2 чертички на теста, толкова и съм притеснена за правилния избор на лекар.

# 138
  • Варна
MissBlue, разликата в цената идва от прегледите и изследванията, а на платена не се вземат никакви пари от ЗК. Разликите: на платена консултация посещенията са на 20дни, а по ЗК на 30. В платената са включени БХС(+2рия ако се налага), 4Д ФМ+запис(като само тя отделно ако отидеш е 100лв). Ако ползваш болнични по ЗК се заплащат, а на платена-не. В платения абонамент са включени и извънредни прегледи ако ти се наложат и не заплащат когато и колкото и пъти да отидеш, а по ЗК си заплащаш всеки преглед, който не е част от ЖК.
За лекарката не мога да изкажа мнение, защото нямам наблюдения. Мога само да ти кажа, че тя не работи със ЗК и при нея задължително си платена ЖК.
Лека бременност!

# 139
Здравейте момичета, чета ви от много време и все още не мога да намеря отговор на един въпрос, който ми се върти в главата от много време. Искам да раждам при Максим Яков в МД, тъй като съм чувала много хубави отзиви за него, ходя и на прегледи при него /на ЖК съм при друг лекар/ вече 4-5 пъти. Нямам лошо впечатление, да вярно е не говори много, но това не ме притеснява изобщо. По скоро ме тормози въпроса всички негови пациентки ли раждат секцио, тъй като аз не искам операция, освен разбира се ако има индикации за това. В момента съм в края на 8 месец и няма индикации за секцио, но все си мисля, че може да намери нещо за което да се хване. С други думи въпроса ми е моля, споделете има ли майки, които са раждали при Максим Яков нормално, а не секцио. Много ви благодаря предварително за бързите отговори, тъй като нямам вече много време за мислене Simple Smile Успех на всички.

# 140
zp.70,не сте ли обсъдили с Яков как искаш да раждаш?Ако не сте,направете го Peace

# 141
  • Варна
zp.70 при мен даже имаше за какво да се хване - още в осми месец видяхме, че пъпната връв е увита, около вратлето и въпреки това ми каза - не се притеснявай, едно на всеки 5 деца се ражда така, просто много често това не се е видяло предварително. И си родих нормално. Нямам забележки, а сега се надявам пак на едно безпроблемно естествено раждане.

# 142
Обсъдихме го, казах му че искам да е нормално стига всичко да е ок, но все пак ме притесняваха приказките на всички майки, които говорят прекрасни неща за него само след секцио, никой не съм виждала да се изказва след нормално раждане и затова питам. Много бих се радвала, ако има повече нормални раждания, които той е водил и всички тези прекрасни отзиви да продължават. Факт е че чух от няколко майки в Майчин дом, че са дошли за нормално раждане при него, но после се наложило секцио по една или друга причина. Все пак е лекар и ако иска винаги може да намери причина, затова са и моите притеснения. Благодаря за Вашите отзиви, очаквам и други майки да се включат, тъй като това е основното ми притеснение към момента.

# 143
  • Варна
Аз раждах секцио при М.Яков и съм много доволна.Точно преди мен роди една жена нормално, даже аз вече бях в операционна и ми забавиха поставянето на спиналната упойка, защото д-р Яков беше при тази жена, а бебето вече се раждаше.То се и чуваше даже как я окуражаваха майката.
После с майката се оказахме в една стая и ми сподели, че много добре ѝ е протекло раждането, с др Яков имали уговорка, а то беше сутринта като родихме.Беше раждала с епидурална упокйка по желание.
Т.е. доволна си беше жената.Това се случва обаче преди над 4 и половина години.
А аз бях секцио по мед. показания, не ме е карал лекаря, при мен просто нямаше начин да родя нормално.

# 144
  • Варна
И аз раждах при д-р М. Яков, не съм си следила бременността при него,  когато отидох за пръв път на преглед ми каза, че няма никаква пречка да си родя нормално, но една седмица преди термин, рязко ми намаляха водите, тоновете се губеха и бебка не беше слязла в таза, та ми се наложи секцио. Та смятам, че той не подтиква пациентките си към този избор.

# 145
Освен устна уговорка със самият М.Яков че искам да раждам при него нужно ли е някакво предварително записване в болницата особено ако става въпрос за нормално раждане и каква е процедурата като тръгна да раждам отивам в болницата и от там му се обаждат да го извикат или аз му звъня, особено ако е вечер

# 146
  • Варна
Аз също раждах секцио при М. Яков, просто отидох и си уговорих датата, тъй като имам вече едно секцио. Исках професионалист да ме оперира. Питах го, ако започна да раждам преди уговорената дата, какво трябва да направя. Каза ми, да не се притеснявам, отивам в болницата, казвам, че имам уговорка с него и те го викат. Simple Smile

# 147
А можете ли да ми кажете кои лекари влизат в екипа на М.Яков като анестезиолог, акушерка, педиатър или няма подобен екип работи той плюс дежурните в деня?

# 148
  • Варна
А можете ли да ми кажете кои лекари влизат в екипа на М.Яков като анестезиолог, акушерка, педиатър или няма подобен екип работи той плюс дежурните в деня?

Няма такъв екип, работи с всички. На моята операция анестезиолог трябваше да бъде д-р Мичоров /мисля, че така се казваше/, а в крайна сметка влезе д-р Александрова, от която съм безкрайно доволна, но мисля, че всички са добри, говоря за анестезиолозите. От акушерките също съм доволна, а при операция те задължително са няколко  Peace

# 149
В МД работят ли с някой фонд (доплнително здравно осиг.), 'Доверие' например?

Общи условия

Активация на акаунт