"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 758
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
И в ОБ и в АГ се използват епидурална и спинална упойки - това знам от раждали приятелки. Peace

# 631
На мен в МД ми сложиха точно таква упойка - епидурална, но по-малко, боли само пикът на контракцията. Облекчава доста, но въпреки че бях индуцирана с окситоцин можех и да си издържа болките. Аз не бях говорила нищо предварително за упойка с никого. След час и половина контракции си поисках, защото си помислих, че ако ще е така още 12 часа (както съм чувала, че може да продължи нормално раждане, никой не ми каза, че със системата толкова ще се ускорят нещата) няма да издържа. Е, да ама то с окситоцина разкритието се постига бързо, та след още час и половина вече бях с пълно такова и започна напъването. Та, Сотирова, не го мисли от сега, виж как ще започне раждането, упойка винаги можеш да си поискаш. По мое мнение, болките не са чаааак толкова големи за човек с над среден праг на болка. Мисля, че преди да се прибегне до форцепс има други варианти - моето момче искаха да го извадят с вакуум, но той пък нещо не захвана добре, после докторът ме натиска по корема и така го избута. Бебето беше голямо, та затова се наложи, другият, неприемлив за мен, вариант беше секцио.

# 632
А аз ако не родя до понеделник, ще предизвикваме раждане.Съвсем се спекох  Confused
Знам че със система е още по болезнено ,дано бързо получа нужното разкритие за упойка.Момичета , а в предродилна сами ли бяхте?

# 633
  • Варна
Но нямали случаи на извадено бебе с форцепс в МД.
Аууууу как е излъгала?!!!  Outta Joint Outta Joint Outta Joint
Ами, че аз родих с форцепс 2010 г. в МД.
Първо раждане, голямо бебе. Не усетих никакво облекчение от епидуралната и се развиках за още упойка. Те пък взеха, че ме послушаха и ми сложиха. Резултатът - не усещах никакви напъни и така 2 часа след пълното разкритие опитаха с вакуум и понеже не стана, сложиха ми пълна упойка и извадиха сина ми с форцепс. Благодарение на прецизната работа на Максим Яков синът ми е жив и здрав. Всички много се изплашихме.

Да видите после при второто раждане как отказах категорично окситоцин и епидурална.  Naughty Имах си прекрасно раждане.  Peace

# 634
Момичета,съвсем ще уплашим нераждалите Wink Аз бях секцио,не е страшно,не е ужас на ужасите.И това да изберете,споко Peace Освен това бях супер доволна че няма да си мъча бебето да излиза през тесните ми места hahaha

Скрит текст:
Водещ при мен беше страха да не нараним бебето при естествено раждане.Моя позната,и то гинеколожка,при нейното естествено раждане контузи бебето си.Точно какво е станало,не мога да кажа,но детето вече е над 12г и е с изкълчено(изметнато)рамо...Бяха големи драми,много физиотерапии и т.н.Аз поне с моето секцио това избегнах. Държа да кажа че и много често естественото раждане е като песен.Моя бивша колежка роди само за 40 мунути.После беше пушка.Но пък моята майка 2 дена се е мъчила да ме накара да изляза...

# 635
На мен ми поставиха епидурална, но не усещах никакви болки, абсолютно никакви. Усещах само как ми се втвърдява корема при контракциите и напъните ги усещах, но по-слабо от първото ми раждане, което беше без упойка, но всичко това без болка. Истина е, че доста яко ме бяха обезболили и по-трудно усещах напъните, пък и бебето беше голямо и трудно излезе, но благодарение на д-р Борис Яков не се наложиха някакви тежки интервенции, като форцепс. Малко ме понатисна по-корема и бебо изхвръкна Simple Smile.
  Според мен, момичета, не се колебайте изобщо, а си искайте упойката.Не си заслужава да се мъчите, при постиженията на съвременната медицина. Аз първия път раждах без упойка и мога да направя разликата. Бяха ме излъгали, че в Окръжна поставяли епидурална, което не е вярно. Те обезболяващо при шевовете не ми сложиха, а за епидурална да не говорим.

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 14:23 от dendjamina

# 636
Три пъти раждах секцио със спинална. Слава Богу жива и здрава съм. Гадеше ми се в операционната защото бях легнала по гръб, но след това нито ме втрисало, ни глава ме е боляла. Страха от секциото е по голям от самата болка. Аз съм от хората, които и дума не искат да чуят за нормално раждане. Абсурд просто и затова се радвам, че ми уважиха желанието още първият път.

# 637
  • Варна
Sotirova, веднага ще ти отговоря, защо в АГ и Окръжна не ползват епидурална и спинална анестезия. Нямат добри анестезиолози.
Ще ме извинявате, ама в ОБ имат много добри анестезиолози и най-вече д-р Хаимов! Wink По останалата част мен лично ме заболява корема само като чуя за МД...парите изобщо не са ми проблема (ако някой реши, че е това), в ОБ ще дам същите...

# 638
  • Варна
Да се включа за диска на 4Д ФМ-кажете, че искате непосредствено преди започването на прегледа.
За секциото- bubka Simple Smile пак си ми пуснала поста (hug)  По същите причини исках секцио и то още преди да съм забременяла. Бях на мнението, че бебето трябва да е максимално пощадено и най-сигурния начин за него и това го исках заради страха от усложнение на естествено раждане, а с мен каквото ще да става. Реших да си изтърпя операция, а то се оказа и че няма какво толкова да се изтърпи. Може да съм останала с такова впечатление, защото се настроих за голяма болка, продължително възстановяване, а то се оказа точно обратното. Бих родила и още 100 пъти секцио. Доволна съм от избора си и имам прекрасен спомен от раждането си.
Някоя беше писала за избор на лекар при секцио, а не на екип(извинявам се, но не помня коя). При секцио се избира екип като реално вие избирате лекаря си и тои оперира с когото попринцип или с дежурния и другото, което влиза в избор на екип е избор на анестезиолог.
За самостоятелната стая- във вип с придружител може денонощно да има по 1 човек в стаята, а само във вип-а е просто самостоятелна стая, в която важи принципа на посещение като в обикновените стаи.
За записа на тонове- понеже бях редовна за записи се срещнах с една бремелинка, която беше на жк на друго място и там я пращаше лекаря и за запис, друга пък и искаха сведения от инвитро клиниката с над 30минутни записи и това правеха. Записа беше 30лв.
За упойката-толкова ме бяха наплашили, че бях на ръба да искам пълна. Добре, че докторката ми си е с акъла жената и направо ми се скара. Отидох на лекция на д-р Добрева в МД и излязох убедена, че искам спинална. Ще съм им благодарна цял живот, че ме убедиха и увериха в избора ми. Не усетих поставяне, не знам на кое място са ми я сложили и до сега, защото не усещам нищо и нямах странични ефекти. Единствено, лек задух по време на операцията, но това било при почистането след като е извадено бебето. Има и лекарство за него както и за прилошаването, но така и не ми сложиха, защото сметнах, че не е нужно.
На мамите със секцио-не се плашете. Страха е само от неизвестното и от нищо друго. Смея се на себе си какви глупости си мислех преди операцията, че едва ли не няма да съм човек поне месец, а часове след операцията си гледах бебето.
п.с. единственото кофти нещо, което видях при секциото е, че 3 дни не може да влезеш да се изкъпеш нормално. Това вече ми беше проблем, а и единствения. Мисля, че всеки може да прецени що за проблеми поражда секциото.... Simple Smile

Сега се извинявам за спама. Помня, че имаше мама, която не беше слагала ваксини на бебето, но не помня коя. Ще я помоля да ми пише, ако и е удобно. Благодаря!

# 639
Освен къпането след секцио, не дават и хранене докато не се изпуснат газове, за да са сигурни,че няма газова криза, която била много болезнена. Жената, с която бяхме в една стая умря от глад горката, три дни на чай и кисело мляко, пък аз си хапвах доволно на един метър от нея, направо ми дожаля. Накрая и казвах, да им каже, че е пуснала газове, че да и дадат малко храна, то дефакто не можеш да си сигурен си ли, не си ли. Нея много я болеше операцията, много и съчувствах, все и подавах бебето, че да не става. То като и при естественото раждане - едни ги боли много, други по-поносимо, толкова е индивидуално...

# 640
  • Варна
Има ли майки родили преди 37 г.с в МД, слагали ли са им инжекция за дробчетата на бебето и заплаща ли се? Всичко нормално ли е минало и на кой ден ви изписаха? А тези които смятат да раждат- след коя седмица, мислят да ходят в МД?

# 641

За секциото- bubka Simple Smile пак си ми пуснала поста (hug)  
Миличка,върнах се до 38ма страница,не намерих пост в който да ме питаш нещо.Извинявам се за пропуска,но наистина нищо не намирам Hug Аз моите излияния от последния ми пост за секциото ги писах защото имаше 2 бъдещи майчета дето са много притеснени и питаха за упойките.Та реших да кажа че и аз съм била с упойка,с рязане и пак съм жива и здрава Mr. Green Laughing Wink

Иначе за газовете е вярно.Докато не ги пуснеш,няма манджа.Но мен още преди да ме отпусне упойката,червата ми пъркаха като луди.И газове имах още същата вечер по-късно,а на другия ден отразих и ходене по голяма нужда което също е наложително и е показател за добре минала операция Peace Дори като ме питаха и йм казах,като се ухили дежурния лекар,подскочи,възкликна"Наистина ли,идеално,направо не е за вярване!",сякаш съм направила чудо hahaha

# 642
Малкият ми син се роди в 36 г.с 6 д. не са му слагали инжекция. Направиха ми секцио по спешност, защото ми бяха изтекли водите. Държаха ни точно толкова, колкото и другите. Слава Богу всичко си беше нормално. Сега малката се роди в 37 г.с 5 д. и пак всичко си беше Ок.

# 643
Има ли майки родили преди 37 г.с в МД, слагали ли са им инжекция за дробчетата на бебето и заплаща ли се? Всичко нормално ли е минало и на кой ден ви изписаха? А тези които смятат да раждат- след коя седмица, мислят да ходят в МД?
Виж какво са отговорили от болницата -
http://maichindom-varna.com/bg/question/355.html?category=52

# 644
  • Варна
Аз го бях чела това, но ми е интересно да чуя отзивите от раждали майки и най-вече за инжекцията за дробчетата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт