"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 768
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря ви момичета! Аз също мисля да ида на кардиолог ако не отшуми скоро, защото почти не мога да спя нощем. Ако се сещате за лек как може да се пребори ще съм благодарна да споделите  Peace

# 616
Единствения лек за който аз се сещам е раждането. Само още малко търпение.   Hug

# 617
Единствения лек за който аз се сещам е раждането. Само още малко търпение.   Hug

Благодаря ти, kokoshinkata!   bouquet Hug

# 618
Здравейте, записвам се да следя темата, раждането е далеч, но се надявам до тогава да се ориентирам Simple Smile

# 619
Т.като вече раждането е близо, по цял ден чета разни неща свързани с това.Не знам дали е за тази тема , но четох че главоболието и другите възможни странични реакции от епидурала зависят от правилното поставяне и анестезиолога.Та към тези раждали в МД с епидурална упойка имахте ли някакви неразположения от нея?
И до колкото разбрах,тя се слага към 4 см разкритие , а до тогава много ли боли? Embarassed

Вече съм много притеснена , страхувам се и .......не знам дали ще се справя  Rolling Eyes

# 620
  • Варна
1. Мен ме боля глава от епидуралната при първото ми раждане. Добрева я постави. Дадоха ми обезболяващи така или иначе за шевовете, та мина.

2. Ще се справиш, няма къде да идеш. И според мен няма как да не те е страх. Спри да четеш и гледай да се разсейваш с нещо странично и приятно, за да си спокойна. И като дойде момента пълна мобилизация и ще си мислиш само за това, че ще си гушкаш съкровището. Та спри да го мислиш, няма къде да избягаш така или иначе.

Успех! 😄😄😄

# 621
Т.като вече раждането е близо, по цял ден чета разни неща свързани с това.Не знам дали е за тази тема , но четох че главоболието и другите възможни странични реакции от епидурала зависят от правилното поставяне и анестезиолога.Та към тези раждали в МД с епидурална упойка имахте ли някакви неразположения от нея?
И до колкото разбрах,тя се слага към 4 см разкритие , а до тогава много ли боли? Embarassed

Вече съм много притеснена , страхувам се и .......не знам дали ще се справя  Rolling Eyes
Мен не ме боля глава изобщо и не съм имала никакви неразположения. Мичоров ми я постави на 3см разкритие. Не се притеснявай изобщо, раждането ми в МД мина като по вода, все едно бях на санаториум, а не да раждам.   И при теб ще е така, сигурна съм.Няма такава добра болница като  Майчин дом.

# 622
Ох момичета,благодаря ви  Hug
Просто не мога да разбера,защо всички така странно реагират като споделя за упойката.Защо всички я мислят за такъв голям риск?

# 623
Просто не мога да разбера,защо всички така странно реагират като споделя за упойката.Защо всички я мислят за такъв голям риск?

Няма  никакъв риск, консултирала съм се с много анестезиолози, включително и с д-р Добрева от Майчин Дом; Тя ми обясни, че в  епидуралното пространство, където се поставя упойката, няма гръбначен мозък т.е няма риск! Спокойно, спри да четеш и си мисли за миговете с твоето съкровище в ръце!

# 624

Няма  никакъв риск, консултирала съм се с много анестезиолози, включително и с д-р Добрева от Майчин Дом; Тя ми обясни, че в  епидуралното пространство, където се поставя упойката, няма гръбначен мозък т.е няма риск! Спокойно, спри да четеш и си мисли за миговете с твоето съкровище в ръце!

Hug

# 625
Анестезиоложката от МД /съжалявам, че не й запомних името/ води една лекция на 9 месеца и помня как обясняваше, че в МД при нормално раждане много често практикуват поставяне на епидурална, но в ниски дози, за да се запази чувствителността на жената за контракциите. Каза, че ако се прекали с упойката може да се изгуби чувството за контракция и да се наложи бебето да се извади с форцепс. Но нямали случаи на извадено бебе с форцепс в МД.
Днес ходих с други момичета до Окръжна, въпреки, че съм решила да раждам в МД. Там лекарят каза, че практикували много рядко епидурална за нормалното раждане, защото можело да се изгуби чувството за контракция и пак спомена форцепса. Едва ли не отрече епидуралната анестезия при нормално раждане.
Казвайте според вас кой е крив и кой е прав!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Единственият ми страх, свързан  с нормалното раждане е да не се повреди бебенцето при излизането /а форцепсът си е страшен уред/. Не ме е страх от контракции, болки и разкъсвания. Извинявам се, ако ви звучи пресилено, но съм изпитвала много болка в живота си и наистина не ме е страх от това. Но това с форцепса и епидуралната  наистина ме кара да настръхвам и дори да обмислям секцио.
Малко многословен ми стана поста...   ooooh!

# 626
  • Варна
Sotirova, като можеш да търпиш на болка, защо искаш епидурална? Не е задължително болката при нормално раждане да е нетърпима. Peace И трите пъти съм раждала без упойка, в МД съзнателно отказах, въпреки, че ми предлагаха няколко пъти.

Д-р Добрева водеше лекцията на сп. "9 месеца". Peace

# 627
Д-р Добрева каза, че слагат по-малко от дозата за епидурална именно, за да се подтисне болката, а да се усеща контракцията Peace

# 628
Ами знам ли, питам това, което ми е направило впечатление...това, че държа на болка не отменя факта, че всичко ми се случва за първи път. Знаете как е - непознатото плаши. Затова и се допитвам до такива, на които това вече им се е случило, при това там, където съм се насочила да отида. Нали затова е форумът - да споделим опит.

# 629
  • Варна
Sotirova, веднага ще ти отговоря, защо в АГ и Окръжна не ползват епидурална и спинална анестезия. Нямат добри анестезиолози. Това е моето мнение. Първото си дете раждах със спинална упойка по мое желание в Силистра. Е, там поставят, а в големите Варненски болници не искат. И е вярно, че анестезиолога е много важен да е наистина професионалист. Имах разлика, макар и минимална с първото поставяне на упойката и с това, което д-р Добрева ми постави. Тя беше перфектна.

Общи условия

Активация на акаунт