"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 740
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Слагат, ама и на двамата ми им падна бързо бързо. Споко, няма шанс да стане грешка. Wink  Mr. Green

# 676
  • Варна
А приемната зала или някъде в родилното имат ли ехограф ( ако ми се наложи спешен преглед през почивните дни). И колко места имат по стаите, нали са по 2 момичета в стая, общо 3 стаи или повече ? Възможно ли е да нямат места за настаняване?

# 677
  • Варна
В приемният кабинет имат ехограф, както и уред за мерене на тонове  Peace

# 678
  • С изглед към морето
Lovely_Sw, да, в приемния кабинет има ехограф, както и дежурен лекар по всяко време. Относно стаите, които не са ВИП, леглата са по 2. И да, възможно е да няма места, както се случи на мен - 2 дена бях в следродилна зала или реанимация (не си спомнян как точно се наричаше), която по принцип е само за раждали секцио, но в един момент, понеже нямаше места, всичките 5 легла бяха заети и с жени раждали нормално. Абе беше си лудница! Simple Smile

# 679
  • Варна
И аз първата нощ я прекарах в постоперативната стая, заедно с две момичета, раждали секцио, защото нямаше места. На другия ден, към обяд, ме преместиха в нормална стая. Момичето, с което бяхме в стаята, го изписаха на следващия ден, така че третата нощ бях сама в стаята. Party

Гривничка слагат на бебето, на майката  - не. Peace

# 680
Благодаря MIRA!  Grinning

Chokоlina, после как разбират това бебе на коя майка е? Няма ли нещо и за майката? Simple Smile

# 681
  • Варна
На гривната на бебето пише името на майката. Peace Отделно на креватчето на бебето и на леглото на майката май имаше някакви стикери. Peace

# 682
Добре, това звучи обещаващо  Simple Smile

А защо се прави този запис на тонове в 9 месец и задължителен ли е при всички, или само по преценка на лекаря? На мен не са ми споменавали такова нещо...

Последна редакция: сб, 20 дек 2014, 01:37 от free_mind

# 683
Слагат, ама и на двамата ми им падна бързо бързо. Споко, няма шанс да стане грешка. Wink  Mr. Green
И на моята девойка така.Цели 2 дена след раждането беше без гривна.Добре че имаше една огромна синя вена на челцето,та по това си я познавах.И родилен белег-червени петънца на тила.Иначе всичките бебета си приличат!Само дето едните са с много коса,като пънкари,а такива като моята девойка,бяха плешиви отгоре  hahaha Една вечер си я потърсих,влезнах в една стая с бебета и направо се шашнах как всичките си приличат #Shocked

# 684
Е, как си приличат?!  newsm78 Направо съм изумена! Моето го познавах от сто километра, то вярно, че май само той позапълваше легълцето. И на "съседката" по легло и нейното го разпознвах безпогрешно. На мен всичките ми се сториха много различни. Само по рева ми бяха еднакви. Даже мислех да напиша, че видиш ли си го веднъж няма начин да го сбъркаш.

# 685
  • Варна
Аз моето си го различавах отдалече, за мен не си приличат чак толкова бебетата.

# 686
момичета, а този запис на тонове в 9 месец защо се прави? и при всички ли се прави?

# 687
  • Варна
Записа на тонове е само препоръчителен, задължителен при остаряла плацента и/или след преносване. ЖК по здравна каса (не визирам МД) по принцип не го поема, моята АГ каза за мен, че нямало нужда, но ако ако искам да ходя на запис. По принцип в приемния кабинет на всяка болница ще ти направят- мисля, че в АГ и ОБ струва 20лв. В майчин дом не разбрах колко струва, трябва да се пита на регистратурата (някой беше споменал 15 лв ,друг 30лв).  С 1вата бременност 2 седмици преди термина в ОБ ми направи моята лекарка запис, която избрах за избор на лекар, когато беше на смяна, а аз взех, че на другия ден родих. Така, че ако имаш уговорка с израждащ лекар най-вероятно ще ти прави безплатно запис когато е на смяна, но пак зависи от лекаря.
По принцип нали прегледа с ехограф отчита сърдечната дейност и ако нещо не е наред с тоновете трябва там да го видят ?
Местата за родилки в МД само 6 ли са- три стаи по 2 легла? Мен ми е странно, че от 11 стаи 7 били ВИП (прочетох го в една статия)Очаквах да са доста повече местата. Все пак не е държавна болница и си плащаш за условията, не ми се струва редно да седиш по 2 дена в реанимацията при раждалите секцио.  По- логично ми се струва да те настанят във ВИП стая ако няма места в нормалните стаи.
А в реанимацията има ли тоалетна,баня, ТВ и 5 легла ли са там, или колкото са необходими толкова слагат?  И аз първия път в ОБ бях в такава стая поради липса на места но само за първата нощ и нямаше собствен санитарен възел, понеже раждалите секцио не могат да стават и нямат нужда от баня.

# 688
Е, как си приличат?!  newsm78 Направо съм изумена!
Щом съм писала че моята си я различавах по веничката на челото,значи и аз съм си я познавала  hahaha Да съм писала че никак не съм я разпознавала...Ще ме убиеш от смях,моля те Stop Но когато ги видях всичките бебета в леглата,завити до вратлетата,едни рошави...Бяха ми еднакви.О,ако за теб има значение,моето бебе НЕ беше в тази стая.Затова чуждите ми се видяха еднакви Laughing
Впрочем ,за разлика от теб,аз си познавах моето по рева!Нямаше такъв силен глас като нейния там Peace

# 689
Много Благодаря за подробния отговор, Lovely_Sw!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт