"Майчин дом"-Варна тема 6

• 67 741
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
По скоро, че ако почнеш нормално да раждаш, няма гаранция, че няма да мине към секцио. При който и лекар да си.

Иначе за секцио щом си решила с две ръце и два крака гласувам за д-р Максим Яков  Peace

# 706
  • Варна
Той ще е, той беше в проблемен период, той ме лекува, сега той ме и следи. Не си го сменям.

# 707
  • Варна
По скоро, че ако почнеш нормално да раждаш, няма гаранция, че няма да мине към секцио. При който и лекар да си.
Peace Peace Peace

# 708
  • Варна
А кои лекари не са за предпочитане, ако има такива? На мен ако ми се наложи секцио бих искала да ме зашият добре, за да е минимално видим нелега. И разбира се, операцията да е максимално чиста, но и белега ми е важен. Така че кажете, ако имате опит.  Peace

# 709
Здравейте, момичета! Не съм много активна във форума, но получих отговори на много въпроси, които ме вълнуваха от вас, така че ще споделя впечатления. Вчера ме изписаха от Майчин дом след планово секцио на 19.12. Д-р Капка Атанасова ме оперира, както и проследи бременността ми. Мисля, че е страхотен лекар и човек, беше супер мила и внимателна, всеки ден идва да ни види и наистина съм и много благодарна. Бяхме настанени във ВИП сектора в самостоятелна стая. Избрах пълна упойка и определено не съжалявам. Белегът ми е много тъничък и малък, още не са ми махнали конците, а вече почти не се забелязва, така че не се тревожете за това Simple Smile Имаме проблеми с кърменето с бебчо, но това ще го споделям в друга тема.. Ако мога да съм полезна на някой с по-подробна информация- можете да ми пишете, ще се радвам да съм полезна. Нали знаете- като ти мине от главата всичко изглежда толкова хубаво и розово! Весели празници на всички! И още нещо- чувствам се перфектно, в момента бебето спи, аз правя коледни сладки, пека пуйка и чакам щастливите баби и дядовци! Така че това с бавното и болезнено възстановяване да го разправят на друг..След естественото ми раждане 2 седмици не можех да сядам..И имах 10 пъти повече шевове..

# 710
  • Варна
Kristin1160, аз имам въпрос - след секциото кога и с какво обезболяват? И нужно ли е сама да кажа, че имам нужда от обезболяващо или при всички положения го слагат?

# 711
Да се включа и аз със страхотни впечатления от Майчин Дом! Вчера родих естествено при д-р Капка Атанасова - страхотен специалист и човек, много съм доволна! Както и от анестезиолозите д-р Мичоров и д-р Добрева - също страхотни специалисти и хора! И въобще целия екип на болницата е страхотен!

# 712
  • Варна
Честито, free_mind, Kristin1160! Да са ви здрави и щастливи децата!

# 713
Благодарим Тайга!   bouquet

# 714
  • Варна
Kristin1160, аз имам въпрос - след секциото кога и с какво обезболяват? И нужно ли е сама да кажа, че имам нужда от обезболяващо или при всички положения го слагат?
Веднага след като те преместят в реанимация ще ти вливат и болкоуспокояващо през системата, не е нужно да им казваш, те го правят. След това бият обезболяваща инжекция, след като те раздвижат, от там нататък е по твое желание, предлагат и свещички Profenid, аз  от тях бях доволна.  Peace
На родилите майчета пожелавам здрави и спокойни бебчета!
Весели празници!

# 715
  • burgas
Честито на родилите мами! Пожелавам ви вълшебна Коледа! Hug

# 716
  • Варна
Nellyna_mb, благодаря за изчерпателния отговор!

# 717
Да, в началото е през банката обезболяването, а вечерта лекарят ме попита дали искам да ми влеят още една банка обезболяващо преди да ме раздвижат и аз не отказах. Не че не се издържа, но пък защо да се мъчим излишно..а за свещички отказвах, макар че на няколко пъти ми предложиха, на следващата сутрин си е съвсем търпимо и поне при мен нямаше никаква нужда. А съм си доста страхлива по принцип, преди зъболекар съм в нервна криза, така че не се правя излишно на герой, просто наистина не е страшно. Честита Коледа и леко раждане на всички, на които им предстои !!!!

# 718
  • Варна
Честито, free_mind, Kristin1160! Бързо възстановяване ! Надявам се и аз скоро да се похваля с добри новини. Аз май и преди бях питала и не получих отговор- а за нормално раждане с какво обезболяват (ако не искаме епидурална) и изобщо има ли някакъв ефект от тези обезболяващи или е както в окръжна например- бускулизин и никакъв ефект, само замайване.

# 719
Благодарим ти Lovely_sw!

Относно обезболяването: аз бях с епидурална, но освен това ми вливаха в системата но-шпа и папаверин;
Ако позволиш, съвсем приятелски бих те посъветвала да сложиш епидурална, просто е някакъв елексир! Аз дори заспах като ми я поставиха и така успях да почина 2 часа точно преди напъните; Въобще не е страшно поставянето, специалистите са невероятни (аз бях и при д-р Мичоров и при д-р Добрева) т.к хванах и от двете смени по малко Simple Smile не бих се поколебала и за в бъдеще за тази упойка, няма смисъл да се мъчиш след като я има.

Успех и чакаме да се похвалиш!

Общи условия

Активация на акаунт