Търся електронна книга - тема 9

• 92 555
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте   Simple Smile Искам да попитам за програмата MailBook понеже пише че трябва да ма папка в която да се запаметяват книгите които получавам, а аз май нямам такава папка. Дали може някой да ми помогне?  Praynig

Папката се създава автоматично при получаването на първата книга, поискана чрез програмата. Тя се нарича Books и се намира в директорията, където е старт-файла на програмата. Peace

Да аз това го разбирам и съм получила книгата, но папката я няма !!!

# 61
Здравейте   Simple Smile Искам да попитам за програмата MailBook понеже пише че трябва да ма папка в която да се запаметяват книгите които получавам, а аз май нямам такава папка. Дали може някой да ми помогне?  Praynig

Папката се създава автоматично при получаването на първата книга, поискана чрез програмата. Тя се нарича Books и се намира в директорията, където е старт-файла на програмата. Peace

А къде сте получила книгата, в коя папка се намира?

# 62
Някой да е мяркал книгите от поредицата "Скълдъгъри Плезънт" Simple Smile

Това не са ли книгите които в момента вървят с някои от вестниците?

Мисля че 6 я имаше с един вестник, но така и не я намерих.

# 63

Пробвай също и този бутон: Peace

# 64
 Момичета някой знае ли дали на Касандра Клеър - Кодексът на ловците на сенки я има някъде на български?

# 65
  • В две мънички очи...
Някой да е мяркал книгите от поредицата "Скълдъгъри Плезънт" Simple Smile

Това не са ли книгите които в момента вървят с някои от вестниците?

Мисля че 6 я имаше с един вестник, но така и не я намерих.

Утре ако се сетя ще погледна в магазина до нас. Мисля че там я гледах и поне да разбера коя част е.

# 66
  • Пловдив
Ysabell, Благодаря за темата и на всички, които са така добри да споделят книгите си в MailBooks  bouquet

# 67
MailBooks - нова версия: 14.1.13.1.

След дълго отсъствие поради технически (здравословни) причини, най-после мога да пусна нова и, надявам се, подобрена версия на програмата. Новите неща са следните:

• Премахнато е полето за статус (състояние) на произведението. Вместо него е въведено полето "Забележка", в което собственикът на произведението може да напише някакъв коментар до 50 символа, включително и да укаже състоянието на произведението или неговия жанр в свободен текст. В списъка с произведения вече не се извежда полето за състояние, а полето за забележка.

• Въведено е поле за годината на издаване на произведението (извежда се в списъка). Така лесно може да се прецени дали дадено произведение е сравнително ново или старо. При желание годината на издаване може да се добави към регистрирани вече произведения в режим на редактиране.

• При въвежда на парола се извеждат маскиращи символи, вместо реалните. В полето до бокса за въвеждане има поле за отметка – ако се постави отметка се виждат реалните символи. Същото важи и при активиране на бутона "Потребителски акаунт".

• При импорт на произведения състоянието се записва като забележка. За да не променяме формата на екселската таблица, не е предвидено в нея да се въвежда годината на издаване. Това може да стане на по-късен етап чрез редактиране на произведението.

• Оптимизирани са някои заявки, с цел ускоряване на работата на програмата. Извършени са и някои регулярни и скрити от погледа подобрения в програмния код.

Ще се опитам с няколко думи да отговоря на някои въпроси, свързани с поведението на програмата:

Важно. MailBooks е програма, изискваща добра интернет връзка и сравнително приличен компютър. Илюзия е да се мисли, че могат да се получават и изпращат книги при скорости от 1-2 МБита/сек.

Важно. Ако се получи проблем с получаването/изпращането на книги, най-добре е програмата да се рестартира – възможно е докато сте работили интернет връзката да е прекъснала за секунда и да е прекратила достъпа ви до сървъра; рестартирането ще оправи този проблем.

Важно. Ако имате проблем с получаването/изпращането на книги поначало, най-вероятно проблемът е в защитната ви стена или в доставчика на интернет. За Windows 7 трябва да се създадат две изключения – входящо и изходящо (Inbound Rules и Outbound Rules). Както правилно е отбелязала Ysabell, трябва да се включат опциите както за локални, така и за публични мрежи.

Важно. Ако програмата ви е работила вчера, а не работи днес, бъдете сигурни, че проблемът не е в нея – проблемът е в интернет връзката или сървъра. Възможно е при продължителни прекъсвания на захранването сървъра да стане недостъпен за известно време – имаше вече няколко такива случаи. Просто опитайте да стартирате програмата по-късно.

Важно. Няма наложена рестрикция за размера на файловете с книги от програмата или сървъра. Естествено е по-големите файлове да се изпращат/получават по-бавно (зависи много от скоростта на интернет връзката и натоварването на сървъра). Добра идея е да следите броя на включените потребители – колкото по-малко са те, толкова по-вероятно е операцията да завърши успешно. Опитно можете да установите и в кое време на денонощието операциите по изпращане/получаване на книги минават най-успешно и да използвате това време за работа с програмата.

Важно. По време на изпращане/получаване на книги не е желателно да използвате други програми с интензивен интернет-обмен, като uTorrent примерно.

Можете да изтеглите актуалната версия на програмата от подписа ми или от първата страница на темата. Успех на всички!

# 68
  • София
 PanJoro, благодаря! Grinning

# 69

Току що се появи в Мейлбукса  Peace Hug  bouquet
[/quote]
Много ти благодаря,задължена съм Simple Smile   bouquet

# 70
Търся 'Училище за вкусове и аромати' на Ерика Бауъмайстър

# 71
Pan Joro , благодаря!  bouquet

# 72
Много моля, някой да ми даде съвет как да преформатирам от PDF.

# 73
PanJoro благодаря за новата версия и се радвам за отпадането на здравословните причини

може ли пак да предложа да има графа с жанра на произведението  Praynig

Много моля, някой да ми даде съвет как да преформатирам от PDF.

с ABBYY FineReader
http://zelka.org/details.php?id=372145

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 09:41 от Herzen

# 74
С благодарности на Ysabell и PanJoro!!!    bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт