Априлчето е виден акробат, тренира всеки ден шпагат :)

• 30 818
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Ееее, това за нощниците е много яко! Браво на болниците! При нас това е невъзможно! Иначе много ми хареса това, защото аз нощници не използвам никога и се налага да купувам нещо, което после трябва да хвърля! Пижамата никак не е лоша, но като знам каква пещ е в болниците заради бебетата, че трябва да са на топло, отделно хормоните вече яко те тресат, абсурд! Аз предишния път бях взела нощница с дълъг ръкав, а и навън си беше -20 градуса-само изчаках да родя и на пожар ги пращах да ми купуват с къс ръкав, че не се живееше и дишаше вътре! Но пък за цените които плащате в частните болници, че и в държавните май, не нощница, ами и масаж всеки ден трябва да ви правят!!!

# 76
  • в 1001-та нощ
Идваха рехабилитатори за момичетата, които имаха проблем с раздвижването след упойка и други подобни проблеми  Peace

Температурата в помещенията регулирахме сами, не беше горещо и за децата не се препоръчва да е парник, аз се учудвам, че някъде е така  Blush

Нощници и аз не ползвам, освен в болница  Mr. Green

# 77
  • сто акровата гора
Аз с каката съм гладила като подредих дрешките преди раждането - после само за красота.
За нощниците - 2006 в Св. София даваха в родилното, в патологията бях с пижама. Сутрин минаваше една санитарка и питаше за смяна на нощница има ли някой, а по-късно ако се наложи се обаждаш и пак дават.

# 78
  • София
Някой с положителен резултат за гестационен диабет? Tired

Аз правих тест - нямам. Не е нищо притеснително, детето няма да има диабет като се роди здраве и живот и ти също. Важното е да спазваш хранителен режим - много важно! Ако бебчо продължава да расте и стане около 5 кг, може и повече (това е характерно за бебета при майки с гестационен диабет) - със сигурност ще раждаш със секцио. Позволявам си да дам няколко съвета, че имам опит с диабетно болни в рода:

1. Консултирай се на мястото, в което се следиш да ти изготвят диета или да ти препоръчат диетолог (специалист), който да ти изготви режим, съобразен с твоите нужди, тези на бебето и да го актуализира за първите месеци след раждането.

2. Спри бяла захар, бяла сол, бял хляб (въобще глутеновите храни), бял ориз. Като цяла намали въглехидратите драстично.

3. Можеш да хапваш ограничено картофи, но задължително сварени или печени - избягвай пържени храни. Когато вариш картофите за манджа или салата, задължително слагай лист-два-три дафинов лист - той намалява гликемичния индекс. Дори се използва за отвари за лечение на диабет тип 2.

4. Хапвай си добри мазнини - нерафинирани олиа, сурови ядки (шепичка дневно), качествена риба, ако консумираш месо - хапвай ограничено и нетлъсто.

5. Можеш да консумираш кафяв ориз. Яж много ябълки - със семето - там се съдържа най-много пектин, той оказва благотворно влияние върху диабета. Отделно наблягай на храни, богати на магнезий - обикновено наличието на дибает се съпровожда и от нарушение на баланса на магнезия в организма, като цяло си е метаболитен проблем.

6. Забрави за безалкохолно, не консумирай никакви подсладители - ако без захар не можеш - замести със стевия, ако не ти допада - можеш да заместиш с много малки количества нерафинирана кафява захар, кленов сироп, сок от агаве - това е много по-добре, от който и да е подсладител.

7. Разбира се - пий водичка - равномерно, ако можеш изстисквай малко лимон - вътре - комбинацията действа благотворно като алкализира средата в стомаха, отделно спомага за чистене на слуз от организма.

8. Има различни рецепти за диабет със семена от коприва = те са и най-добрият източник на желязо при нисък хемоглобин - можеш да ги пробваш. Нямат противопоказания за бременни.

Надявам се, че поне малко съм те насочила, и дано не е супер хаотично като инфо. Не се тревожи - регулира се, но трябва да започнеш от сега.

# 79
При нас (пак в Токуда Simple Smile ) бяха увеличили на 28, а навън беше -20 като раждах първото. 50 градуса разлика Grinning Но беше много топло и ние си намалихме Т.

Извинявам се за може би глупавия въпрос за диабета, но ... миналата седмица имах съмнения за себе си, понеже значително се увеличи жаждата, ставах нощем да пия по литър вода. Но кръвната захар е в норма и се успокоих. Какво друго изследване се прави за този гестационен диабет? Ако сте обяснили назад ще се върна да търся, но не си спомням...

# 80
Момичета, може ли майките с опит да ми дадат съвет колко одеалца и пелени трябва да подготвя и от какъв тип да са? На мен всичко ми е за първи път, а разнообразие има голямо и се чудя само.

За нощниците е добре значи да подготвим поне две за болницата - едната да е пижама?

# 81
Нощници и в Майчин Дом даваха...но не бих облякла болнична нощница за нищо на света. Не съм пипала и болнична храна. И аз като devil4e изхвърлих всичко, с което влязох да раждам. Simple Smile)

# 82
  • Sofia
Присъединявам се към питането на август 13, ако може да добавите и няколко думи за всичките му там чаршафчета и други неща, че е голяма каша. Аз пелени взех 1 пакет с 2 обикновени и 2 тензухени, една плетена, 1 порт бебе и може би още нещо ще добавя преди раждането. Сигурна съм, че това не е достатъчно, но и идея нямам какво точно и колко ще ми трябва.

Ходих тази сутрин на половин лекция в Мол София, интересно е, другата седмица пак. Жалко само че са през рботно време и няма начин да стоя на цялата.

# 83
  • Пловдив
  bouquet

# 84
Малко отклонение ,но сега чета и се интересувам .Вие мислите ли да биете ваксини на бебчетата си ? Всички ли мислите да им биете или само някои?

# 85
Здравейте, момичета. Знаете ли какви стойности макс на левкоцити в урината не са притеснителни? Днес си пуснах стерилна урина и ми излезна:
Урина - левкоцити   75   cells/µl   < 15
Седимент - левкоцити   10-30   на поле   < 4
Седимент - други наблюдавани   масово бактерии   
Всичко останало е отрицателно. Притеснявам се, защото съм чак в петък на преглед. Няма уточнение какви са бактериите, няма и антибиограма. Предполагам, че трябва да пусна микробиология, за да се установи какви са бактериите? Мисля да си пусна една урина и на друго място утре сутрин, защото май не спазих правилото за средна урина. До сега нямах никакви проблеми ooooh!

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 12:22 от BettyBoop

# 86
  • София, Манастирски ливади
Малко отклонение ,но сега чета и се интересувам .Вие мислите ли да биете ваксини на бебчетата си ? Всички ли мислите да им биете или само някои?

Ако смяташ да даваш детето на детска градина, ще ти трябва задължителната ваксинация.
Аз тях ще ги правя, допълнителните ще ги пропусна. Все пак като дойде времето, ще се консултирам и с педиатърката, но при баткото не ми е предлагала нищо допълнително да правим, като изключим Пентаксима, който тогава не беше по здравна каса.

# 87
  • в 1001-та нощ
....
Извинявам се за може би глупавия въпрос за диабета, но ... миналата седмица имах съмнения за себе си, понеже значително се увеличи жаждата, ставах нощем да пия по литър вода. Но кръвната захар е в норма и се успокоих. Какво друго изследване се прави за този гестационен диабет? Ако сте обяснили назад ще се върна да търся, но не си спомням...

Натоварване с глюкоза, има различни "схеми" - най-добре обсъди с лекаря си или с ендокринолог - първо  Peace

А дали не си имала по-солено хапване, нови медикаменти, някаква друга промяна  Peace

Задължителните - да, от допълнителните - ще помисля за ротавирусната  Peace

# 88
ами нещо дребно, но много важно за мен ,колко на брой са задължителните ваксини ? чета ужасни неща доказани за ваксините и просто се побърквам при мисълта ,че някой ще се опита да ме задължи да го направя https://www.youtube.com/watch?v=uJFlPg5H1BM
искам отговори ,но трудно се намират ....

# 89
  • в 1001-та нощ
Здравейте, момичета. Знаете ли какви стойности макс на левкоцити в урината не са притеснителни? Днес си пуснах стерилна урина и ми излезна:
Урина - левкоцити   75   cells/µl   < 15
Седимент - левкоцити   10-30   на поле   < 4
Седимент - други наблюдавани   масово бактерии   
Всичко останало е отрицателно. Притеснявам се, защото съм чак в петък на преглед. Няма уточнение какви са бактериите, няма и антибиограма. Предполагам, че трябва да пусна микробиология, за да се установи какви са бактериите? Мисля да си пусна една урина и на друго място утре сутрин, защото май не спазих правилото за средна урина. До сега нямах никакви проблеми ooooh!

Стерилна урина ли даде?

Общи условия

Активация на акаунт