Примерна схема за захранване - 33

• 94 933
  • 828
  •   1
Отговори
# 360
Аз също кърмя, но когато  правя пюрета слагам вътре в пюрето АМ, това преди да започна с месото де, сега не добавям, но пък все още има някои безмлечни каши, които давам и вътре пак дослагвам АМ.

# 361
Аз също кърмя, но когато  правя пюрета слагам вътре в пюрето АМ, това преди да започна с месото де, сега не добавям, но пък все още има някои безмлечни каши, които давам и вътре пак дослагвам АМ.
По колко слагаш в пюрето АМ  и направо суха консистенция ли?Какво АМ си купила ,и бебето как го възприе след като до момента сте били изцяло на кърма ?

# 362
Не е задължително да слагаш АМ в пюретата.Щом бебето е на кърма,просто ще кърмиш(желателно е преди твърдата храна) на всяко хранене  Peace

# 363
При нас имаше следният момент, когато се наяде и предлагам кърма, но тя отказваше, и затова се наложи да измисля вариант да "пробутвам" мляко в пюрето, но и на мен не ми се занимаваше да се цедя. В родилното бяха давали фризолак и затова купих фризолак, но пък после реших, че  млечните каши на тьопфер ме устройват, та давам и от тях. Иначе приготвям около 90гр каша примерно по указание от кутията, като сложа на 90гр вода 3 мерителни лъжички мляко и после кашата докато стане на консистенция както трябва. А в пюрето съм си измислила, че го разреждам с около 20-30гр вода с една мерителна лъжичка мляко. Ако искаш може да опиташ да даваш кърма преди твърдата храна, но при мен пак не ставаше, защото просто в един момент реши, че всичко друго е много интересно и само се върти, и не виждах смисъл. Доскоро бяха останали кърмене сутрин, вечер и следобяд. Но аз искам да отбивам до месец, максимум два, зависи от плановете ти.

# 364
Когато пюрето е по-рядко (морков, пащърнак, тиква), аз слагам направо в него сухо АМ. На около 100-120 мл пюре слагам 2 лъжички АМ. Не знам дали има някакво правило, просто така съм си го измислила  Simple Smile

# 365
Няма правило и строго определена доза.Важното е просто да съдържа мляко/млечен продукт Peace

# 366
Мамчета след колко дни давате цяла доза каша newsm78 давам вече 2-ра седмица оризова но повече от 100мл(вода) не смея да дам,на опаковката пише 15гр в 150мл вода.аз меша с плод.пюре,че само каша се цупи Crazyкакъв  друг вид да взема ,пак с ориз  ли Thinking да ви питам и още нещо Blushние ядем по 1 бурканче пюре ,плодовото го разделям на 2 в 10ч и после в 17 с кашата,а на обяд цяло зеленчуково той си изяжда всичко после го кърмя,да давам ли повече пюре,колко е нормално ,да започвам ли с месцето,мноооого стана ама пусто захранване вече Crazy
мерси маминки  bouquet

# 367
Мамчета след колко дни давате цяла доза каша newsm78 давам вече 2-ра седмица оризова но повече от 100мл(вода) не смея да дам,на опаковката пише 15гр в 150мл вода.аз меша с плод.пюре,че само каша се цупи Crazyкакъв  друг вид да взема ,пак с ориз  ли Thinking да ви питам и още нещо Blushние ядем по 1 бурканче пюре ,плодовото го разделям на 2 в 10ч и после в 17 с кашата,а на обяд цяло зеленчуково той си изяжда всичко после го кърмя,да давам ли повече пюре,колко е нормално ,да започвам ли с месцето,мноооого стана ама пусто захранване вече Crazy
мерси маминки  bouquet
Аз зеленчуково пюре/каша съм давала колкото яде после дохранвах!
Плодово давах между храненията колкото иска.

# 368
  • София
Ако искаш изчакай да има 8 навършени за месото. Докато все още имаш кърма въведи глутена - по-добре се приемал така.

# 369
Ако искаш изчакай да има 8 навършени за месото. Докато все още имаш кърма въведи глутена - по-добре се приемал така.
МЕРСИ,МИЛА  bouquet ТОВА ЗА ГЛУТЕНА НЕ ГО ЗНАЕХ Embarassed

# 370
  • София
на нас ни е рано за захранване, но чета да се информирам. Не видях да споменавате или съм пропуснала за тези каши:

# 371
desideskata още на пръв поглед, като видях, че в оризовата каша има захар, не става  Peace

# 372
  • Berlin
Какво да ги споменаваме тези каши? Simple Smile

# 373
Интересува ме, откога мога да давам червена леща?

# 374
  • Berlin
Леща мисля най-рано след 10м, и то ако е белена, иначе след 1г.

Общи условия

Активация на акаунт