Примерна схема за захранване - 33

• 94 951
  • 828
  •   1
Отговори
# 510
Галена, много ти е мъничко бебенцето. Просто му е рано
и то си показва, че още не е готово. Желателно е захранването
да започне при 6 навършени месеца, може и седмица - две
по - рано. Изчакай и опитай пак поне след месец. Peace

# 511
Момичета, в кой месец се въвежда месото и с какво да започна? Заешкото добър вариант ли е? С всички писания напоследък за това какво има в пилешкото, хич не ми се дава.
И като почна да захранвам с месо всеки ден ли да го давам докато го въведа?

# 512
Момичета, в кой месец се въвежда месото и с какво да започна? Заешкото добър вариант ли е? С всички писания напоследък за това какво има в пилешкото, хич не ми се дава.
И като почна да захранвам с месо всеки ден ли да го давам докато го въведа?
8 месец се дава месо. Някои дават пуешко други заешко за първо.
Аз въвеждах 1 седмица месо като давах през ден. Всеки понеделник / вторник давах ново месо.

# 513
Благодаря за бързия отговор, Малиш!

# 514
  • София
И аз започвам да ви следя. Предстои ни захранване, малката е на 5,5 месеца и е само на кърма. Още съм в чуденка дали да не изчакаме до 6 навършени месеца, още повече, че сме далеч от сядането и слюноотделянето ми се струва слабо. Ако започнем ще трябва да е в люлката, като се храним. Решила съм да пробваме първо с картофено пюренце от домашни картофи. След това още няколко зеленчука ще въведем. Но идея си нямам кога да дам за проба плодово. Месото след осмия месец, а безглутеновите каши кога мога да започна?
Да ви питам и за евентуално замразяване на пресни плодове и зеленчуци, как става - бланшират ли се, пасират ли се, стерилизират ли се или директно във фризера и кои плодове и зеленчуци не си променят вкуса след размразяване. Засега само черешки съм замразила - измити и обезкостени.
Как се разбира, че детето има алергична реакция? То ако е силно изразена е ясно, ама по-слабите реакции какви са - обриви или нещо друго и къде?

# 515
higher-up,чудесно си решила с какво да започнеш.За първи зеленчуци се препоръчват картоф,морков,пащърнак,тиква,тиквичка.След това зелен боб,грах,броколи и т.н.Всяка нова храна въвеждаш минимум 3 дена,а най-първата може дори 6-7.Започваш първият ден с една лъжичка,втория-две,3-тия-3 и така докато достигнеш количество от около 7-8 лъжички или пък колкото желае твоето дете.След това дохранваш с мляко.Ако кърмиш и желаеш да кърмиш,е хубаво да предложиш първо кърма и след това твърдата храна.

Никога не въвеждаш нова храна ако детето е болно,както и 3 дни преди и 3 дни след поставяне на ваксина.Новата храна се въвежда винаги сутрин или на обяд,но винаго в по-ранни часове за да можеш да следиш за реакции.Слабите алергии се проявяват в ситни или по-едри обриви или повръщане.

Около 3 седмици след началото на захранването може да дадеш каша.Естествено пъроначално безглутенови-оризова,царевична,елда.Към 9 месец,може да помислиш и за глутена,който се въвежда по определена схема->овес-ръж-ечемик-пшеница.

Малко по-късно може да въведеш и плодовите пюренца.
При захранване от 6-тия месец(както при теб) месото се въвежда не по-рано от 9 месец.Първо с бели меса-заешко,пуешко,пилешко.След това телешко,агнешко,свинско.
Риба не по-рано от 10 месец.Ако детето е алергично,може и след годинката.

Дано съм била полезна! Peace

# 516
Здравейте четох в една схема , че кашите се дават за следобедно хранене ( ако бебето вече е захранено със зеленчук на обяд ) , как става тогава въвеждането ?

# 517
  • Berlin
Оризът може и да е 1ва храна. Казвам го, защото най-често се дава под формата на каша и не е вярно, че каша може да се даде 3 седмици след захранването, много зависи от какво е тази каша все пак.  Wink

geri_koleva ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ , въвеждаш пак преди/на обяд, както и другата храна. После, когато се стигне някакво по-голямо количество и решиш да имаш следобедна закуска, даваш каша, ако искаш.

# 518
Вариант е когато решиш да въведеш каша,да я предложиш сутринта.Една-две лъжички.Когато вече е въведена,т.е. след 4-5 дена може да започнеш да даваш след обяд.Оризовата,не е алерген.Тя дори се препоръчва и като първа храна при при захранване,така,че с нея може да се сейства малко по-смело. Peace

# 519
Оризът може и да е 1ва храна. Казвам го, защото най-често се дава под формата на каша и не е вярно, че каша може да се даде 3 седмици след захранването, много зависи от какво е тази каша все пак.  Wink

geri_koleva ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ , въвеждаш пак преди/на обяд, както и другата храна. После, когато се стигне някакво по-голямо количество и решиш да имаш следобедна закуска, даваш каша, ако искаш.

А предполагам в деня , в който дам за първи път каша не трябва да въвеждам нов зеленчук , за да не стават две нови храни в един ден  newsm78

# 520
Не,разбира се.Не трябва да даваш друга нова храна.

# 521
Благодаря ви , аз имам още време докато започна захранването , но събирам информация   bouquet

# 522
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
За сега захранването върви успешно. Давам на обед по малко зеленчуково пюре, а след обед каша - оризова или елда със плод, не повече от 80 гр. От няколко дена забелязвам промяна в консистенцията на изхожданията- станаха пластелинени и са по- рядко- например веднъж на ден. Бих искала да попитам, възможно ли е това "затягане" да е в следствие на кашата?

# 523
Това е нормално.Със захранването,консистенцията на изхожданията се променя.Често зависи и от храната.Може да се дължи и на оризовата каша.Не се притеснявай!Щом се изхожда,дори и веднъж на ден,няма проблем.Ако все пак много се запече,може да дадеш разхлабващи плодове(слива,тиква)за да регулираш.

# 524
  • София
Подаръче, благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт