Примерна схема за захранване - 33

• 94 958
  • 828
  •   1
Отговори
# 555
Аз след зеленчуците въведох плодове като междинно хранене сутрин. После дадох оризова каша с вече въведен плод. Първите 4-5 дни я давах сутрин с плодовото пюре като взимах безмлечни и го правех с вода. След това я изместих следобед и я правех с АМ и плод.
Кашата можеш да я правиш с кърма или да я направиш с вода и да накърмиш преди или след нея.

# 556
Досега е ял картоф, морков, пащърнак, тиквичка, зел.чушка, броколи, тиква,листенце магданоз и люспа лук също му слагам. Пробвах го и с каша елда но я плюе. Мислих и реших глутена да го отложа пне още три седмици. Надявам се че няма да е проблем че ще стане на 8,5 месеца.

# 557
Според мен сега въведи плодови - круша, ябълка, банан, после можеш да дадеш каша и след кашата някакво месо. Знам, че между месата трябва да има поне 2 седмици разстояние. В тези две седмици можеш да почнеш глутен. На 8,5 месеца не е късно, някои дават и на 9.

# 558
Малиш, благодаря  Hug
Плодово пюре, нали или.... ?
Какъв първи плод бихте ме посъветвали да дам?

# 559
Аз дадох ябълка, после круша, банан

# 560
  • София
а колко дни разлика трябва да има м/у въвеждане на ябълка, круша и слива? и ако примерно преди 2 седмици е въведена круша, мога да му дам ябълка и круша без да се притеснявам. тя крушата си е въведена нали?

# 561
а колко дни разлика трябва да има м/у въвеждане на ябълка, круша и слива? и ако примерно преди 2 седмици е въведена круша, мога да му дам ябълка и круша без да се притеснявам. тя крушата си е въведена нали?
Най малкото 5 дни

# 562
Ще въвеждам тиквичка от готово пюре. Пюрето е от 190 гр., от които 20% се падат на тиквичките. Как според вас да го разпределя в рамките на 3 дни?

# 563
Здравейте момичета!Бих искала да  попитам мамите които кърмят - По колко твърда храна на ден изяждат бебетата ви?Бебето ми е на 8м.и 20дни.Аз кърмя на поискване и имаме 2 хранения с твърда храна на ден.Нямаме заместено кърмене, защото прочетох че се препоръчва да не се замества кърмене.Ама малко се притеснявам, че все още яде по малко.На обяд максимум 50-70гр.пюре /месно-зеленчуково или зеленчуково/ направено с кърма + кърмене след 30-40минути и след обяд -максимум 50-60 гр. безмлечна каша с кърма и плодово пюре + кърмене след 30-40мин.Сок предложих - не хареса, пасиран плод - не хареса.Давам цели обелени плодове- облизва, чеше си венеца с тях и това е.Трябва ли да се притеснявам?Благодаря ви предварително  bouquet

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 15:16 от monika_v

# 564
Незнам къде си прочела, че се препоръчва да се замества хранене. До годинка се препоръчва да не се замества хранене. Така че не се притеснявай.

# 565
Да и аз точно така прочетох-че се препоръчва да не се замества кърмене.Не съм го написала правилно.Благодаря за отговора  bouquetЗначи няма да се притеснявам.

# 566
Здравейте, на всички мами!

Бих искала да споделя нашите перипетии ( на мен и бебе Ели  newsm30) със захранването......Забелязах,че бебка проявява любопитство към нашата храна, а беше започнала и адски да се плюнчи, затова реших, че мога да започна с пюренцата. Пропуснах да кажа, че бяхме на около 5 месеца и сме на АМ. Разбира се, всичко беше съгласувано и с педито ни.
Започнах с чисто картофено пюре, но уви не се хареса на Ели. Пробвах в комбинация и с АМ й мляко, но пак беше голям рев. Реших да сменя с морков, като й дадох малко почивка, не съм я насилвала, тъй като съм много против това. Е, в крайна сметка, по съвет на роднина, която има второ детенце, захраних с картоф и малко ябълка ( картофа и ябълката бяха домашни, от градината на родителите ми). После добавих и морков към вече приетото пюре. Може би някои от вас ще ме упрекнат, че съм смесила плод и зеленчук, но.........нито едно от еднокомпонентните пюрета не хареса и не прие.
За да не бъда прекалено многословна, ще кажа само, че в момента сме на 7 мес. и 22 дена и вече си хапваме и месни пюрета, а плодовите ги давам за десерт на обяд.
С кашите започнах едва преди месец, тъй като вървим по-едрички ( на 7 мес. и 1 сед. бяхме 10 кг. и 70 см. дълги). Жълтък също дадох около 7-мия месец пак по съвет на педито ни. Другата седмица навършваме 8 мес. и мисля да я пробвам вече и с рибните пюрета, а от месните съм захранила с заешко, пуешко, пилешко и телешко ( реших със заешко да я захраня, тъй като месото ни е отново домашно). От пюретата й давам на "Ганчев" и "Слънчо", но винаги добавям и домашно ( половин бурканче купено и половин домашно)
Забравих да спомена, че от безглутеновите каши отново й давам на "Слънчо", но слагам и от нейното АМ ( NAN 2). Един ден й дадох мляко с ориз и ябълка отново на "Слънчо", просто реших да пробвам дали ще го хареса. След около 2 сед. , тъй като нямаше реакция от безглутеновата каша, прецених, че може да захраня и с глутен. Дадох банан с грис и отново нещата се получиха, за мое щастие. Но в крайна сметка педито ни каза да й давам само по 2 пъти седмично каша.
Мисля следващите 2 седмици да започна попарата. Бих искала да попитам каква е схемата при захранването с нея? Колко сухарчета се слагат на колко вода, сирене? Може ли да сложа и мъничко масълце? Ако не се хареса, някои от вас слагат ли захар за баланс?

Извинявам се за дългия  и малко объркан пост!

Хубав ден! newsm03

# 567
Много бързо си въвела почти всичко, а щом си дала грис на Слънчо при това, не знам какъв е проблема със сухара. И двете са пшеница. Ти си захранила със пшеница. Сигурно и сирене си въвела. Иначе попарата я правех с два сухара, сирене и масло, не се одобри и опитах и с една бебешка бисквита вътре, много се хареса, и досега я давам така, просто вече 2 сухара са ни малко и слагам повечко, но т.к. предварително съм смляла сухарите в робота не знам колко са, знам че са 3 с.л. пълни. И чай от лайка обикновено. Иначе си дала всичко с около 2-3 месеца по-рано, така че вече не знам има ли нещо, което не е въведено, и тогава какъв е въпроса?

# 568
Много бързо си въвела почти всичко, а щом си дала грис на Слънчо при това, не знам какъв е проблема със сухара. И двете са пшеница. Ти си захранила със пшеница. Сигурно и сирене си въвела. Иначе попарата я правех с два сухара, сирене и масло, не се одобри и опитах и с една бебешка бисквита вътре, много се хареса, и досега я давам така, просто вече 2 сухара са ни малко и слагам повечко, но т.к. предварително съм смляла сухарите в робота не знам колко са, знам че са 3 с.л. пълни. И чай от лайка обикновено. Иначе си дала всичко с около 2-3 месеца по-рано, така че вече не знам има ли нещо, което не е въведено, и тогава какъв е въпроса?
Въпрос имаше и Вие сте отговорили на него, за което благодаря!
Не съм въвела все още агнешко, риба и свинско, сиренето също не съм го въвела. Simple Smile

# 569
dimistoyanova свинско и аз още не съм въвела  Mr. Green рибата изчакайте поне до 10 месеца.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт