Примерна схема за захранване - 33

• 94 930
  • 828
  •   2
Отговори
# 645
  • гр. София
Момичета имам питане. Малкия яде 3 сутрини оризова каша за проба и няма реакция. Искам да започвам да я давам в следобедното хранене и ме интересува дали мога да давам само нея, защото я правя с АМ или няма да се счита за млечно хранене? Също така не знам колко време да давам такава преди да въведа царевична и елда и тях ли трябва да въвеждам по познатия вече начин?

Благодаря предварително и приятен ден Simple Smile

Сърдечни благодарности Simple Smile   bouquet

Щом я правиш с АМ се счита за млечно хранене. Аз лично не бих заместила изцяло следобедното хранене дори и с млечна каша. 5-7 дни даваш оризовата, после елда. Въвеждаш като прибавяш 1-2 лъжички от новата каша към оризовата и постепенно увеличаваш лъжичките от новата каша за сметка на другата. Царевицата остави за малко по-натам. 4-5 дни за елдата според мен са достатъчни.

Мерси за бързата реакция Simple Smile
В тази схема са около 2 седмици за кашите и след това да започвам ли постепенно и плодовете или има и други каши, които трябва да въведа преди тях? Има ли каша само елда, защото не помня да съм виждала?

На Хип има безмлечна каша елда. След елдата започни плодовете. След тях може и друга каша -царевица, просо.

Сърдечни благодарности Simple Smile   bouquet

# 646
Искам да попитам ябълката и гроздето разхлабват ли и могат ли да се дават като пюре или сок на 7 месечно бебе? Благодаря!

# 647
  • Sofia
Ябълката мисля,че се води регулиращ плод, но се и разхлабващ. Ако искаш да разхлабиш- круша и слива. Гроздето по-скоро разхлабва. По-добре е пюре при всички случаи.

# 648
Момичета, втори ден давам картофено пюре (по-скоро сокче, добавям малко преварена вода, като за начало). постепенно ще увеличавам и сгъстявам. Въпросът ми е кога мога да добавям втори зеленчук, какъв да е той, за да не  е запичаща комбинацията и след колко време пюрето замества хранене?
И още едно питане- преди седмици правих ябълков сок, прие го няколко дни. Знам, че трябва да се изчака, кога да  предложа ябълков сок отново или направо пюре е по-подходящо  Rolling Eyes

# 649
Момичета, втори ден давам картофено пюре (по-скоро сокче, добавям малко преварена вода, като за начало). постепенно ще увеличавам и сгъстявам. Въпросът ми е кога мога да добавям втори зеленчук, какъв да е той, за да не  е запичаща комбинацията и след колко време пюрето замества хранене?
И още едно питане- преди седмици правих ябълков сок, прие го няколко дни. Знам, че трябва да се изчака, кога да  предложа ябълков сок отново или направо пюре е по-подходящо  Rolling Eyes

А защо даваш пюрето като сокче? С лъжица ли го даваш?

# 650

А защо даваш пюрето като сокче? С лъжица ли го даваш?
[/quote]

Като за начало, добавям капки преварена вода. Постепенно го сгъстявам. Да, с лъжица. Първият път 3-4 лъжички.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 02:00 от Nia_Nia_Nia

# 651
  • гр. София
Момичета не мога да намеря никъде каша Елда на HIPP. Дайте идея къде може да я има, защото обиколих всички възможни аптеки и магазини от големите вериги и я няма... Вече 6 дена давам оризова каша и е време за следващата и ако не намеря елда до утре какво да предложа - царевица, просо или плод  Thinking ? Благодаря ви Simple Smile

# 652
  • София
Момичета не мога да намеря никъде каша Елда на HIPP. Дайте идея къде може да я има, защото обиколих всички възможни аптеки и магазини от големите вериги и я няма... Вече 6 дена давам оризова каша и е време за следващата и ако не намеря елда до утре какво да предложа - царевица, просо или плод  Thinking ? Благодаря ви Simple Smile

Виж е магазините на ХерБебе, аз ползвам този на Мадрид и до сега това е най-зареденото място. Купувала съм я и от ХИТ в Младост. Виждах я онзи ден и в Биомаг.

# 653

Аз съм взимала от аптеки Медея.

# 654

Първият зеленчук е хубаво да се дава 7 дни, за да може детето да привикне към новия начин на хранене. След картофа може пащърнак или тиква. Те са разхлабващи. Вторият зеленчук давай поне 5 дни. Въобще хубаво е през първия месец от захранването да даваш по 5 дни. За заместването на хранене изчакай. Моето дете например е на 8 месеца и няма заместено хранене. Винаги след твърдата храна пие АМ. Тук надали някой ще ти даде съвет да заместваш хранене. Това е най-добре да се случи след годинката. А и захранването е за опитване, не за наяждане. При всички случаи зависи и от бебето. Твоето може да откаже АМ/кърма и по-рано, ако ги даваш след пюрето. Правилото е да се ръководиш от детето.

# 655
  • гр. София
Благодаря ви момичета Simple Smile

desideskata, много са ми неудобни изброените; tkirilova, и там проверих и нямаше Sad

Ще пробвам да я поръчам, ако не ще дам нещо друго утре...

# 656
Виж във Вис Виталис. Там също е доста добре заредено.

# 657
След като въведох оризова каша, счита ли се, че съм въвела вече ориза и мога ли например да ѝ направя ориз със спанак, за да въведа и спанака така?!

# 658
След като въведох оризова каша, счита ли се, че съм въвела вече ориза и мога ли например да ѝ направя ориз със спанак, за да въведа и спанака така?!

Да, може. Но спанакът се препоръчваше след 9-10 месец.

# 659
tkirilova

bouquet  Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт