Примерна схема за захранване - 33

• 94 926
  • 828
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Благодаря  Home raider ,течна се харесва повече, претисняваше ме да не прекалявам със инстантната каша, защото слагам наистина много 3 пъти повече от указаното.
Ако те притеснява количеството на кашата - сложи и плод (плодово пюре) - 50/50 (каша размесена с кърма и 50 плод).
Според мен кашата с кърма е по-вкусна за децата. Аз не съм правила с кърма, защото не мога да цедя, но щом имаш изцедена си е екстра.

# 331
  • Стара Загора
Благодаря , Home raider аз му добавям пюре,но съвсем малко на 150мл. каша добавям 20-30 гр плод за вкус Peace

# 332
Момичета, кои марки каши са с АМ? Хумана? Блевит?

# 333
Момичета, кои марки каши са с АМ? Хумана? Блевит?
Хип, милупа съм взимала и са с АМ
За хумана, слънчо и ганчев знам че не са подходящи за деца под 1 год

# 334
  • Berlin
Хумана не са.
Хип, Мулипа, Тьопфер, от които аз съм ползвала.

# 335
Здравейте!
И аз имам нужда от съвет относно кашите.
На 11.04 ще станем на 8 месеца. Досега за след обедна закуска съм давала ориз и елда с плодово пюре. Реших да взема и просо, но не открих никъде в нашия град каша с просо.
След като изчетох темите тук и по Ваш съвет, мисля скоро да започна с въвеждането на глутена. Редът и времето за въвеждане ми е ясен, въпросът ми е какво да правя с кашите с ориз и елда - като почнем въвеждането няма да има време в нашето меню за тях. Или да не търся просо, като вариант бях решила да взема царевица, да си свърша тези 2 каши - имам още около 1/3 от кутиите и после да взема направо овес и да почваме въвеждането на глутена? newsm78
Какво ще ме посъветвате?
Мерси!  bouquet

# 336
Ще те посъветвам да започнеш глутена.
Аз към каша ориз/елда добавях овес.
Просо и царевица може да дадеш и след глутена.

# 337
Малиш, много благодаря!  bouquet
За такъв вариант не бях се сетила. Супер си!  bouquet

# 338
djaja има и друг вариант, който съм си измислила, сутрин глутенова каша, следобяд безглутенова. Някоя от майките тук ми го беше подшушнала.
Аз имам друг въпрос, как точно правите прословутата попара, днес опитах да я правя, като с това да въведа и последната зърнена култура, но сложих 2 сухара със 100гр чай и пасирах, стана толкова рядка, че не можеше да се яде, а нали като нова храна трябва да е по малко Та сгъстявах с каша, но така не може всеки ден, колко сухар, на колко вода се слага?

# 339
djaja има и друг вариант, който съм си измислила, сутрин глутенова каша, следобяд безглутенова. Някоя от майките тук ми го беше подшушнала.
Аз имам друг въпрос, как точно правите прословутата попара, днес опитах да я правя, като с това да въведа и последната зърнена култура, но сложих 2 сухара със 100гр чай и пасирах, стана толкова рядка, че не можеше да се яде, а нали като нова храна трябва да е по малко Та сгъстявах с каша, но така не може всеки ден, колко сухар, на колко вода се слага?
Така обичаната попара от нашите педиатри я правя на око. Ядем я рядка и гъста. Съобрази се с детето

# 340
Малиш то ясно, че е на око ама поне кажете колко сухара да слагам? Аз с всичко я карам на око, а и 100-те мл вода, пак са ми на око, щото до ръбчето на купичката, която ползвам са горе-долу толкова  Laughing Иначе днес се снабдих с кус-кус и се чудя, попарата нали е пшеница и кус-куса и той значи би трябвало да си давам утре цяла порция  newsm78

# 341
Малиш то ясно, че е на око ама поне кажете колко сухара да слагам? Аз с всичко я карам на око, а и 100-те мл вода, пак са ми на око, щото до ръбчето на купичката, която ползвам са горе-долу толкова  Laughing Иначе днес се снабдих с кус-кус и се чудя, попарата нали е пшеница и кус-куса и той значи би трябвало да си давам утре цяла порция  newsm78
Дали ще е кус кус с масло и сирене или попара няма значение. Виж как яде твоето дете и така я прави

# 342
Мисти,попарата я правя с 4 сухара,сирене колкото кибритена кутийка и малко масълце.Вода/чай-на око. Laughing Защо я пасираш?За да избегнеш по големите парченца,които най-вероятно В. не харевсва,може просто когато трошиш сухарите,да ги стриех хубаво м/у ръцете си.Да станат на трохи. Peace

# 343
Подаръче точно затова пасирам, заради големите парчета. Иначе мерси за мерките  Grinning

# 344
Имам въпрос.Утре става 1м, от началото на захранването и ще въвеждам оризова каша за следобед (заместих обедното хранене със зеленчуково пюре). След като въведа каша, мисля да въведа и кисел и да започна да редувам.Обаче Не ми се иска да давам често каша и чуденката ми е мога ли да давам следобед и 50/50 АМ+плодово пюре.И да редувам един ден каша, един- кисел и един-това плодово мляко? И ако не може, бихте ли ми предложили какво друго мога да давам следобед

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 21:31 от rainbowgirl

Общи условия

Активация на акаунт