Примерна схема за захранване - 33

• 94 951
  • 828
  •   1
Отговори
# 390
  • Berlin
Обиновено кърмачетата са с леееко по-нисък хемоглобин, но това не означава задължително проблем и задължително месо. Peace И аз знам за 8м.

# 391
Здравейте ,аз пак за кашите да ви питам Embarassed до сега съм давала оризова и царевична каша ,купих и на бейбилов 3 зърна(овес,ечемик и лимец) тия дни мисля да я почна,след нея мога ли направо пшенична да давам,или някакви бисквитки newsm78 и между другото почнахме и месни пюрета  и жълтък,че според педката хемоглобин 100 е нисък.и глутен цял месец нали така беше Blush
а по колко месо слагате по 1 с.л добре ли е newsm78

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 13:43 от el 8004

# 392
Здравейте ,аз пак за кашите да ви питам Embarassed до сега съм давала оризова и царевична каша ,купих и на бейбилов 3 зърна(овес,ечемик и лимец) тия дни мисля да я почна,след нея мога ли направо пшенична да давам,или някакви бисквитки newsm78 и между другото почнахме и месни пюрета  и жълтък,че според педката хемоглобин 100 е нисък.и глутен цял месец нали така беше Blush
Дай първо овес и после 3 зърна

# 393
  • in Wonderland
Искам да попитам , като започна да давам месо , през ден трябва да се слага по малко в зеленчуковото пюре ? Когато слагам месо , не трябва да слагам АМ в пюрето ?
И още нещо - пасирано и замразено месо на кубчета , колко време може да престои във фризера ?

# 394
Здравейте! Отново бих искала да се възползвам от опита ви. Дъщеря ми е почти на 9 месеца, все още я кърмя. Сутрин яде попара или каша с козе сирене и масло, на обед - пюре (месно или зеленчуково), след обед - каша и плод. Моите основни притеснения са свързани с разнообразието в храненето й  и дали не изостава с новите храни. Не ме разбирайте погрешно - на мен не ми се бърза, а и в момента се борим с атопични петна.
1. Моля, споделете какви храни приготвяхте за децата си на тази възраст - търся идеи.
2. Предлагам плодове от пюрета - вие как приготвяте купешки пресни плодове?
3. Тези дни съм запленена от разнообразието при млечните каши и разни подобни пюрета  Grinning. До този момент съм давала само безмлечни, чудя се дали да въведа и млечна. Личната лекарка казва "Да", хомеопатката "Не", аз просто искам най-доброто за малката, защото имам чувството, че от толкова много зърна ще се превърне на папагалче  Laughing. За сега имам кърма, но чувам, че много майки предлагат и храни с АМ. Не знам дали ме разбрахте - дайте съвет.
4. Време ли е да преминем към още едно "твърдо" хранене ?
5. Изварата - за, против и каква извара сте предлагали?
Предварително благодаря!

# 395
Мишка, какво имаш предвид под "нови храни"?
Не изоставаш, аз на 9 месеца въвеждах тепърва глутен, млени не бях дала още.
На 9 месеца смесвах въведени вее храни, по различен начин, за да имат различен вкус ястията Simple Smile Плод пресен, започнах от към 6-я месец, първо стържех, като ядеше още пасирано. Плодови пюрета слагах рядко, по малко, за овкусяване.
Изварата е ок, по-безсолна е, което е за предпочитане, вземам на Олимпус сега

Само ме учуди, че даваш 2 пъти каша, което реално се падат 3 твърди храненета. Аз към годинката въведох третото, но и аз следвах детето, тогава беше готова Simple Smile . Когато започнах със закуска, махнах кашата следобяд.

# 396
mi6ka.p моята дъщеря също е на 9м, от скоро я отбих, но давах млечна каша и когато кърмех, това не е проблем, а и разнообразието там е голямо, вкусни са много, потвърждавам.  Сутрин давам попара, каша, банан с авокадо и мляко или кус-кус, редувам. На обяд зеленчуково/месно пюре, отвреме на време давам жълтък, когато се сетя, примерно един път в седмицата. Плодове давам от пюрета, защото не иска да дъвче, а и плодове в момента освен ябълка, круша и банан друго не съм виждала, само банан давам пресен, ябълка/круша приготвянето ми отнема време, което не си струва според моите представи, защото не са от сигурен източник, а и само това не може да яде, нали не яде настъргани, но ако твоето дете дъвче, може да стържеш и даваш Аз опитах през пасатора, но става ужасно, сменя си цвета тази ябълка за 2 мин, и е отвратителна.
За 4. нормално е да има 3 твърди хранения, до годинката, така че рано е да заместваш вечерята. Моето вечер и рано сутрин е на мляко.
5. Давала съм извара - кашкавалена на Киана, каквато има в местния магазин принципно е без консерванти. Изпитано е, защото вече на два пъти я развалям в хладилника  Embarassed

# 397
  • Стара Загора
mi6ka.p и синът ми е на 9 месеца, аз също кърмя.Доскоро и нашето меню беше същото, 2 каши-безмлечни и зеленчуково пюре за деня.Но от 2-3 дни му спрях 2-рата каша Twisted Evil,имам чувството ,че заради кашите отказва обедното пюре.Според мен няма смисъл от млечни каши особено като имаш кърма.Аз за разнообразие му смесвам различни видове каши с плодови пюрета.Сирене въведах преди 2 дни ,слагам го в кашата с масло.Аз знам ,че до годината трябва да има най-много до 3 заместени хранения.Вие вече ги имате Simple Smile

# 398
niditop3 до годинката не трябва да има безмлечно хранене, така че ако се дава безмлечна каша, трябва на бебето преди или след това да се дава кърма  Peace

# 399
Благодаря за съветите и споделения опит! Отново ми бяхте много полезни!

# 400
  • Стара Загора
Да така е , аз имах предвид да се прави с кърма Peace

# 401
  • На десетия....
Здравейте, момичета  Simple Smile
В неделя започнах захранване с оризова каша, давам по лъжичка около  1 час  след обедното кърмене. Явно скоро няма да стигнем до някакво голяма количество, защото не я харесва. След колко време мога да дам друго / каша или пюре/. Ако е каша пак ли по една лъжичка,после две и тн. И съответно за всеки нов вид пюре ли се  процедира така  newsm78 . Четох, четох и се обърках.

# 402
Здравейте, момичета  Simple Smile
В неделя започнах захранване с оризова каша, давам по лъжичка около  1 час  след обедното кърмене. Явно скоро няма да стигнем до някакво голяма количество, защото не я харесва. След колко време мога да дам друго / каша или пюре/. Ако е каша пак ли по една лъжичка,после две и тн. И съответно за всеки нов вид пюре ли се  процедира така  newsm78 . Четох, четох и се обърках.
Щом си почнала в неделя вече може да опиташ друго, опитай с морков, картоф, тиква. Иначе в началото е така, по лъжичка, две и т.н. но примерно ако си въвела морков, може в пюрето от морков да сложиш лъжичка картоф, на другия ден две и т.н.

# 403
  • На десетия....
mysti  благодаря bouquet

# 404
аз бих изчакала още поне 2 дни, все пак е първа твърда храна, да посвикне стомахчето.

Не гони количества, до първата годинка не е толкова важно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт