Примерна схема за захранване - 33

• 94 927
  • 828
  •   2
Отговори
# 690
Отново да се консултирам с вас. Захранихме се с картоф- 7 дни, и тиква-3 дни. От 4 дни не е акал.  Rolling Eyes Мисля след малко да въведа и пащърнака... но да не усложна положението?
Моето дете също се запече от тиква. По-добре изчакай с пащърнака още 2 дни и давай повече вода. Също прави и гимнастика. Надявам се това да помогне.Simple Smile

# 691
Отново да се консултирам с вас. Захранихме се с картоф- 7 дни, и тиква-3 дни. От 4 дни не е акал.  Rolling Eyes Мисля след малко да въведа и пащърнака... но да не усложна положението?
Моето дете също се запече от тиква. По-добре изчакай с пащърнака още 2 дни и давай повече вода. Също прави и гимнастика. Надявам се това да помогне.Simple Smile

Отново ти благодаря!!!   bouquet  Hug

Т.е, днес да бъдем само на кърма? Не е проблем да се прекъсне захранването за 1-2 дни? Вчера ни посъветваха ударно да се захранваме и да въвеждаме месце заради ниския хемоглобин.

# 692

Т.е, днес да бъдем само на кърма? Не е проблем да се прекъсне захранването за 1-2 дни? Вчера ни посъветваха ударно да се захранваме и да въвеждаме месце заради ниския хемоглобин.

Тиквата по принцип разхлабва, а пащърнака регулира. За месо ви е още много рано, абсурд да даваш още в началото на захранването, изчакай детето да стане на 8 месеца. Колко ви е нисък хемоглобина? Нашият беше около 100 в 6-и месец, не съм бързала с месото, нито с жълтъка, на годинка нещата се бяха подобрили, и беше го качила до 121.

# 693

Ами може само на кърма, не е проблем да спреш захранването за няколко дни. С месото изчакай до 8-мия месец. Моята педиатърка също искаше да започна с него от рано, но аз реших да послушам мамите от форума. Идеята за въвеждане на месото от 8-мия месец е да не се товарят бъбреците.

# 694

Тиквата по принцип разхлабва, а пащърнака регулира. За месо ви е още много рано, абсурд да даваш още в началото на захранването, изчакай детето да стане на 8 месеца. Колко ви е нисък хемоглобина? Нашият беше около 100 в 6-и месец, не съм бързала с месото, нито с жълтъка, на годинка нещата се бяха подобрили, и беше го качила до 121.

Хемоглобинът е 116, но и други показатели са с по-ниски стойности. И аз не бързам въобще. Както виждате, консултирам с вас, въпреки съветите на педиатри.   bouquet

# 695

Ами може само на кърма, не е проблем да спреш захранването за няколко дни. С месото изчакай до 8-мия месец. Моята педиатърка също искаше да започна с него от рано, но аз реших да послушам мамите от форума. Идеята за въвеждане на месото от 8-мия месец е да не се товарят бъбреците.

Ще изчакам с месото и ще си въвеждам внимателно и поетапно зеленчуците, каши  и плодови накрая. Много ти благодаря за напътствията.  Междудругото, пробвали ли сте био тиквата на Хип?! Ужасна горчилка.  Тези дни ще видя дали комбинацията й с картоф и др. е приемлива.

# 696
  • София
хм...не съм попадала на горчива тиква на хип, когато давах. Редувах ги с тази на Гербер. Сега им е сезона и сама я правя.
Картоф и тиква също не е лошо, особено за такива като моето, които не харесват картоф

# 697
И аз не съм попадала на горчива тиква  newsm78

# 698
Био тиква. Отворих и второ бурканче, за да проверя, защото не ми се вярваше. И аз му приготвях предните дни, но вчера нямахме време  дадох готова.

# 699
Странна работа, и ние ядем био тиква на хип и е супер. Сладка си е.

# 700
  • Пловдив
и аз много харесах тиквата на хип, до тук само тиквичката с картоф не беше хубава, но за моя вкус и този на децата Rolling Eyes

# 701
Хм, учудвате ме. Да не би да сме попаднали на такава партида? Страшна горчилка. Много се учудих, затова отворих и друго бурканче.. същата работа.
Дано поне останалите са добри - пащърнак, картофи с био тиква.. че се запасих доволно.

# 702
  • гр. София
Здравейте,

Много често виждам да казвате, че давате плодове или плодови пюрета между храненията, което не ми е много ясно  newsm78... Ние не сме много напред с плодовете, давала съм му само ябълка и банан за сега от пюре и от 3 дена му давам каша елда със същите плодове на HIPP. Чудя се как да ги давам между храненията и от кога мога да давам истински плодове. Освен това ме интересува какво мислите за броколите. Купих едно пюре на HIPP и не знам дали е подходящо въпреки, че го водят за след 4ти месец.

Искам да дам нещо ново тези дни и се чудя между броколите, круша (пюре) или царевична каша. Какво ще ме посъветвате?

За пюрето от тиква и аз не съм попадала на различна от сладка.

Поздрави Simple Smile

# 703
Давала съм сурови плодове от 6 месец. Дават се между храненията, защото не засищат. Ти като изядеш една ябълка засищал ли се?
Месеца ма пюрето полазва консистенцията, а не откога могат да се дават. Броколи и карфиол дадох към 8 мия месец, защото са газообразуващи.

# 704
  • гр. София
Давала съм сурови плодове от 6 месец. Дават се между храненията, защото не засищат. Ти като изядеш една ябълка засищал ли се?
Месеца ма пюрето полазва консистенцията, а не откога могат да се дават. Броколи и карфиол дадох към 8 мия месец, защото са газообразуващи.

Благодаря за информацията Simple Smile

Относно засищането въпроса е дискусионен, защото да - аз мога да се заситя с една ябълка и не бих могла да сравнявам себе си с бебе на няма и 7 месеца, което се храни всеки ден по сравнително еднаква схема и като количества и като брой хранения. И точно защото има установен режим на хранене казах, че не ми е много ясно как да давам между храненията нито колко количество, нито по кое време е добре да се прави...

Общи условия

Активация на акаунт