Примерна схема за захранване - 33

• 93 960
  • 828
  •   1
Отговори
# 705
Пресни плодове даваш между закуската
и обяда, какво не е ясно. Ако закусва
към 9.00, а обядва към 13.00, значи
плодовете са около 11.00, примерно.
Количеството зависи от месеца. Извинявам
се, но не виждам кой месец е детето.
АЗ лично започнах с около 30 грама към 7-ми
месец, увеличих до 50 гр. 8,9-ти месец,а след
10-и месец и до 100гр. съм давала.

# 706
  • гр. София
Пресни плодове даваш между закуската
и обяда, какво не е ясно. Ако закусва
към 9.00, а обядва към 13.00, значи
плодовете са около 11.00, примерно.
Количеството зависи от месеца. Извинявам
се, но не виждам кой месец е детето.
АЗ лично започнах с около 30 грама към 7-ми
месец, увеличих до 50 гр. 8,9-ти месец,а след
10-и месец и до 100гр. съм давала.

Благодаря, Джиджи*

Детето е на почти 7 месеца.

Само не разбирам защо така сопнато ми отговаряте и какво лошо има в това да задавам въпроси за нещо важно според мен, което не ми е ясно и предполагам на всички други, които за пръв път се сблъскват със захранването на децата си и търсят опита и съветите на вече миналите по този път. Така разбирам аз концепцията на форумите... Знам, че са изписани много неща назад, но колкото и да съм чела в малкото време, с което разполагам пак имам неясноти и въпроси.

# 707
  • София
И аз не мога да разбера също - само веднъж между две хранения или няколко пъти на ден. т.к. и към 19 часа примерно... newsm78

# 708
Аз никога не съм ограничавала детето от храна независимо дали е плод или друго. Количеството винаги е колкото иска.

# 709
Привет и от нас. Отново  Blush След запека, сега сме на другия полюс. Три пъти за днес, тип разстройство, по-редичко е постепенно стана зелено.  Да не би пащърнака, който днес му давам втори ден, да не му понася?! Иначе му допадна на вкус, но..

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 18:37 от Nia_Nia_Nia

# 710
Привет и от нас. Отново  Blush След запека, сега сме на другия полюс. Три пъти за днес, тип разстройство, по-редичко е постепенно стана зелено.  Да не би пащърнака, който днес му давам втори ден, да не му понася?! Иначе му допадна на вкус, но..

Не се притеснявай, явно пащърнака му действа разхлабващо. Моето дете е по същия начин с някои храни. А какво имаш предвид под "по-редичко"?

# 711

Не се притеснявай, явно пащърнака му действа разхлабващо. Моето дете е по същия начин с някои храни. А какво имаш предвид под "по-редичко"?

Имам предвид, че памперса беше попил всичко, с малко изключение. Или просто е било по-малко като количество. Последното беше откровено зелено на цвят. Предполагам е от пащърнака, ще го пропусна утре, но за два дни, май не се води въведен... А и като се замисля, няма го в кобминация с други важни ни храни, така че, няма да бъде голям пропуск. Утре ще дам картофи с ранни моркови и ще въведа моркова по този начин. И така ще регулирам  Sunglasses
Интересна перисталтика при децата ни. Тиквата ги запича, а запичащите ги разхлабват.  Simple Smile
  bouquet

# 712
Nia, и на нас пащърнака ни подейства разхлабващо. Комбинацията с картоф (или ориз  - ако е въведен при вас) беше по-сполучлива. Simple Smile

# 713
  • Бургас
Момичета, опитвам се да вляза във файла на примерните схеми, но ми казва, че паролата е била променена преди 2 месеца.
Някой знае ли нещо по въпроса?
Проблема е, че аз нямам спомен да съм я сменяла и като се опитам да я възстановя ми иска телефонен номер, който завършва на 32, а аз нямам такъв.

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 00:47 от Никки

# 714
Давала съм сурови плодове от 6 месец. Дават се между храненията, защото не засищат. Ти като изядеш една ябълка засищал ли се?
Месеца ма пюрето полазва консистенцията, а не откога могат да се дават. Броколи и карфиол дадох към 8 мия месец, защото са газообразуващи.

Благодаря за информацията Simple Smile

Относно засищането въпроса е дискусионен, защото да - аз мога да се заситя с една ябълка и не бих могла да сравнявам себе си с бебе на няма и 7 месеца, което се храни всеки ден по сравнително еднаква схема и като количества и като брой хранения. И точно защото има установен режим на хранене казах, че не ми е много ясно как да давам между храненията нито колко количество, нито по кое време е добре да се прави...

Хера, има теория, според която плод се яде на гладно, самостоятелно, заради ферментацията в стомаха. Също така е добре да се дава до към 16 часа. Та затова е сутрин, между храненетата Simple Smile
Идеята му не е да засища.
Другата теория е, че няма значение и дори е добре да се яде плод като десерт.

Четеш и решаваш на кое да вярваш  hahaha

# 715
  • гр. София
Давала съм сурови плодове от 6 месец. Дават се между храненията, защото не засищат. Ти като изядеш една ябълка засищал ли се?
Месеца ма пюрето полазва консистенцията, а не откога могат да се дават. Броколи и карфиол дадох към 8 мия месец, защото са газообразуващи.

Благодаря за информацията Simple Smile

Относно засищането въпроса е дискусионен, защото да - аз мога да се заситя с една ябълка и не бих могла да сравнявам себе си с бебе на няма и 7 месеца, което се храни всеки ден по сравнително еднаква схема и като количества и като брой хранения. И точно защото има установен режим на хранене казах, че не ми е много ясно как да давам между храненията нито колко количество, нито по кое време е добре да се прави...

Хера, има теория, според която плод се яде на гладно, самостоятелно, заради ферментацията в стомаха. Също така е добре да се дава до към 16 часа. Та затова е сутрин, между храненетата Simple Smile
Идеята му не е да засища.
Другата теория е, че няма значение и дори е добре да се яде плод като десерт.

Четеш и решаваш на кое да вярваш  hahaha

Доста добре съм запозната с теорията за яденето на плодовете самостоятелно и като цяло за себе си съм избрала разделното хранене, но нямам такива познания в захранването на бебетата и се допитвам до вас. Плод като десерт е нещо, което категорично смятам за грешно и няма да прилагам. Благодаря ти за отговора и хубав ден Simple Smile

# 716
Hera, аз плод давам по друг начин, защото тази теория "между храненията" не я приемам и при нас не върви, защото ако дам 50-60гр плод 2 часа след хранене, моята девойка не иска да яде нищо в следващите 3 часа, без значение по кое време на деня ще дам плода. За това давам малко плод, примерно 40-50гр преди някое от храненията и дохранвам с мляко, или другия вариант е да сложа плод в кашата.  Peace

# 717
  • гр. София
Hera, аз плод давам по друг начин, защото тази теория "между храненията" не я приемам и при нас не върви, защото ако дам 50-60гр плод 2 часа след хранене, моята девойка не иска да яде нищо в следващите 3 часа, без значение по кое време на деня ще дам плода. За това давам малко плод, примерно 40-50гр преди някое от храненията и дохранвам с мляко, или другия вариант е да сложа плод в кашата.  Peace

Elefteria, точно така направих днес с ябълката - сложих я в кашата и си я хапна юнака с удоволствие Simple Smile за напред ще видим как ще процедираме, ще пробвам и другия вариант и каквото си покаже детето. В крайна сметка важното е да ядат плодове, а как точно на този етап е индивидуално май. Благодаря  Wink

# 718
Бих искала и аз да следя тази тема. Днес ни е четвърти ден от захранването. На 6 навършени месеца сме. Започнах с пюре от тиква, като се надявах да пожъна същите успехи като при баткото. Но уви, с най-чаровната усмивка малкото човече избутва с езиче всичко навън. Все пак, с моята настоятелност, успях да му пробутам има-няма половин лъжичка. И тук идва изненадата - въпреки миниатюрното количество, тиквата така го разхлаби - започна да ака дори и през нощта. Затова след два дни неуспешни опити с тиквата, вчера реших да пробвам с пюре от картоф, към което добавих и малко кърма. Е, този път изобщо не ми се усмихваше като буташе лъжицата и се огъваше назад Sad Дори не го опита. Днес се чудя какво да давам, тиква или картоф ... А само с какво старание и любов му ги приготвям  Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 10:27 от bebitta

# 719
  • Sofia
Милата..... Мен ако питаш, спри за 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт