Примерна схема за захранване - 33

• 93 951
  • 828
  •   1
Отговори
# 720
Пробвай с пащърнак, харесват го, въпреки, че ние имахме доста газове.

Да попитам, въведох картоф и тиква, домашно приготвени. Мога ли сега да давам готово пюре тиква с картоф в по-голямо количество? И как да процедирам с въвеждането на тиквичка с картоф, например? Паралелно ли? И още - може ли АМ (което отказа за пие) да го добавям към пюретата и как става това, за да се запази констистенцията?

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 23:57 от Nia_Nia_Nia

# 721

Да попитам, въведох картоф и тиква, домашно приготвени. Мога ли сега да давам готово пюре тиква с картоф в по-голямо количество? И как да процедирам с въвеждането на тиквичка с картоф, например? Паралелно ли? И още - може ли АМ (което отказа за пие) да го добавям към пюретата и как става това, за да не се запази констистенцията?

Лекарката, до която се допитвам за захранването, каза, че може да слагам от млякото, което не пие в пюрето - така и правя. Тиквичката я въведох като слагах по малко в картофеното пюре - моето дете много хареса комбинацията.

# 722
  • гр. София
Добро утро Simple Smile

Имам нужда за пореден път от вас... Вече почти стигнахме до 7мия месец и имаме въведени 5 зеленчука (тиква, пащърнак, картоф, морков и тиквичка), 3 плода (ябълка, банан и круша) и от кашите ориз и елда. Остава ни да въведем зелена чушка и имам неотворена кутия с царевична каша. Въпросът ми е с какво да продължа? Още миналия месец педиатърката каза да започвам жълтък, но според мен беше много рано тогава и не съм му го дала все още. Не знам как ще е най-подходящо да продължа и кога да започвам глутеновите, месата, жълтъка, маслото и сиренето. Трябва ли да мисля и за други зеленчуци и плодове или за сега тези са достатъчни... Моля ви помагайте Simple Smile

И още един въпрос - какво се прави с кашите като мине срока от 3-4 седмици след отваряне, не стават ли повече за ядене?  Thinking

# 723
Непременно ще го въведа и него, но първо искам да посвикне с вкуса на тиквата и евентуално картофа. Нали сме още в самото начало Simple Smile Пък и като чета как първата храна трябвало да се предлага 10 дни, а аз на третия се опитах да я сменя. С големия ми син давах 5 дни само тиква, а на 6-тия добавих към нея и картоф. Постепенно променях съотношението в полза на картофа. Много добре го излъгах да яде иначе безвкусния зеленчук.  Grinning

# 724
Добро утро Simple Smile

Имам нужда за пореден път от вас... Вече почти стигнахме до 7мия месец и имаме въведени 5 зеленчука (тиква, пащърнак, картоф, морков и тиквичка), 3 плода (ябълка, банан и круша) и от кашите ориз и елда. Остава ни да въведем зелена чушка и имам неотворена кутия с царевична каша. Въпросът ми е с какво да продължа? Още миналия месец педиатърката каза да започвам жълтък, но според мен беше много рано тогава и не съм му го дала все още. Не знам как ще е най-подходящо да продължа и кога да започвам глутеновите, месата, жълтъка, маслото и сиренето. Трябва ли да мисля и за други зеленчуци и плодове или за сега тези са достатъчни... Моля ви помагайте Simple Smile

И още един въпрос - какво се прави с кашите като мине срока от 3-4 седмици след отваряне, не стават ли повече за ядене?  Thinking

Според мен въведи зелена чушка, след нея дай други зеленчуци и плодове. После царевичната каша. На 8 месеца - месо, след месото глутен. Сирене и масло най-рано се дават на 8 месеца. Така че тях можеш да дадеш около глутена, или да изчакаш и да ги дадеш през 9 месец. Жълтък доколкото знам се въвежда 9-10 месец. Като мине срока на годност на кашите ги изхвърляш или ако те влече си ги хапваш. Laughing

# 725
Вече почти стигнахме до 7мия месец и имаме въведени 5 зеленчука (тиква, пащърнак, картоф, морков и тиквичка), 3 плода (ябълка, банан и круша) и от кашите ориз и елда. Остава ни да въведем зелена чушка и имам неотворена кутия с царевична каша. Въпросът ми е с какво да продължа?
Още миналия месец педиатърката каза да започвам жълтък, но според мен беше много рано тогава и не съм му го дала все още. Не знам как ще е най-подходящо да продължа и кога да започвам глутеновите, месата, жълтъка, маслото и сиренето. Трябва ли да мисля и за други зеленчуци и плодове или за сега тези са достатъчни... Моля ви помагайте Smile
Чудесен избор Peace Това биха били и моите първи храни, само да почне да яде. И моето мнение е, че можеш да продължиш да въвеждаш и още зеленчуци и плодове - напр. карфиол, броколи, чушка, дюли (сега им е сезона), кайсии, сини сливи и т.н.
След толкова въведени храни, както е във вашия случай, аз на 7 навършени месеца бих предложила и пюре с месо, като най-подходящи са тези с пуешко или заешко. С баткото избрах заешко.
За жълтъка, както сигурно си се убедила, ще чуеш крайно различни мнения (съвети). Нашата педиатърка ни каза да го започнем към 8-8 1/2 месеца. Въведох го, когато беше почти на 9м. Той се дава заради съдържанието на желязо, но пък най-добре усвоимото желязо е това в месото.
Глутена се препоръчва да се въведе към 8-мия месец. Аз го въведох като към кашата от елда добавих една ч.л. овесена каша. и постепенно увеличавах.
Маслото - според мен може да го въведеш преди сиренето, напр. като добавяш мъничко към зеленчуковото пюре, някъде около 7-8 месец. Той е източник на вит. А (за костите) и е богато на наситени мазнини, които са важни за мозъка и е източник на енергия.
Сиренето - към 8 навършени месеца.

# 726
  • гр. София
tkirilova, bebitta, БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!!!   bouquet

# 727
Здравейте, някой може ли да каже кои са 3-те зърна в кашата 3 corn на Baby love? И млечна ли е кашата. От кой месец може да се дава млечна каша на детето?
кога се дава кисело мляко на бебето? Синът ми е на 8 месеца и половина.

Благодаря

# 728
Здравейте, някой може ли да каже кои са 3-те зърна в кашата 3 corn на Baby love? И млечна ли е кашата. От кой месец може да се дава млечна каша на детето?
кога се дава кисело мляко на бебето? Синът ми е на 8 месеца и половина.

Благодаря

Овес, ечемик и лимец са зърната. Кашата е безмлечна. Млечна каша може да даваш само ако е с АМ. Такива са Тьопфер, Хип и Милупа. Щом е на 8 и половина според мен можеш да даваш каша с друго АМ. Киселото мляко знам, че се въвежда след маслото и сиренето. Така че някъде към 10 месеца най-рано. Това е препоръчителната минимална възраст. Повечето дават след годинката.

# 729
Благодаря ти Hug Hug Hug

# 730
  • Бургас
Момичета, опитвам се да вляза във файла на примерните схеми, но ми казва, че паролата е била променена преди 2 месеца.
Някой знае ли нещо по въпроса?
Проблема е, че аз нямам спомен да съм я сменяла и като се опитам да я възстановя ми иска телефонен номер, който завършва на 32, а аз нямам такъв.

Хайде пак да се пробвам, че гледам, че не ме отразявате много  Joy

# 731
в началната странца има даден емайл и парола къмпримерни схеми , това достъпно ли е още или не

# 732
Здравейте!
Искам да ви попитам, като по-опитни мами, на кой етап дадохте попара и жълтък, т.е. след какви въведени храни?

Бебчето е на 7 навършени (1,5 месеца  след започването на захранването) и е хапвал: оризова каша, зеленчуци, ябълка, круша, слива, елда и просо. Педиатърката иска да въвеждам попара и жълтък ( месото - след месец,т.е. на 8 навършени), ама ми се вижда рано. Мислех да въведа още някой плод, царевична каша, после може би глутена чрез каши .... 
Дайте съвет, моля Simple Smile

# 733
Жълтък дадох на 8 навършени, попара около месец по-късно, в краят на 8-ия или началото на 9-и месец. Захраних на 5 месеца, първият месец зеленчуци, 6и плодове и оризова каша, 7-и продължих със зеленчуците и вкарах каши елда и царевична.8-и жълтък и месо в началото, след това дадох глутен от към краят на 8-и месец и  млечни.

# 734
Здравейте!
Искам да ви попитам, като по-опитни мами, на кой етап дадохте попара и жълтък, т.е. след какви въведени храни?

Бебчето е на 7 навършени (1,5 месеца  след започването на захранването) и е хапвал: оризова каша, зеленчуци, ябълка, круша, слива, елда и просо. Педиатърката иска да въвеждам попара и жълтък ( месото - след месец,т.е. на 8 навършени), ама ми се вижда рано. Мислех да въведа още някой плод, царевична каша, после може би глутена чрез каши .... 
Дайте съвет, моля Simple Smile

Слушай сърцето си, не педиатъра  Mr. Green
Като теб процедирах - глутена с каши, не с попара, след месец млечни /вече на 10М/ и към годинката жълтък. Месото на 8 въведох.

Общи условия

Активация на акаунт