Третокласници - 4

• 40 551
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Правиха. По всичко отличен, по математика - добър. Два теста, и на двата добър.
Сега ще си стои вкъщи и ще решава задачи. Няма да я пускам на училище заради грипа.
Преди Нова година изкара една пневмония, като усложнение от вируса. Половината деца ходят на училище болни, с температура и кашлица, защото е края на срока. Нямам намерение пак да тичам по болници.

# 106
Междинни не съм забелязала ...
Правят текущи разни от помагала, след свършен раздел по ЧО, ЧП.
Имат вече програмата за втория срок - почти всичко е ФВ, ДБТ, Музика, изобразително изкуство, английски език   Mr. Green (пада 1 час ЧО, 1 час математика, английският език е повече от граматиката по български ....)

Търсейки една дума, попаднах на това   Уикипедия:Списък на правописни грешки      Wink

# 107
Започнаха ли вашите деца да правят междини нива?
Кога свършва срока?
Преди нова година правиха, и миналата седмица пак са правили някакви контролни. АЗ лично не мога да разбера кога и какво правят. Blush При нас всяка седмица се правят контролни.

lorenca как 1 час математика? При нас сега матем. е 3 +1/ ЗИП/, общо 4. Малко ми се вижда 1 час седмично.

# 108
  • София
Кога свършва срока?
Преди нова година правиха, и миналата седмица пак са правили някакви контролни. АЗ лично не мога да разбера кога и какво правят. Blush При нас всяка седмица се правят контролни.

lorenca как 1 час математика? При нас сега матем. е 3 +1/ ЗИП/, общо 4. Малко ми се вижда 1 час седмично.
при тях пада 1 час математика /и при нас/ защото първия срок са били с 4+1 /ЗИП/, сега ще бъдат с 3+1/ЗИП/, докато при вас би трябвало да станат 4+1/ЗИП/  Peace

# 109
vela,

пада 1 час ЧО, 1 час математика - намаляват за сметка на + 1 Музика, + 1 ФВС.
Опс, Дзвер ме е преразказала  Peace

Аз на междинни казвам, когато донесе едни такива печатни тестове, като в нета;)

МАТ е СИП - и са 2 часа и двата срока. Редовната става от 4 на 3 ... Те минаха май 65% от уроците така или иначе.

# 110
Кога свършва срока?

при тях пада 1 час математика /и при нас/ защото първия срок са били с 4+1 /ЗИП/, сега ще бъдат с 3+1/ЗИП/, докато при вас би трябвало да станат 4+1/ЗИП/  Peace

Ясно, не съм дочела. Аз силно се надявам ЧО при нас да стане два часа.И да падне един час музика, че детето ми се стресира от учителката. Tired

# 111
vela, така ще стане, защото това е програмата на МОН- 1.5 ч за годината.
При нас ни казаха, че са избрали да са 2 часа първия срок и смятам, че беше полезен ход Simple Smile, защото е по-дълъг, с не толкова много ваканции и почивки.

# 112
  • София
vela, така ще стане, защото това е програмата на МОН- 1.5 ч за годината.
При нас ни казаха, че са избрали да са 2 часа първия срок и смятам, че беше полезен ход Simple Smile, защото е по-дълъг, с не толкова много ваканции и почивки.
и при нас първия срок е по-натоварващ и по-добре, че втория са втора смяна...

# 113
  • 1st floor
Аз пък най-много се радвам на физическото, че става от три на два часа. Mr. Green Писна ми да не мога да затворя раницата от тия пусти гуменки! Всеки с проблемите си! Mr. Green

# 114

Леле, при нас е от 3 на 4 ... (единият час е Спортни игри в интерес на истината   Grinning)
Всеки ден. И всеки ден сме спортни, така се срасна вече със спортното, че ... Simple Smile

# 115
Моя днес донесе бележника две шестици по АЕ и четене, но има да наваксва по математика има петица, а по ЧО четворка, но най ме изненада оценката по рисуване, видях рисунката беше нещо средно, имал е по добри и по лоши в предишния клас, но там има само една четворка и три тройки, а сега има шестица. И нито една забележка откакто е в другия клас. Значи все пак детето може да рисува. Много по спокоен е и има нови приятели. Всичко върви много добре, за това голяма заслуга има класната която ни е в момента. Ходи и на занималня и с учителката там няма проблеми даже го е похвалила.

# 116
rosikosefi, не само при детето ти има напредък, но и при теб. Започна да използваш интервал и ми е по-лесно да те чета.  Wink С най-добри чувства.  Hug

Леле, при нас е от 3 на 4 ... (единият час е Спортни игри в интерес на истината   Grinning)
Всеки ден. И всеки ден сме спортни, така се срасна вече със спортното, че
... Simple Smile
Супер. Нека имат повече време за игра.  Laughing
Аз още не знам, каква ще им е програмата за втория срок. В бележника му, засега, преобладават 6-ците. Тук-таме по някоя 5-ца. Разбира се, "ръчкането" от моя страна продължава.  Mr. Green Всеки опит да го оставя да действа напълно самостоятелно, завършва със забележка - "Без домашно по едикакво си" или с понижаване на резултатите. Поради тази причина, всяка вечер искам да видя, какво е сътворил с домашните. Ако има грешки, му казвам да си ги поправи. Ако е забравил да си напише домашното, веднага да си го напише. Но, докато учи и/или пише, никой не му седи над главата. Това е положението.  Tired

Миналата седмица, треньорката по плуване поиска да водя сина ми по-често на плуване, ако може и всеки ден. Имал добри физически данни и много енергия. Леле ...  Crazy Аз едвам успявам да го водя по 2 пъти. Казах й, че при програмата тази година, това е невъзможно. През лятото, ако иска и на двуразови тренировки може да ходи, но докрая на учебната година е невъзможно. При нас образованието е приоритет. Спорта е за здраве. При това състояние на детско-юношеските школи, визирам не само плуването, ами въобще спорта в БГ, би било доста голяма и рискова инвестиция, да пуснеш детето си в професионалния спорт. Не знам, дали гледахте интервюто с Юлия Берберян по Сутрешния блок на Бтв, по повод доброто представяне на Григор Димитров на Australian OPEN, но колкото и да не я харесвам, тя беше абсолютно права.

# 117
  • София
И аз ще похваля моя син - след коледната ваканция се е стегнал, пише домашните за час - два в занималнята, дори и онези, дето са по няколко урока заедно. Мисля, че помогна заплахата, че втория срок ще го оставя в къщи с баща му, след като не смогва да си напише домашните и висеше до 18 - 18,30 ч. Дано се задържи така.
Иначе в бележника има само 6-ци, около 2-3 5-ци и една четворка по английски, сега чакаме резултата от теста по английски, на който предвиждам максимум 3 - много е зле горкия - уж учим думите, уж се изпитваме, уж ги знае, а след час вече ги е забравил - хич не е по езиците. По този повод съм се зачудила - малкото обича да рисува, а в тяхното училище има паралелка с рисуване /без език  Mr. Green/ и се чудя, дали догодина да не кандидатстваме за нея... но не знам, какво става в пети клас, ако не си учил езика до тогава  newsm78. Ако има някой с по-големи деца и е обърнал внимание, от какво ниво започват в пети клас езика, ще съм благодарна да сподели.

И пак по този повод, някой да е посещавал школа по рисуване, че ситната много иска да ходи, но търся школа, която започва примерно с началото на учебната година и ги учат да рисуват, а не от тези школи, които се навъдиха масово, в които ходиш и плащаш на занимание и предимно оцветяват и боядисват готови неща. Иска ми се неща като актьорското им майсторство - да започнат и да има последователност и надграждане, т.е. да е сериозно, че тя вече не е толкова малка и мисля, че й е време. Дано ме разбрахте.

# 118
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 119
  • 1st floor
Дзвер, бих разпитала дали тази паралелка с рисуване си струва. И ако е така - няма проблем да запишеш детето извън училище на език. Така няма да се притесняваш за пропуски. А и моето мнение е, че език няма да научат в обикновените училища. Wink

На мен пък ми се е свило сърцето, нещо не вървят нещата както трябва. Въпреки всекидневния контрол, започна първо да носи 5,5-6, после 5-5,5...и сега ми донесе първата 4,5  Tired Така ли ще я караме все надолу?! Sad Визирам БЕЛ и Математика, по другите нямам забележка. СТрах ме е , че ще изпуснем елементарните неща и по-късно ще закъсаме тотално...

Общи условия

Активация на акаунт