Третокласници - 4

• 40 539
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хайде ....
     Грипна епидемия е обявена и в София   

Цитат
Регионалният инспекторат по образованието София е уведомен "за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия".

(Очаквайте подробности за ваканцията)

лошо...

# 91
Дзвер, Да ...
Тъкмо хванем посоката,
класния се разболя ...
Сега за всички ...
Вие поне сте напред с уроците   Mr. Green

# 92
  • София
Вие поне сте напред с уроците   Mr. Green
да, ама какво ли помним от тях... онзи ден ми спореше, че България никога не е била под Византийска власт... с това препускане нищо не му остава в главата Peace

сега грипната ваканция ще им я вземат ли от междусрочната или пролетната  newsm78

# 93
Чакай да видим какво ще напише РИО ...

За историята - и аз показвах финала на учебника, че пак има исторически въпроси. Сега са на география.
Гледаше все едно не е било Simple Smile   Спореше кога е основана първата българска църква,
подсказвах с факта, че точно 1000 години по-късно пак е възстановена, не и не, измисляше години да налучка ... Но след преговор мисля да си припомни, няма начин Sunglasses

# 94
  • София
Да, ама ние византийското робство /или както е сега - власт или завземане/ го минахме точно преди месец - в същност препуснахме по него като за един час успяха да вземат и византийското и османското  ooooh!

Не ми харесва това бързане и това си е, обаче няма спасение - 100 пъти говорих с класната и полза няма - взимат по 2 урока по математика за един час, по два урока по ЧО, само по български и ЧП не са се юрнали още, но то само това остава...

Най-лошото е, че се притеснявам че след тази ваканция класната им съвсем ще пришпори нещата, а започва втория срок и втората смяна и не виждам, как ще успява моя син за 3 часа сутрин в занималнята, да пише по 2 урока по математика или да научи два урока по ЧО или ЧП...

# 95
  • Варна
Не помня да са вземали някога от редовните ваканции на децата заради грипни или дървени такива.Айче ,честита ви ваканция ,софиянки!
Моите и те искат ,ама варненци искам да ни пуснат следващата седмица,за да се слее със междусрочната. Twisted Evil

# 96
# 97
http://intera-x.com/WebAdministration/SRZIDocuments/novini/Grip.pdf

"...съобразно броя на заболелите."

# 98
Дзвер 
помня и миналата година така бързаше вашата класна. Защо? Какво обяснение ти даде. Ние пък го караме доста лежерно. Още сме на траките.

# 99
  • София
Дзвер 
помня и миналата година така бързаше вашата класна. Защо? Какво обяснение ти даде. Ние пък го караме доста лежерно. Още сме на траките.

няма обяснение... минаха няколко да ги нарека тенденции в обясненията - че изходящите нива трябва да приключат до края на април, че май децата са разсеяни и не им се учи и има много почивни дни, тази година имаше обяснение, че съседния клас се движи по-бързо, а те са заедно с нашия в една занималня и госпожата от занималнята не можела да се движи по различни материали... след като възроптах и обясних, че изобщо не ми пука за съседния клас а още по-малко за госпожата в занималнята, а трябва да се следва темпото на класа и децата в него, обяснението беше заменено... Последните трикове, които прилага е да не дава цял урок по математика за домашно, а например - днес взимат урок 66 и дава за домашно от тетрадката и помагалото урок 66, а само в помагалото 67 и 68, на другия ден взимат урок 69, като за домашно имат в учебната тетрадка да попълнят урок 67, 68 и 69, а в помагалото урок 69... което вече е близо до безумието... Лошото е, че освен мен никой друг от родителите не смята, че бързат по математика, а само един родител ме подкрепи, че да бързат и по ЧО е вече връхна форма на безумието, което не й попречи да даде за коледната ваканция 4 урока по ЧО за в къщи...
Мен лично математиката не ме притеснява - синът ми няма проблеми там, обаче като отвори и види, че трябва да реши 4 страници със задачи и се демотивира детето и се мотка... това ми е големия проблем Peace

# 100
Никак, ама никак няма да съм доволна, ако обявят грипна ваканция. Точно, заради коментираното препускане по материала. Наскоро препитах сина ми по ЧО и се оказа, че част от наученото, за късмет малка част, беше забравил. А съм убедена, че го знаеше. Явно, материалът не е структуриран по начин, който да дава на децата трайни знания. Или пък, моето забравя бързо?  Thinking
При нас по математика са до 62-ри урок. Винаги при взимането на нов урок, имат за домашно да попълнят в тетрадката и сборника по математика, всичко към този урок. По математика учат с учебниците и помагалата на "Булвест".
По БЕЛ домашното им е скромно. Обикновено то включва работа в тетрадките към учебника, четене, препис на част от даден текст и писмени отговори към въпросите, зададени към текста. Писмени преразкази правят рядко. Като чета написаното от Manzhelka, има какво още да се желае при нас. Дори си мисля през лятната ваканция да купя някакво помагало по БЕЛ и отново полека-лека без да го пришпорвам, да си преговори всичко учено през учебната година.  Thinking

# 101
Засега училищата ще работят, така че няма обявена дървена ваканция. Надявам се да няма - хайде стига са седели у дома Simple Smile

# 102
  • В светлината на слънцето
И при нас засега няма ваканция - както в училището, така и в градината.

# 103
Започнаха ли вашите деца да правят междини нива?
Кога свършва срока?

# 104
  • София
Започнаха ли вашите деца да правят междини нива?
Кога свършва срока?

Нашите приключиха междинните нива! Срокът свършва на 31.01, следва междусрочната ваканция и са на училище на 5.02

Общи условия

Активация на акаунт