Третокласници - 4

• 40 900
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
http://my-storybook.weebly.com/105010851080107810821080-10791072 … 108310721089.html

Който иска книжки за 3 клас от тук ,да ми прати имейла си.  Hug
и аз купих още 3. на теб ги пратих, но ако другите искат - сибирам мейли и ще пусна на едни път за да стане по - лесно  Mr. Green

# 586
Като ви чета, завиждам колко са ви активни децата- имам чувството, че се развиват хармонично, а аз някак не успявам с моите...

На мен пък ми прави впечатление, че непрестанно има някакви състезания.  Само за това се говори и то навсякъде, не само сред 3-класниците. Защо се ходи толкова много? (питам от интерес  Simple Smile )
Поздравления на всички с добри резултати.

Иначе ми е смътен спомена от спорът тук, относно летните занимания и дали децата да са заети с училищни неща през ваканциите, но сякаш трябваше да сме по-ларж...  Simple Smile

# 587
Кейси относно състезанията нашата класна казва да ходят ,за да свикват с  изпитите и да не се шашнат после на важните такива. Laughing
Нашия тази година беше на 4 математически/ на едното се яви вместо болно момиче, не бях го записала/ и на едно по англ. Аз тези които ги провеждат от СБНУ не съм им голяма фенка.Тази година не е ходил на тях. На другите  ходи понеже иска. Ако го питам, той иска на всичките да отиде.

Лятото ще наблегнем както винаги на четенето. И чат- пат по някой тест, да не губи форма. Ще ходи по два пъти на ден на тренировки по гребане. Обиколки на езерото с велосипеди.

# 588
Изключая математиката, другите състезания основно с въпроси със запълване на кръгчета ли са?

# 589
Изключая математиката, другите състезания основно с въпроси със запълване на кръгчета ли са?
Да, ето да  погледнеш:
http://www.sbnu.org/tests-old.php

# 590
  • Варна
Като ви чета, завиждам колко са ви активни децата- имам чувството, че се развиват хармонично, а аз някак не успявам с моите...

На мен пък ми прави впечатление, че непрестанно има някакви състезания.  Само за това се говори и то навсякъде, не само сред 3-класниците. Защо се ходи толкова много? (питам от интерес  Simple Smile )
Поздравления на всички с добри резултати.

Иначе ми е смътен спомена от спорът тук, относно летните занимания и дали децата да са заети с училищни неща през ваканциите, но сякаш трябваше да сме по-ларж...  Simple Smile

Кейси, то освен състезания, има конкурси за есета, рисунка и прочие участия. Аз съм много "за" такива занимания, защото децата се стимулират да мислят и да се интересуват от странични на учебника материали. От 4 клас започват олимпиадите, а там слава богу трудността вече се вдига, а като е висока летвата и победата става по-сладка.

# 591
vela, благодаря! Тити, мисля че нямаш място за притеснения  Simple Smile

Разбирам идеята на рисунка или есе. Ясно е, че ако някой иска да кандидатства с математика, състезанията са от полза.
Но, останалите, които отворих са чисто тип стандартизиран тест, който не те кара да мислиш. Доп. пари ли се взимат така от училищата или от тези, които организират състезанията?

Аз, защото може би съм предубедена към подобно тестуване или т.нар. у нас "състезание" и затова.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 21:54 от Кейси

# 592
  • София

Разбирам идеята на рисунка или есе. Ясно е, че ако някой иска да кандидатства с математика, състезанията са от полза.
Но, останалите, които отворих са чисто тип стандартизиран тест, който не те кара да мислиш. Доп. пари ли се взимат така от училищата или от тези, които организират състезанията?

Аз, защото може би съм предубедена към подобно тестуване или т.нар. у нас "състезание" и затова.  Simple Smile

по 6-7 лева струват състезанията, което едва ли дава много пари на училищата. Защо ходят по състезания не знам - моя все иска... миналата година не го пусках, защото за мен е на средно ниво особено по математика, но тази година склоних - да ходи да си троши главата. Проблемът е, че не е добър и само после се демотивира...

ПП Ако ще ходят на състезания, за да не се стреснат на НВО, то тогава точно състезанията на СНБУ са за такъв тренинг, понеже са лесни и децата могат да изкарат максимален резултат без проблем - хем дават самочувствие, хем са тренинг, поне за мен. Не виждам какъв тренинг може да е за дете на нивото на сина ми по математика едно ЕК, при положение, че ако беше отишъл единственото, което щеше да оттренира щеше да е късмета му при отговаряне на въпросите на лотариен принцип, но всеки си знае най-добре за него  Peace

# 593
  • София
Моето дете има 46 точки на Аз и буквите и го изживя доста тежко. Математическите не ги изживява така, защото усеща, че не и е силата там. Но БЕЛ много обича, постоянно си пише някакви съчинения нейни и стихчета, на всички контролни и диктовки по БЕЛ обикновеннно е без нито една грешка....и наистина тежко преживя тези 46 точки. Но не е изпадала в кризи, както правеше преди Crazy, просто очакваше да има 50т както миналата година. Ще и мине.

# 594
  • В реалния живот
По повод състезанията - според мен организаторите добре печелят и имат стимул да си популяризират състезанията. Като се сметне броя на участниците по таксата за съюза се вижда. Но и явно имаме нужда от допълнителни проверки, подготовки и т.н.
Аз нямам нищо против състезанията, конкурсите и т.н, стига да са до 3-4 в годината. Поне моето дете се готви за състезания и нямаме повече време.

Не знам как се продължава образованието в другите страни, но тук с изпита след 7-ми клас е стресиращо. Направо се зачудвам, защо не направят няколко електронни изпита и да се взима сборен резултат.

Как върви ваканцията? При нас леко и мързеливо. Simple Smile Ходили ли сте на цирк "Балкански"? Аз мисля да заведа детето някой ден от седмицата.

# 595
  • Варна
Моя не се стресира от резултатите си.Което хем е хубаво,хем не е хубаво. Wink
Състезанията на СБНУ още в 1ви клас ги нарекох една идея по-трудни контролни. Wink Приемам ги като проверка на наученото в у-ще,проведена с чужд учител обаче.
На математическите смятам ,че има смисъл да се явява,докато постига 50% и нагоре резултати,развива си мозъчето определено,а и няма драми за него.Та съм "За" всякакви такива изяви. Peace

# 596
  Здравейте!Леко ви изтървах,но наваксах с четенето!
   Моят син има 50 точки на СБНУ,от което беше много доволен.
   Дъщеря ми отказваше да ходи на състезания и като дойде момента с кандидатстването в 7ми клас се спече яко.И на изпита не успя да покаже както трябва знания,защото се паникьоса,че не се разпределя времето правилно.Това по математика.Затова синът ми ще ходи на състезания,за да свиква с форматите,с  напрежението.И другото ,което според мене е по-важно,да задвижват мозъка.Само това,което дават в у-ще според мене крайно недостатъчно.непрекъснато го карам да търси И още инфо,особено по ЧО и ЧП,да чете,да се пита кое откъде идва.Давам и допълнителни упражнения по БЕЛ и математика,Евелина Динева ми е любимка.
   А относно образвателната ни система,учебници и прочие,толкова съм бясна и недоволна,че нямам думи!
   Иначе ваканцията върви с пълна сила.синът ми е в София при сестра ми,с брат`чеда,който е 5 клас в СМГ до обяд учат по математика и АЕ,следобедите са на развлечения.Ние в Монтана си нямаме МОЛ,та ходят на кино,боулинг и т.н.Предстои им посещение в Зоологическата и два музея.
   А мама почива от ангажименти с малкото дете и след работа се заравям в градината,садя,плевя,чопля си насажденията.

# 597
  • В светлината на слънцето
Май само ние още не си знаем точките от ЕК. То не че аз се надявам на нещо де, но ми е любопитно. Иначе за състезанията съм на мнение, че носят полза. Най-малкото - децата свикват да се явяват на такъв тип изпит и стресът по-натам би трябвало да е по-малък. Но с уговорката, че има смисъл от състезания само, ако и детето има желание. Ако е изсилено или по принуда, по-скоро може да предизвика намразване или апатия. Така си мисля. Thinking
Ваканцията я караме лежерно. Чете книги - сега е на вълна да чете две едновременно. Едната е по-лека и върви бързо, другата е "Властелинът", който си е тухла и си иска време. Преполови го де. Вчера направихме едно кино, та даже и брат й намаза, нищо, че филмът не беше точно за него. Гледахме новият "Капитан Америка". Тя остана възхитена, макар да не си пада много по комикси. Лошото е, че аз съм на работа, на всичко отгоре съм и дежурна тази седмица, и не мога много да я водя тук-там.

# 598

а, не, аз нямах предвид само състезанията. В София могат да се намерят много занимания за децата, без това да струва толкова много пари, както е тук. И на музеи, и на конна база, и разни музикални състави, за спортовете вече говорихме...ето на, тук шах никъде не намерих. И аз вече не мога да измислям кой знае какво, а в същото време не ми е приятно да ги гледам да се мотаят без работа.

а тестовете и аз не харесвам, заради тях ни е трудно с Деян да преминем към съчинения и правилно изразяване. Чете, разбира/не винаги/, но сам да го изрази - не може. Тестовете бяха въведени след като завърших аз, и естествено, смятахме, че нивото на идващите след нас студенти е паднало драстично  Outta Joint

# 599
В София могат да се намерят много занимания за децата, без това да струва толкова много пари, както е тук. И на музеи, и на конна база, и разни музикални състави, за спортовете вече говорихме...ето на, тук шах никъде не намерих. И аз вече не мога да измислям кой знае какво, а в същото време не ми е приятно да ги гледам да се мотаят без работа.

Така е, защото е голям град и да, сигурно е в пъти по-евтино, но постоянната заетост, не винаги облагодетелства. Аз съм на другата крайност, освен каратето и барабани 1 път седмично, през останалото време го оставям да си уплътнява времето с игра навън, която не е структурирана. Според мен, все още имат нужда от нищоправене и мотаене и то не само през уикенда.

Сега съм на комп. та да допълня с малко интересни неща по въпроса, ако правилно разбирам, че притеснението ти идва от недостатъчната заетост. Не знам как е по вашия край или в Европа, но тук все повече се прокрадват този тип мнения дори от спрециалити, защото психологическите проблеми в ранна детска възраст нарастват. Някакси поотминава времето и манията децата да са плътно заети от рано и по много.

Цитат
Before age 11 or 12, she said, when children begin to develop self-consciousness, activities risk distracting children from their natural development.

“Prior to then,” Dr. Young-Eisendrath said, “all these lessons and classes are about parents competing with other parents. Children really need that time to lie around, play more freely and have periods when they are side-by-side with their parents in the same room, being ‘alone together.’ ”

Overscheduled Children: How Big a Problem?

Overscheduled kids, anxious parents

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 18:11 от Кейси

Общи условия

Активация на акаунт