С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 444
  • 819
  •   1
Отговори
# 180
А трябва ли задължително да се стига до брак, че да се запознаеш с родителите на мъжа си?

Не, разбира се. Моята връзка беше по време, дето нямаше начин да не се бракуваме, та от моята камбанария разказвам.

# 181

А трябва ли задължително да се стига до брак, че да се запознаеш с родителите на мъжа си?

А защо трябва да се запознаваш? Нали сте много модерни и съвременни?

# 182
Не е ли странно да се запознаваш с родителите на мъжа си едва преди сватбата? #Crazy

Струва ми се, че някои хора много се вживяват в това запознанство, като не визирам никой от писалите в темата. Говоря по принцип, от мои впечатления. Не винаги майките са лоши, злобни, гадни и тн. Все пак каквито и да са, най-важно е да има хармония и разбирателство. Не тръгвайте с лоши нагласи и очаквания какво ще бъде, опознайте се, пък тогава казвайте лоша ли е свекървата, не е ли.

Трещерица, благодаря ти за отговора. То милото не дава нито на мен, нито на нея да мием чинии, но това е друга тема, ще помогна поне с отсервирането следващия път.

# 183
Ние брак няма да сключваме на този етап и сватба не планираме да правим  Peace
Не виждам, защо да не се запозная преди това с родителите на моя приятел, както и той да се запознае с моите.
Когато "свеки" ни е на гости и каже, че тази вечер тя ще ни готви - посрещам това с голяма радост, защото за нея е удоволствие да ни поглези. Когато тя има ангажименти, за мен не е проблем да направя вечеря и да седнем заедно на масата. Решава се на момента.
Иначе родителите на приятеля ми и моите се познават, общуват често по скайп, ходят си на гости, абе, харесват се взаимно.
Реално чувствам майката на приятеля ми доста близка, а тя самата не веднъж е споделяла, че ме приема като дъщеря. Важно е хармония да има

# 184
Само уточнение.
Преди професията акушерка, е имало жени /по-възрастни и вече майки/, които помагат на родилките в този тежък момент.Занятието се е наричало бабуване.Бабин ден е на 21 януари по стар стил.В съвремието датата е обявена за ден на родилната помощ.
На акушерките/бабите/се поднася сапун да си измият ритуално ръцете и съответно хавлия да се избършат.
Майчетата, на които свекървите или майките им са помагали при отглеждането на бебето в първата година могат да ги уважат с един сапун и хавлия чисто ритуално.
Честит празник на хората обрекли се на тази благородна професия!

# 185
Не виждам защо е толкова трудно да го направят. Днес слушах една баба - щеше да се разплаче, защото внукът се е обадил да я поздрави за |Бабинден. Ама дръжте си на принципите. 

# 186
  • където ми харесва

А защо трябва да се запознаваш? Нали сте много модерни и съвременни?
Ти се чудиш за какво да се хванеш ми се струва... Crossing Arms

# 187
Кажете сега настоящи снахи и свекърви дали е прието, като се видя за първи път с майката на приятеля ми, да ѝ нося някакъв подарък.
Подчертавам, че няма повод за срещата, просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).
Та, да чакам ли някой повод, или да идем на гости за някой уикенд? И дали е удачно да нося саксийно цвете или нещо по-подходящо? Mr. Green

Щом момчето те кани, той да реши кога да стане тази среща.
При моите двама сина, инициативата беше от мен, но имаше поводи. Не помня какво донесоха, ама май беше букети.

# 188
  • Бургас
За мен по принцип  е странно, да живееш две години с някой и да не познаваш родителите му.
На мен пък ми е странно от какъв зор подлагате и себе си и нея на подобен стрес?! Аз бих се чувствала като изложена в продавалника. Laughing Като тръгнете да се жените, така или иначе няма да се размине запознанството, а ако няма да се жените, що ви трябва?
Аз за 3-годишна връзка преди брака и безброй покани от мъжа ми, хич не си го причиних. Изкарах си още няколко прекрасни празника със семейството, общите ни празници нямаше къде да избягат.

Аз щях да съм късметлийка тогава - 11 години без да познавам свекърите  Laughing Шегувам се. Хората на мен лично нищо не са ми направили, нито са ми казали лоша дума, нито са ми неприятни като компания. Даже свекъра преди малко ми е харесал снимка във фейсбука  tooth

# 189
няма проблем, птица

Момичета, исках да ви попитам, като сте заедно вие и свекърите, помагате ли в сервиране, отсервиране, такива неща?

Бяха дошли за няколко дни на гости на моя приятел, той не живее с тях, а аз.. почти при него живея. Ставаме от сън... към обяд и отиваме да закусваме, а тя вече сготвила обяд. Кухнята е тясна, ако се завихрим двете, ще се сблъскаме. Предпочетох да я оставя да сервира, но после чак се замислих, дали е трябвало така да постъпя.
Ходим си на гости-когато е у нас, аз домакинствам и обратното. Simple Smile

# 190
  • София
Как си личат бъдещите свекърви в онзи смисъл.  "Не че нещо, ама аз такова нещо не приемам.  Не ми е работа , ама да си кажа. " А никой не ви е питал.
A тези, дето се изказват през два-три поста, като какви си личат? Темата е свободна - всеки може да си се изкаже. Щом си си написал въпроса, логично е да ти отговарят. Какво разбираш ти под питане ако не това?

# 191
  • София

Говоря по принцип, от мои впечатления. Не винаги майките са лоши, злобни, гадни и тн. Все пак каквито и да са, най-важно е да има хармония и разбирателство.

Shocked

За кои майки иде реч? Майките по принцип?!

# 192
  • където ми харесва

Говоря по принцип, от мои впечатления. Не винаги майките са лоши, злобни, гадни и тн. Все пак каквито и да са, най-важно е да има хармония и разбирателство.

Shocked

Ми то като се замислиш, и  тъщите, и свекървите са майки. Така че, тя просто е обобщила. И за отношенията на мъжете с тъщите си, и на жените със свекървите си Wink

# 193

Shocked

За свекитата исках да кажа.. майките на половинките ни. Просто, според мен, е останало някак... по подразбиране, че винаги са гадни и злобни. Е, не казвам, че всички са добри и прекрасни, в миналата тема бях чела за някаква, която давала профилактично Панадол или нещо подобно на здраво детенце... е, това ако ми се случи сигурно бой ще яде. Но мисълта ми е, че не бива да имаме предварителна нагласа.
Сигурно е различно, когато станат баби и се променят до някаква степен, но каквото и да е, първо трябва да подходим без очаквания.

# 194

Shocked

Ми то като се замислиш, и  тъщите, и свекървите са майки. Така че, тя просто е обобщила. И за отношенията на мъжете с тъщите си, и на жените със свекървите си Wink

Хах, това е така, ама за тъщите нищо не мога да кажа и не разбирам. Grinning Моята мама един път е виждала приятеля ми на един рожден ден, ама нашите са горди и ревниви, та не се натискат да се познават, което за мен е глупаво поведение.

Общи условия

Активация на акаунт