С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 443
  • 819
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Тя жената може точно така да е казала, но момъкът да не е предал. Майка ти специални покани ли праща на гаджетата?

Какви специални покани!? Нещата се организират горе-долу така:
- "Мамо, искам да ви запозная с приятелката си. Удобно ли ще е да дойдем на гости през уикенда?
- "Да, добре, удобно ще е. Ще ви чакаме.
Мисля, че става въпрос за нещо твърде елементарно /чийто отговор е "да" или "не"/, за да се стига до усложняване на ситуацията. Ако всички имат желанието да се видят не би трябвало да има драми и недомлъвки.

П.П. Мъжете понякога са толкова сложни и тромави от към комуникация, че нищо чудно той да не се изказва както трябва и двете страни да не го разбират аджеба какво иска и цели.

# 166
Вие ли нещо не четете. Всички искат да се запознаят с майката, само последната се дърпа. Ами в този случай какво да си помислиш. Момичето иска да се запознаят, момчето иска да се запознаят, а свекървата е Whistling ...

Мiss july, ама вярно си измисляш  Joy

Напротив, точно Моли е тази, която малко се притеснява и май тайничко си търси поводи за отлагане. Мисля, че я вкарахме в правия път, няма нужда от повече коментари по темата. Сега ще чакаме отзиви за гостуването и запознанството Peace

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 19:50 от птица

# 167
  • София
За мен по принцип  е странно, да живееш две години с някой и да не познаваш родителите му. Независимо къде живеят. Явно е, че щом всеки празнува празниците при родителите си, все пак е имало пътуване до този толкова далечен град (ако е Бг., къде ли е чак толкова далече...).

Иначе като съм се запознавала със свекървата не съм носила подарък, но не е било някакво официално гостуване с покани.

# 168
  • където ми харесва
За мен по принцип  е странно, да живееш две години с някой и да не познаваш родителите му. Независимо къде живеят. Явно е, че щом всеки празнува празниците при родителите си, все пак е имало пътуване до този толкова далечен град (ако е Бг., къде ли е чак толкова далече...).

Иначе като съм се запознавала със свекървата не съм носила подарък, но не е било някакво официално гостуване с покани.
А за мен изобщо не е странно. Много добре я разбирам "авторката" на въпроса.
Аз също не  съм избързвала нито да се запознавам с неговите, нито да го запознавам с моите родители. Между другото и двете запознанства станаха случайно, в което им беше чарът, защото нямаше напрежение нито от моя страна, нито от страна на свекърите, нито от страна на мъжа ми при неговото запознанство с майка ми...
Но, всеки сам си преценява. Ако сега започнете да нищите връзката на момичето и защо още не се е запознала с проектосвекървата си, ще нагазите в дълбоки води и има шанс да я изгоните. Виждам, че вече има наченки точно на такова нищене.

# 169
  • София

А за мен изобщо не е странно. Много добре я разбирам "авторката" на въпроса.
Аз също не  съм избързвала нито да се запознавам с неговите, нито да го запознавам с моите родители. Между другото и двете запознанства станаха случайно, в което им беше чарът, защото нямаше напрежение нито от моя страна, нито от страна на свекърите, нито от страна на мъжа ми при неговото запознанство с майка ми...
Но, всеки сам си преценява. Ако сега започнете да нищите връзката на момичето и защо още не се е запознала с проектосвекървата си, ще нагазите в дълбоки води и има шанс да я изгоните. Виждам, че вече има наченки точно на такова нищене.
E, аз лично ничия връзка не нищя, не бих го направила с напълно непознати. Просто споделих. Понеже аз рано се запознах с моята и всичко стана в неформална обстановка - без покани и подаръци. При тях просто не знам как е. Щом има причина да не са се запознавали толкова време, може и срещата да е от друг характер.

# 170
При двегодишна (сериозна) връзка, аз бих празнувала празниците с половинката. А не всеки при семейството си.  Peace

# 171
Купихте ли подаръци на свекитата за Бабинден  Mr. Green
Мойта всяка година си чака подаръка ,сякаш има нещо общо с моето раждане  Laughing Laughing
Това не е празник на БАБИ-те, а на акушерките!!!

# 172
# 173
Вие ли нещо не четете. Всички искат да се запознаят с майката, само последната се дърпа. Ами в този случай какво да си помислиш. Момичето иска да се запознаят, момчето иска да се запознаят, а свекървата е Whistling ...

Мiss july, ама вярно си измисляш  Joy

Напротив, точно marilyn е тази, която малко се притеснява и май тайничко си търси поводи за отлагане. Мисля, че я вкарахме в правия път, няма нужда от повече коментари по темата. Сега ще чакаме отзиви за гостуването и запознанството Peace

Ама аз моята си я познавам, даже сме си в добри отношения.

# 174
Как си личат бъдещите свекърви в онзи смисъл.  "Не че нещо, ама аз такова нещо не приемам.  Не ми е работа , ама да си кажа. " А никой не ви е питал.

# 175
...
Напротив, точно marilyn е тази, която...
Ама аз моята си я познавам, даже сме си в добри отношения.

Объркала съм ви никовете с Моли, съжалявам Laughing

# 176
няма проблем, птица

Момичета, исках да ви попитам, като сте заедно вие и свекърите, помагате ли в сервиране, отсервиране, такива неща?

Бяха дошли за няколко дни на гости на моя приятел, той не живее с тях, а аз.. почти при него живея. Ставаме от сън... към обяд и отиваме да закусваме, а тя вече сготвила обяд. Кухнята е тясна, ако се завихрим двете, ще се сблъскаме. Предпочетох да я оставя да сервира, но после чак се замислих, дали е трябвало така да постъпя.

# 177
няма проблем, птица

Момичета, исках да ви попитам, като сте заедно вие и свекърите, помагате ли в сервиране, отсервиране, такива неща?

Бяха дошли за няколко дни на гости на моя приятел, той не живее с тях, а аз.. почти при него живея. Ставаме от сън... към обяд и отиваме да закусваме, а тя вече сготвила обяд. Кухнята е тясна, ако се завихрим двете, ще се сблъскаме. Предпочетох да я оставя да сервира, но после чак се замислих, дали е трябвало така да постъпя.

Хубаво би било ти  да отсервираш и да измиеш чиниите например. Като включиш и приятеля.

# 178
За мен по принцип  е странно, да живееш две години с някой и да не познаваш родителите му.
На мен пък ми е странно от какъв зор подлагате и себе си и нея на подобен стрес?! Аз бих се чувствала като изложена в продавалника. Laughing Като тръгнете да се жените, така или иначе няма да се размине запознанството, а ако няма да се жените, що ви трябва?
Аз за 3-годишна връзка преди брака и безброй покани от мъжа ми, хич не си го причиних. Изкарах си още няколко прекрасни празника със семейството, общите ни празници нямаше къде да избягат.

# 179
  • където ми харесва
За мен по принцип  е странно, да живееш две години с някой и да не познаваш родителите му.
На мен пък ми е странно от какъв зор подлагате и себе си и нея на подобен стрес?! Аз бих се чувствала като изложена в продавалника. Laughing Като тръгнете да се жените, така или иначе няма да се размине запознанството, а ако няма да се жените, що ви трябва?
Аз за 3-годишна връзка преди брака и безброй покани от мъжа ми, хич не си го причиних. Изкарах си още няколко прекрасни празника със семейството, общите ни празници нямаше къде да избягат.
А трябва ли задължително да се стига до брак, че да се запознаеш с родителите на мъжа си?

Общи условия

Активация на акаунт