С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 382
  • 819
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Ако приятелят ти иска да се запознаете значи проблема трябва да е в майка му, след като всички други са "за" запознанството. Поговори с половинката и си изясни ситуацията и най-вече причините преди да купуваш цветя и бонбони. Ако някой не изявява желание да ме вижда и се прави на ударен въпреки ясните покани за това, щеше да ми стане обидно и хич нямаше да ми е до бонбони и цветя.

Mr. GreenВеднага скалъпи интригата.Бива те,признавам те Peace
Аз ако съм като майката,никога няма да се ''натискам'' да ме запознава с приятелката си или приятеля (ако е дъщерята).Ако я или го има за сериозна(сериозен) и има намерение да се събират,тогава ще каже,че държи вече да ни запознае и са ''Добре дошли''.От такива ''натискания'' на майките ''Зор да се жениш вече,донеси момичето(момчето) да се запознаем'',що народ се разведе после.Аз пък не желая да ме запознава утрешния ден с всяка една.
Какво значи 2 г. не ви е запознал?Ми така е преценил,така е направил.Може да не е бил сигурен в избора си през тези години.Може за него това да не е било толкова важно през тези години..За мен пък това е отговорен мъж,а не бройкаджия.
Moli88 ,намери в коя тема да питаш ooooh!
Ако се хванеш за измислените сценарии на Мис Джули и някои други като нея и отидеш с такива ''черни мисли в главата''няма да започнеш добре.Някои особи тук,все гледат интригата,от тях нищо свястно няма да прочетеш.Само могат да наливат масло в огъня или да ти ''смажат кънките'' за да полетиш идеално.От такива,които те spoko имай едно на ум. Mr. Green
Идеята да занесеш нещо е идеална.Най-важното е да отидеш добронамерено и без лоши мисли.
Защото ти може да си мислиш едно,а пък истината да е съвсем друга.
Успех и от мен  Hug

# 151
Да, много напреднахме в сценария.  Как да я покани, като не се познават.  Момчето мърмори, какво мърмори - че иска или че не иска да се запознават. Аз като свекърва , бих оставила цялата работа на сина си, той да прецени. Ако той не иска да ни запознава, естествено виновна ще съм аз - според снахата.

# 152
Кажете сега настоящи снахи и свекърви дали е прието, като се видя за първи път с майката на приятеля ми, да ѝ нося някакъв подарък.
Подчертавам, че няма повод за срещата, просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).
Та, да чакам ли някой повод, или да идем на гости за някой уикенд? И дали е удачно да нося саксийно цвете или нещо по-подходящо? Mr. Green

Според мен, няма нужда чак от подарък. Когато отиваш на гости, е прието да занесеш нещо, но това може да са кутия бонбони или нещо друго сладко. Чак цветя, не мисля, че е подходящо.

# 153
Трещерица, не внимаваш!

просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).

Проблемът е отчасти в мен, защото си падам плаха и не си се представям да се натрапя, без да са ме поканили изрично.
Вероятно тя очаква пък точно това или пък нещо се обижда, че още не съм се представила Crazy  

Аз вярвам, че жената е положителна и добронамерена, предвид каквото съм чувала за нея. Не смятам, че има някаква причина да не съм ѝ неприятна, без да ме познава, да ме е срещала и т.н. Подпитвам го след празниците(празниците ги празнуваме всеки със семейството си) дали майка му е споменавала нещо за мен, той казва, че не е. От около година той периодично настоява да сме ходили там, но мене ми е неудобно, както вече споменах.

Като цяло аз настоявах да мине известно време преди да се видим с родителите.  Понеже не ми се ще да се представям през няколко месеца на различни проекто-свекърви или да срещам нашите с новото гадже.   Mr. Green  Така в търпение и очакване се търкулнаха две години.

Въпросът е аз да подема ли крачката. Нахално ли ще бъде? Вече се усещам, че трябва да му предложа на него да я попита директно Mr. Green .

Evana ,  Hug

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:19 от Moli88

# 154
Заедно ли живеете с приятеля ти? За 2 години все ли не се уцелихте да се засечете в тях, някъде?

Странно ми е.

# 155
Значи все пак бях права, че проблемът е в теб!
Колкото повече отлагаш, толкова по-трудно ще ти става! Отивай! Щом той иска, не се дърпай. И няма какво да я пита, а само да предупреди, че "НИЕ ще дойдем!" Laughing

marilyn12, доколкото разбрах са от различни градове. Може да са се срещнали и да живеят в трети. При това положение няма как да се засекат случайно, освен планирано гостуване.

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:31 от птица

# 156
Заедно ли живеете с приятеля ти? За 2 години все ли не се уцелихте да се засечете в тях, някъде?

Странно ми е.

Аз не внимавам, ама ти не четеш. Живеят в друг далечен град. Аз от София нямам навик да се разхождам в Разград.

# 157
  • I want it all and I want it now.
Жената не те познава за да те покани на гости.
Сигурно и тя се притеснява колкото  и ти.  Peace
След като сина и те кани, отиди да се запознаете.
Все пак , ако ще оставаш с това момче е хубаво да придобиеш и представа за семейството му.

# 158
Значи все пак бях права, че проблемът е в теб!
Колкото повече отлагаш, толкова по-трудно ще ти става! Отивай! Щом той иска, не се дърпай. Нека само я предупреди, че "НИЕ ще дойдем!" Laughing
Mr. Green
 Hug

чаках си поканата  Rolling Eyes
 Плюя си в пазвата и му казвам да ни самопокани.  Twisted Evil

Скрит текст:
(marilyn12, обясних вече, че живеем заедно, но не се засичаме с родителите си, защото живеем на стотици километри от тях)

Ще купя бонбони!

благодаря на всички включили се.

# 159

Странно ми е.

Аз не внимавам, ама ти не четеш. Живеят в друг далечен град. Аз от София нямам навик да се разхождам в Разград.

Извинявам се, изпуснала съм това. Защото ако живееха в един и същи град е странно да не са се засичали. Поне с майката на моя приятел така се запознахме още в началото на връзката ни.

# 160
  • Бургас
Evana не ти прочетох до края тъпотиите, но каква интрига съм забъркала /тя е май само в твоята глава/  newsm78.Вие ли нещо не четете. Всички искат да се запознаят с майката, само последната се дърпа. Ами в този случай какво да си помислиш. Момичето иска да се запознаят, момчето иска да се запознаят, а свекървата е  Whistling. Няма как момчето да натресе приятелката си без покана, ако майката не ги покани. Аз лично докато майка ми не каже "Да, покани момчето на гости да се запознаем" /при положение че вече съм изразила желание да ги запозная/, не бих го завела у нас. Не казвам нищо лошо за жената. Може просто да има проблем в комуникацията, без да има виновни. Няма лошо и младите да поканят родителите у тях на гости. Не е нужно да се ходи задължително в родителите на момчето.

# 161
Тя жената може точно така да е казала, но момъкът да не е предал. Майка ти специални покани ли праща на гаджетата?

# 162
Каква поредна драма  ooooh!
То специални покани, то чудо! Как ли пък се запознах със свеки без писмено известие, не знам  Laughing
Приятелят ти е този, който трябва да организира нещата - известява родителите си в достатъчно приемлив срок, че възнамерявате да ги посетите и толкова. Подробностите се уточняват - дали в техния дом, дали в заведение...Голямо притеснение, голямо чудо - после що ставали скандали, ми щото притеснителните явно не общуват помежду си

# 163
А може и изобщо да не знае.  Simple Smile
Може младежът да иска да ги изненада, което не е много добра идея.

# 164
То момичето само попита какво да занесе, ние го вкарахме в драмата. Ако се позадържи повече тук, скоро и ще е наясно колко е гадна свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт