С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 368
  • 819
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък черпя с нещо внучето и толкоз с Бабинден.
У нас възрастните получават подаръци само на рожден и на имен ден, и то не много скъпи. В добавка празничините трапези по всички поводи  са от мен. 

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 22:24 от K.A.G.

# 136
Няма лошо да ти правят подаръци Laughing инак и аз считам този ден за празник на акушерките, не на родните баби.

# 137
На мен пък ми правят подаръци, не се обиждам.

Ако подаръкът е от снахата, трябва непременно да се обидиш!  Mr. Green

# 138
Кажете сега настоящи снахи и свекърви дали е прието, като се видя за първи път с майката на приятеля ми, да ѝ нося някакъв подарък.
Подчертавам, че няма повод за срещата, просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).
Та, да чакам ли някой повод, или да идем на гости за някой уикенд? И дали е удачно да нося саксийно цвете или нещо по-подходящо? Mr. Green

# 139
Цвете става,може би някакви бонбони ...
И разбира се ,носи си голямата усмивка  Grinning Най-важното е да не бъдеш предубедена  Naughty
Успех и да кажеш после как е минала първата среща !

# 140
  • София
Мисля, че кутия бонбони би свършила работа. Или бутилка хубаво вино (според предпочитанията й).
Аз лично винаги се радвам на бутилка хубаво вино  Rolling Eyes (щото бонбоните не са ми страст).
И непринуденост!

# 141
  • Бургас
На мен пък ми правят подаръци, не се обиждам.

Ако подаръкът е от снахата, трябва непременно да се обидиш!  Mr. Green

Или да помрънкаш, че не си получила точно това, което си искала  Grinning

Кажете сега настоящи снахи и свекърви дали е прието, като се видя за първи път с майката на приятеля ми, да ѝ нося някакъв подарък.
Подчертавам, че няма повод за срещата, просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).
Та, да чакам ли някой повод, или да идем на гости за някой уикенд? И дали е удачно да нося саксийно цвете или нещо по-подходящо? Mr. Green

Ако си поканена на гости, което е най-логичния начин да се запознаете, занеси бутилка вино и някакъв десерт например. Ако ще се виждате на заведение не носи нищо. Ако ги каните вие у вас също не е нужно да й правиш подарък. Даже в последния случай тя трябва да донесе нещо. Етикецията изисква гостът да донесе на домакина нещо дребно - бутилка алкохол, десерт, цветя. Не е нужно да правиш подаръци на майка му без да има повод за това.
Ако приятелят ти настоява да се запознаете може да му предложиш да се видите в някое хубаво заведение, т.е на неутрална територия. Така никой няма да се чувства неудобно, че е в чужд дом и няма да има заети в сервиране и отсервиране на масата.

# 142
Подчертавам, че няма повод за срещата, просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).

Интересен въпрос.... Замислих се и от двете позиции, но все пак съм евентуална бъдеща свекърва....
Като снаха.... при положение, че 2 г. не е искала да ме види - не бих й занесла нищо. Синът й да реши, зависи от взаимотношения между тях, между вас, причини за подобно поведение.

Като свекърва.... Може и да не харесвам избора на сина си, но чак пък 2 г. да не искам да "го" видя... /и сина и избора  Laughing/. Не бих очаквала нищо....  От друга страна това може да е опит от нейна страна за приемане на факта, че съществувате, и че нещата трябва да започнат да се нормализират, знам ли....

П.Д. Мисс Джули е права със съветите си.

# 143

Да, бонбони са доста подходящи, като се замисля.

Ако си поканена на гости, което е най-логичния начин да се запознаете, занеси бутилка вино и някакъв десерт например. Ако ще се виждате на заведение не носи нищо. Ако ги каните вие у вас също не е нужно да й правиш подарък. Даже в последния случай тя трябва да донесе нещо. Етикецията изисква гостът да донесе на домакина нещо дребно - бутилка алкохол, десерт, цветя. Не е нужно да правиш подаръци на майка му без да има повод за това.
Ако приятелят ти настоява да се запознаете може да му предложиш да се видите в някое хубаво заведение, т.е на неутрална територия. Така никой няма да се чувства неудобно, че е в чужд дом и няма да има заети в сервиране и отсервиране на масата.

Принципно си права, но живеем в много отдалечени градове и няма как да не ѝ постоя в дома поне една вечер.
Покана от нея нямам, само постоянното мрънкане на сина ѝ  Crazy Затова и се чудя дали да си чакам поканата (още две години примерно   Whistling

# 144
Подчертавам, че няма повод за срещата, просто минаха вече около 2 години  съвместен живот и приятелят ми настоява (не знам тя дали държи да ме види, но предполагам е любопитна).

Бих занесла задължително цветя независимо къде е срещата  Peace
Добре е, ако планирате посещение в дома й, тя да бъде известена няколко дни по-рано, а не предната вечер  Wink
Бъди усмихната и се придържай към общи теми за разговор  Peace

И на мен ми е странно, че две години не сте успели да се запознаете - да не би да живее в чужбина? Защото аз с моята сладурка се запознах официално някъде след 6-7 месеца точно по тази причина

# 145
  • София

Принципно си права, но живеем в много отдалечени градове и няма как да не ѝ постоя в дома поне една вечер.
Покана от нея нямам, само постоянното мрънкане на сина ѝ  Crazy Затова и се чудя дали да си чакам поканата (още две години примерно   Whistling

А приятелят ти познава ли родителите ти и как стана срещата с тях? Със специална покана или?

# 146
  • Бургас

Да, бонбони са доста подходящи, като се замисля.

Покана от нея нямам, само постоянното мрънкане на сина ѝ  Crazy Затова и се чудя дали да си чакам поканата (още две години примерно   Whistling

След като ще ходиш в друг град и ще й гостуваш поне едни 24ч. е редно ТЯ да ви покани. Все пак в нейната къща ще приема гости и тя трябва да прецени кога ще й е удобно да й гостувате.
Какво значи приятелят ти "мрънка"  newsm78 Какво ти казва "Много ме дразни майка ми. Толкова искам да се запознаете, пък тя не иска"? Странно ми е защо 2г. не е проявила желание да те види. Най-малко по празниците той не си ли отива у тях? Ето повод да те представи на родата. Да не би да е останала с лошо впечатление за теб, въпреки че не те е виждала  Rolling Eyes . Ако приятелят ти иска да се запознаете значи проблема трябва да е в майка му, след като всички други са "за" запознанството. Поговори с половинката и си изясни ситуацията и най-вече причините преди да купуваш цветя и бонбони. Ако някой не изявява желание да ме вижда и се прави на ударен въпреки ясните покани за това, щеше да ми стане обидно и хич нямаше да ми е до бонбони и цветя.  

# 147
Аз пък бих се обидила, ако някой 2 години не ни запознае с родителите. Дори бих се замислила доколко е сериозна връзката ни за него. Същото и ако не иска да се запознае с моите.
Казваш, че той обаче държи да те "представи", значи проблемът е в теб. От какво се страхуваш? Плюй си в пазвата и отивай Laughing Те свекървите не ядат хора, все ще изтърпиш 1-2 дни. Пък може и да се харесате дори, знае ли човек.

Кутия бонбони е добре. С вино не бих рискувала. Нищо чудно да си имат домашно, жената да не пие, а и да не набедят снахата за пиянде Grinning
А най-добре е той ти помогне за подаръка, все пак си я познава, за разлика от теб.  Изберете го заедно и поднесете от името на двамата!

# 148
Внимавай какво ще облечеш. Че тук една се оплакваше, че отишла на първа среща като чалгарка на участие, пък свекървата взела , че я погледнала накриво.

# 149
Внимавай какво ще облечеш. Че тук една се оплакваше, че отишла на първа среща като чалгарка на участие, пък свекървата взела , че я погледнала накриво.

Ако имаш предвид една руса, беше го направила нарочно и се хвалеше. Peace

Общи условия

Активация на акаунт