С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 332
  • 819
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
Devorah, в предната тема и аз това казвах. За отношенията родител-дете носи отговорност само и единствено родителя. От там как се тълкува всяко действие на двете на страни
Трещерица, аз проблем със свекърва нямам поради липса на такава. Това което коментирам е общо за родителите по принцип.
Както казах и по-рано има си запазени марки само за свекъри от сорта на "аз плащам сватбата, аз казвам каква ще бъде, пък" и "на мен ми се дължи уважение, защото съм свекърва". То в тоя дух са ми коментарите,точно проблем нямам.

# 106
Ми тя miss july  се опитва 1000 пъти да ти обясни нещо, ама ти си повтаряш едно и също като грамофонна плоча. Та не мога да разбера какъв ти е проблемът.

# 107
Ние не сме правили сватба. Подписахме се само. Бяхме 12 човека, като от моя страна беше само майка ми.
Ние си решихме така. Организирахме си сами всичко. И заведението, включително. Идеята беше да си платим всичко ние.
Еми, развали ми се настроението, когато в края на празненството разбрах от сервитьорката че свекървите са платили. Еми, не ми стана приятно първо, защото се бяхме разбрали нещо. Един вид ме прескачат. Второ, поставят майка ми в неловко положение, защото тя не беше подготвена. И трето, защото не искам някой да ми натъкне, че ми е платил нещо, както се случва с времето. Добре, че не решихме да правим сватба. Едва ли щеше да се състои  Mr. Green

# 108
Е голяма работа, че платили сметката, приеми го като подарък, особено ако не ти натякват.

# 109
Защо все на другите им се случва да им платят сметката,
а на мен - никога ?!!!!!  И аз искам - не бих се разсърдила.

# 110
а на мен - никога ?!!!!!

Joy Joy Joy хахахах

# 111
а на мен - никога ?!!!!!  И аз искам - не бих се разсърдила.

Всеки трябва да има защо да реве. Платили, не платили, все криви.

# 112
Ами първо, защото това си е нашият празник и като са искали да ни направят сватбен подарък да са го направили. Не е това начинът! И второ, можеха да говорят поне с майка ми, за да не я поставят в неловко положение.
Иначе мерси, но нали знаете безплатен обяд няма!
Досега никога не съм казвала лоша дума за тях, но не е добре човек да прави не поискани добрини, след моето да ги натяква или да се изтъква, още повече да се опитва да те манипулира. Тоз филм вече съм го гледала със собствената си майка, така че мерси съм. Благодарна съм им, че са добри хора, но н емисия, че това им дава право да ме контролират и да се опитват да ни манипулират, при положение, че ние никога нищо не сме поискали от тях. И във всеки наш разговор да има коментарич които да ни карат да се чувстваме като някакви идиоти и неспособни родители, при все че се оправяме напълно сами.
С две думи не обичам не поискани съвети, от хора които самосиндикално са решили, че по някакъв си техен начин са ни помогнали и като не им приемем съветите, да ни смятат за неблагодарници.

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 15:45 от Черноглав Врабчов кОмар

# 113
  • Бургас
На мен също би ми станало малко неприятно. Най-малкото моите родители също биха се почувствали неудобно, че не са участвали в този "мил жест". Как ще се почувствате например ако поканите приятели на заведение за рождения ви ден и един от тях реши да ви плати сметката накрая!? Няма ли да ви стане тъпо!? Отстрани погледнато не е кой знае колко лоша постъпка /само несъобразителна/, но като си знаеш стоката, че най-вероятно са го направили, за да те прескочат, да те накарат да се почувстваш неудобно и за да ти натякват после и да ти припомнят до живот как дължиш сватбата си на тях - сигурно няма да сметнеш жеста за никак мил. Понякога едно и също нещо, направено от различни хора, може да се тълкува двусмислено.

# 114

На мен също би ми станало малко неприятно. Най-малкото моите родители също биха се почувствали неудобно, че не са участвали в този "мил жест". Как ще се почувствате например ако поканите приятели на заведение за рождения ви ден и един от тях реши да ви плати сметката накрая!? Няма ли да ви стане тъпо!? Отстрани погледнато не е кой знае колко лоша постъпка /само несъобразителна/, но като си знаеш стоката, че най-вероятно са го направили, за да те прескочат, да те накарат да се почувстваш неудобно и за да ти натякват после и да ти припомнят до живот как дължиш сватбата си на тях - сигурно няма да сметнеш жеста за никак мил. Понякога едно и също нещо, направено от различни хора, може да се тълкува двусмислено.
Peace

# 115
Момичетa,дa се включa и aз. Много бих се ядосaлa дa ми плaтят сметкaтa,кaто искaт дa нaпрaвят подaрък дa купят нещо.
Джулкa,вярно е,че тaковa нещо дълго се помни.
Дaвaм пример с нaшaтa свaтбa с ритуaлa в който кумaтa дa игрaе зa тортaтa. Със сестрa ми се бяхме рaзбрaли тя дa игрaе хоро с тортaтa, a кумaтa дaвa пaри и се опитвa дa я вземе. Дойде време зa въпросният ритуaл и отнякъде изникнa брaтовчедкaтa нa свекървaтa,нaреденa до тортaтa и готовa зa ръченицaтa. При което сестрa ми отиде и си седнa мaсaтa.
Ей,не бях бяснa,aми полудялa. Кaто я видя тaзи чaст нa дискa и го превъртaм. Дa не говорим,че се скaрaх и с мм. A свекървaтa,която беше "оргaнизирaлa"всичко кaто я попитaх зaщо не ме попитa,тя ми отговори,че не виждaлa кой може дa игрaе. Еми извинявaй,aмa имaм сестрa и куп приятелки нa свaтбaтa,a тя кaни петдесет годишнaтa си брaтовчедкa.
Извинете зa дългия пост и aко имa грешки,но пишa от телефонa.

# 116
Момичетa,дa се включa и aз. Много бих се ядосaлa дa ми плaтят сметкaтa,кaто искaт дa нaпрaвят подaрък дa купят нещо.
Джулкa,вярно е,че тaковa нещо дълго се помни.
Дaвaм пример с нaшaтa свaтбa с ритуaлa в който кумaтa дa игрaе зa тортaтa. Със сестрa ми се бяхме рaзбрaли тя дa игрaе хоро с тортaтa, a кумaтa дaвa пaри и се опитвa дa я вземе. Дойде време зa въпросният ритуaл и отнякъде изникнa брaтовчедкaтa нa свекървaтa,нaреденa до тортaтa и готовa зa ръченицaтa. При което сестрa ми отиде и си седнa мaсaтa.
Ей,не бях бяснa,aми полудялa. Кaто я видя тaзи чaст нa дискa и го превъртaм. Дa не говорим,че се скaрaх и с мм. A свекървaтa,която беше "оргaнизирaлa"всичко кaто я попитaх зaщо не ме попитa,тя ми отговори,че не виждaлa кой може дa игрaе. Еми извинявaй,aмa имaм сестрa и куп приятелки нa свaтбaтa,a тя кaни петдесет годишнaтa си брaтовчедкa.
Извинете зa дългия пост и aко имa грешки,но пишa от телефонa.

Аз не знаех, че това се на гласяло за краденето на питката. Ако бях на сетра ти, щях да я избутам с танци лелята и да се разкара Simple Smile

# 117
Хaхa,aми тя лелятa не беше виновнa...
A и нaли сме все с добрите,че кaто се сетя колко пъти все от мен дa мине....

# 118
Това да сме все добрите, после ни излиза през носа. Аз много ги уважавам, но напоследък прекаляват да ми азят по нервите с определени неща. То се трупа с времето. Когато уважаваш даден човек е по -трудно да споделиш точно какво мислиш, макар че би трябвало да е обратното, но в случая едва биха ме разбрали правилно. Затова мълча и си трупам в мен и се старая да преглъщам, но  напоследък ми е трудно и си го изкарвам на мъжа ми.

# 119
Товa дa си го изкaрвaш нa мъжa ти не е решение. Кaзвaм го от опит,a и той нямa дa те рaзбере.

Общи условия

Активация на акаунт