С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 369
  • 819
  •   1
Отговори
# 435
  • където ми харесва
Аз честно ви се чудя, как с лека ръка заклеймявате някого , че е е безотговорен родител и не си е гледал детето? Нарочно ли не четете, или да обвинявате е по-лесно?

Цитат
От първия си брак има една дъщеря,която живее при баба си,т.е. при свекърва ми.Когато са се развели,бившата на мъжа ми е оставила детето при него и майка му,което тогава е било на 1 г и нещо.Заминала е по чужбина,но след 3 г. се разболяла от рак на гърдата и е починала.Много тъжно като го разбереш,но реалността е друга.Дъщеря му изобщо не помни майка си.За нея майка и е баба и.Нормално,тя я е изгледала.До преди 6 г са живеели с баба си тук в чужбина,но заради постоянното местене заради работата на баща и,и за да не сменя в годината по 2 пъти училище,са решили майка му и дъщеря му да се приберат в Бг.

# 436
  • I want it all and I want it now.
Еми от 6 г детето живее в България.
Дали е достатъчно да си гледаш детето за по 1-2 месеца ваканциите.
Точно на 10г влизат в пубертета и имат нужда от родител ,който да е до тях .  Не е достатъчно само да даваш пари и да си мислиш ,че това компенсира всичко останало. Момичето сега е на 16г. Дали една възрастна жена може да му замести и бащата и майката чисто емоционално.

# 437
Абе какво ''лаете'' против бащата не ми е ясно?Да не му е било лесно на него?Да се налага,хем да вади пари,хем да е и майка и баща.Колко мъже познавате такива?Нали някой трябва да опъва каиша и да ги издържа.Аз не мисля,че е лош родител.
При тази ситуация,ролята на майката е поета от бабата,което е нормално(защото в първия пост е написано,че при развода, майката е зарязала детето на бащата,след години е починала).За да може бащата да осигури един нормален живот за всички.Детето от новородено си е било с тях.Отишъл е на гурбет,взел ги е и тях.
В чужбина нищо не ти е сигурно:нито дом(защото си на квартира,нито работа)В повечето случаи работиш от сутрин до вечер.Е как при тази ситуация,той щеше да е плътно до нея?Нали трябва да го гледа някой това дете?Надали човека от хубаво е заминал.Ако е от някой район на България,където няма работа,какво щеше да прави?Да се премести в по-голям град.И същата работа.Пак квартири,пак мизерии и доход свестен не можеш да докараш.
Аз не виждам той да си е захвърлил детето на бабата.Доколкото прочетох дъщеря му е било при него,заедно с бабата,докато не е е тръгнало на училище.Наложило се да смяна няколко пъти училищата.Просто работата му е такава,че се налага често преместване.Е да му сменяш училището на едно дете по 2-пъти в годината,дали е полезно за него?Тъкмо създаде приятелства,свикне,айде пак наново.А пък в тази криза,да си изоставиш  работата,която ти носи добри доходи и да търсиш друга,която я намериш я не, си е жива авантюра.
Решили са за доброто на детето,да се приберат с бабата,а той да продължава да работи,за да живеят добре.Или трябваше и той да се прибере чинно с тях и да се чуди как да свържат двата края.Е тогава детето,надали пак щеше да е доволно.Особено в този материален свят.Да не можеш да му подсигуриш неща,които ги вълнуват,много ще му е готино.Вярвайте си!
Колко семейства,така живеят разделени.Бащата бачка в чужбина,а майката седи с децата в Бг,защото децата ходят на училище.Докато дойде време,да си стъпиш на крака(а може и никога да не дойде) и да си вземеш и семейството,понякога минават и години.Не е лесно, даже хич.Аз не бих винили такива хора.
Пък той бащата, взел,че се залюбил през това време и решил да се задоми.Свободен мъж,нормално е да му липсва половинка.Голямо престъпление направил.Ся да вземе,да си изтърпи наказанието.Да си зареже всичко,да се прибере в Бг,да е до дъщеря си,щом като тя не иска да живее при него,защото той си намерил жена. И да СИ заживеят дружно тримката с пенсиите и на двете.Е това е хепи енд Peace
Живота не на всеки е лесен и се подрежда като по рецепта.Това, аз мисля,че и на децата трябва да им се втълпи.Просто понякога се налага и за негово добро,да се помъчи да се приспособи.

Скрит текст:
Ох,не мога да повярвам ,че с  Adellle  сме на едно мнение  Mr. Green

# 438
Вместо да идва на гости,изпратете я на почивка с бабата тази година или
екскурзия.Не виждам смисъл всяка година да гостува,след като го прави по задължение.
Ако таткото работеше в БГ едва ли щеше да плаща по 800 лв. издръжка и със семейство,
с тази сума живее моята приятелка на месец - тричленно семейство.За мен в основата е бабата.

Да бе да, само за почивка е заслужила бабата.Направо за Марс да я изстрелят  най-добре.2 години да не те загложди ''как ли изглежда другото внуче?'',направо акъла не ми го побира. ooooh!

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 15:06 от Анонимен

# 439
Със сигурност смяната на училища по 2 пъти годишно не е полезна, но за мен изпращането на тийнейджър да живее с баба си на село и да учи там е по-лошо - поне според мен. Бабите са от различно поколение, трудно овладяват тийн, да не говорим, че сама жена на тази възраст е възможно и да изглупява, да ревнува сина си от новата жена и пр. Това не е добра среда за дете, никак даже, пращането на пари не биха могли да компенсират липсата на грижа и емоционална близост с родителя, а не с негови заместници в лицето на бабата. Щото изглежда авторката и мъжът и имат право на щастие, но за целта дъщеря му трябва да си седи запокитена на село и по възможност и на почивка да не идвала при тях.

Моята интерпретация е, че детето е много наранено, неспокойно и чувстващо се изхвърлено, по-далеч от очите, за да не се пречка. Нормално е в тази ситуация да се опитва да пречи на връзката, най-малкото като начин да му се обърне внимание. Нормална е и ревността към половинката на родителя и към сестра й - възрастните са тези, които трябва да я приобщят към семейството и да я накарат да се чувства добре дошла.

Това го казвам с най-добри чувства, без желание да обвинявам авторката, но ми стана тъжно за детето, особено след всички предложения да сведат контакта с нея до минимум.

# 440
  • където ми харесва
Еми от 6 г детето живее в България.
Дали е достатъчно да си гледаш детето за по 1-2 месеца ваканциите.
Точно на 10г влизат в пубертета и имат нужда от родител ,който да е до тях .  Не е достатъчно само да даваш пари и да си мислиш ,че това компенсира всичко останало. Момичето сега е на 16г. Дали една възрастна жена може да му замести и бащата и майката чисто емоционално.

И, зарязал ли си е детето? Авторката казва, че бащата и бабата са взели решение, което е в полза на детето, а не в полза на таткото. Не знам защо продължавате да пишете глупости.
На това дете, най-лошото, което е можело да му се случи, се е случило във възраст,  в която дори не е разбрало, че е изгубило майка си. И въпреки всичко, факта, че жената е починала, не променя другия факт-че е оставила детето си и си е тръгнала....
Таткото не е оставил детето си на произвола, осигурил му е дом, финансова грижа и майка (макар и в лицето на бабата), която да се грижи за него. Освен всичко останало, очевадно дъщерята не иска да прекарва по-голямата част от времето си при баща си, а при баба си.

А на всичкото отгоре, авторката сподели, че е направила всичко възможно, това момиче да се чувства добре, когато е с тях. И я е оставила да й се качи на главата, само и само да не страда. И въпреки всичко, тя пак се чуди как да ги раздели. Разбирам да се държат с нея, все едно е излишна и никой не я иска, но тя получава точно обратното отношение.

# 441
  • I want it all and I want it now.
Аз се опитвам да обясня на авторката гледната точка на бабата и детето. Peace
Да погледне и през техните очи и ще и е по лесно да намери начин да се справи с детето.
На авторката и е било пределно ясно в каква ситуация попада Peace
Така , че си е направила сметката, че нещата няма да бъдат лесни.
Трябва и да покаже на бабата ,че няма да гледа интереса само на едното дете.
Успех.

Никой не отрича, че и на бащата не му е лесно.

# 442
На авторката и е било пределно ясно в каква ситуация попада Peace
Така , че си е направила сметката, че нещата няма да бъдат лесни.

Напротив,докато не попаднеш в ситуацията,не можеш никога да я прецениш предварително.
Ако ми кажат ''мъж вдовец с дъщеря,която не помни майка си'',щеше да ми изглежда ,че е по-лесния вариант от ''разведен с дъщеря,''.Точно че детето ще  приеме по-лесно друга жена.Но тук се получава друго.
Авторката не е споменала,че детето не е желано.Напротив,то се инати и не иска да ходи.

Ох,аз спирам да се хабя. Tired

# 443
  • при късмета
Съгласна съм, че таткото е направил всичко възможно да е добре голямото дете, но само откъм материалната страна.
Според приоритетите на всички възрастни, е прав.
Но не е прав от гледна точка на дъщеря си и с основание. Липсва й вниманието на баща й. Ако питате нея, най-вероятно би се примирила с по-малко пари на месец, но с баща си. Аз продължавам да твърдя, че тя реагира нормално, спрямо ситуацията в която е поставена.
Това дали е правилно е друг въпрос.
И тя би реагирала правилно, ако правилно й е поднесена ситуацията и таткото се бе отнесъл с нужното внимание и разбиране, към нея.

# 444
По-интересно е ,какво би казал бащата ,той как вижда нещата в развитие.
Лично аз бих продължава по тази схема,без гостуванията - до пълнолетие,
след това ,ако няма промяна в поведението - и без тези 800лв.,само за празници.
Лошия харектер не оправдава,а дундуркането е до време.

# 445
Забравих да спомена,че баща и е имал 2 връзки сериозни,преди да се запознаем.Поживели са заедно:той,дъщеря му и майка му.Но след година са се разделяли.

А какво прави бабата в цялата тази конфигурация? При положение, че не е добронамерено настроена към последващи връзки на сина си, тя продължава да живее при сина си и новата жена. До него има жена, която може да поеме някакви функции в живота на детето. Обаче бабата си е там, тя отдавна ги изпълнява тези функции. Отделно детето намира опора в нея, за да се "опълчи" срещу "натрапницата". Не е самО в това си нехаресване, а до него има човек, на когото има доверие. Отделно е видяло, че две жени са си тръгнали. Еми пробва да види дали ще се получи и трети път.

Детето, че е наранено, е, факт. Обаче е и вече голямо. И за него бабата е формиращ характера фактор. Това с приобщаването може и да е възможно, но ми е много въпросително. По-скоро смятам, че трябва да има реалистични очаквания към детето, че може и никога да не се впише или хареса семейството на баща си. И едно нормално отношение от страна на втората жена, каквото има.

# 446
Не е редно да се откажат гостуванията на детето през ваканциите. И без това те са единствената възможност за връзка с бащата. Остават още 2-3 години, в крайна сметка, ще се изтърпят. А и момичето с времето може да промени отношението си към новата жена и сестра си.
При всяко положение бащата е баща и има отговорности към голямото си дете.
Мен по-скоро ме озадачава нежеланието на бабата да приеме второто си внуче. Тя се държи не като баба, а като бивша съпруга.

# 447
Детето многократно е гостувало в чужбина при баща си.Предполагам,че е някъде
в Европа ,наблизо,защото ако беше  отвъд океана - едва ли всяка година е осъществимо + визите.
Останах с впечатлението,че тези гостувания я отегчават,а на РС може да бъде и в Бг.
Нека да гостува,ако пожелае.
А къде са другите роднини от страна на майката ?

# 448
  • София
Не знам какъв съвет да ти дам, но пробвала ли си да говориш с "малката"? Ей така да я придърпаш настрани, да я изведеш на кафе, ако ще и малко насила, за да си кажете някои неща - обещай й, че ще има правото да ти каже всичко и че такива разговори ще имате и занапред, за да изпуснете парата, да си кажете право в очите какво ви дразни и какво целите. Кажи й как се чувства баща й, как искаш да се случват нещата ти. Че ти реално можеш и да не й обръщаш внимание, щом е далеч от вас, но чувстваш, че можете да се сближите, защото я харесваш и не е коя да е, а част от живота на любимия ти човек. Обясни й, че баща й има право да бъде щастлив и че ако той изтуби и теб, това няма да го спре да търси партньор в живота си, а просто тя ще трябва да отделя още години и години от живота си, за да разваля следващи отношения, вместо да те разбере, че си добре настроена към нея и че можете да направите компромиси и дори вярваш, че можете да бъдете приятелки. Въпреки всичко, което ще ти каже тя, наложи си накрая да й кажеш, че винаги когато има нужда от женски съвет, от подкрепа или друго, може да се обръща към теб. Със сигурност ще запомни този разговор, а някой ден, когато и баба й й накриви шапката, ще се сети. Защото баба й ще остарява, а "малката" ще има нужда от близък човек, който да замести приятелството с липсващата майка.
Глупав съвет. Много глупав. Застанала мащехата да обяснява на тийнейджър, че има право да е щастлива с баща и. Че какво го интересува момичето това?!?!

Глупав съвет. Много глупав. Застанала мащехата да обяснява на тийнейджър, че има право да е щастлива с баща и. Че какво го интересува момичето това?!?!

Абсолютно Peace

Еее, браво, бе!

Какво я интересувало тийнейджърката? Ами новата жена в живота на бащата защо трябва да я интересува "малката"? Нали обща любов имат и двете? Айде малко в обща посока да поработят.

Давам съвет поне. Не анализирам само от къде тръгват проблемите.

# 449
  • Пловдив
Coming 2 life, ти на колко години си? Имаш крайно наивно мислене.

Общи условия

Активация на акаунт