С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 184
  • 819
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Да, напълно правилно си ме разбрала - ако стигна до там да "изисквам" уважение, значи съм се провалила лошо - и като човек, и като родител.

# 676
  • София
1. Ако давам жилище на детето си, наистина ще го давам, а не "твое е, ама не съвсем";
2. Да "купувам" уважение, дали с апартамент, дали с друго, ми е под достойнството и не уважавам хора, които го правят. Грижа се за сина си, обичам сина си, не спя заради сина си, но това не е мое право, а мое задължение. И не предполага специални овации. Това ми е "работата" като родител. Аз съм отговорна за моето решение да стана родител, а не което и да било бъдещо гадже или бъдеща жена на сина ми. Това, че съм го родила и гледала, не ми дава право да го третирам като моя вещ.

...
П.П. Щото пък младите са супер съобразителни и са се пукнали да се съобразяват с възрастните си родители, като им живеят в къщата или им остават за щяло и нещяло децата си при тях за отглеждане.
Именно! 10000 пъти съм писала, че свекървите имат право да откажат на снахите примерно да гледат детето, но същото важи и в обратна посока - снахата също има право да отказва.
Съгласна съм с това мнение.
Ако дадеш жилище на детето си и то живее там с половинката си, то си е тяхно.
Не си представям да дам апартаменти на децата си и да очаквам да съм желана там за приспиване.
Изобщо приспиването под един покрив на снаха и свекърва намирам за силно нежелателно.
Само да вметна, че не съм получила жилище от никого, да не си помислите, че затова разсъждавам така. Нашето си го купихме сами.
Това е принципното ми мнение.

# 677
Аз не мога да разбера каква е тази паника по преспиването на свекървата , да не зомбират нещо тези свекърви и нападат през нощи , в този смисъл бих ги освидетелствала и забранила достъпа им или мъжът ми ще стои на стража пред вратата всяка вечер , ако тръгнат да сомнабулстват , тъй като съм недоспана , но ако моите родители останат с преспиване е извън всякаква морална етика да оставиш родителите си да ходят на хотел ..,

# 678
Недоволството идва от това, че независимо на кого и как е купено,унаследено или подарено
жилището, там живее семейство, което вече има свои правила и изисквания.
Хазайнчеството е неприемливо, а натякването съвсем.Отнася се и за тъщите.

# 679
Недоволството идва от това, че независимо на кого и как е купено,унаследено или подарено
жилището, там живее семейство, което вече има свои правила и изисквания.
Хазайнчеството е неприемливо, а натякването съвсем.Отнася се и за тъщите.
Абсолютно съм съгласна!

# 680
Забелязала съм , че тези млади семейства , които получават даром дома си
са най - неблагодарни .
А тези , които сами са се мъчили да си купят , се отнасят с уважение към родителите си .
Ето за това е хубаво бъл. манталитет да оставиш на синчето дом да престане.
Когато  стане на 19 години , да се изнася и оправя сам .
Тогава ще стане човек .

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 18:18 от В.Н.

# 681
  • София
Добре, наистина ли намирате за нормално да накарате възрастните си родители да пътуват 500 км. за един ден, защото принципно не желаете да преспиват "чужди" хора в дома ви? Че това са хора на по 50-60 г минимум, може и повече. Аз като пропътувам това разстояние съм уморена, какво остава за възрастни хора. Не говоря за задължение, а само за желание.

# 682
Аз друго се чудя, когато децата ходят ли на гости на родителите си, в тях ли преспиват, или ги натирват да ходят на хотел?
Или моето си е мое, а на тъщата/свекървата - общо?  Thinking
Никак не съм привърженик на патриархалния начин на живот - 3-4 поколения под един покрив, но има едни елементарни житейски ситуации, в които е добре човек да си посъбере малко егото и да се прежали в името на добрите семейни отношения. Още повече ако става въпрос за 1-2 пъти годишно.

# 683
  • София
Ако ходя на гости, се самонатирвам на хотел. Скоро отказах покана с пресипване в роднини на мъжа ми. При родителите ми също отказвам да спя. Няма начин да имам добро отношение към себе си, ако се натреса някъде. Това по повод на добрите отношения.

# 684
  • Велико Търново
О,в нашия край/Добруджа/ това е абсурд да се случи Wink Ще те грабнат още от автобуса, ще те настанят вкъщи да си стоиш като "пет пари в кесия", ще ти отрупат трапезата и докато не качиш поне 2 кг-ма няма да те пуснат да си ходиш Wink Това е образно казано, винаги сме посрещали топло роднини, родители, приятели.../все пак не гостуват всеки месец/, и при нас се счита за обидно отношение оставянето на хотел от отсрещната страна /въпрос на традиции, възпитание/.Дори не мога да си представя моите родители да поискат да ми гостуват и да пропътуват 300 км. и аз да ги пратя на хотел ooooh!

# 685
Боже, пази ме от бъдеща снаха с манталитета и мисленето на Миленка!Ще си дам аз калта под ноктите,ще се лишавам цял живот от какво ли не, за да им осигуря жилище и те ще ме пратят на хотел!Смятам се за културна и възпитана, ама ако ми се случи такова нещо, ще забравя за възпитание.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 20:34 от K.A.G.

# 686
" Ти тук си си у дома "  " нашият дом е и твой дом "- архаично сигурно звучи , но има такива хора

# 687
Сийче, няма крава, която да цица от теле, знаеш го !
Това, че в нечие битие е прието  едно, не означава, че и в другото е същото.
Всеки да си спи по къщите, за да сме си мили и драги.

# 688
  • София
Аз нямам син. Но ако някоя от дъщерите ми, откаже подслон за една нощ на родителите на мъжа си, които са дошли да видят внучето си, сериозно ще се замисля къде точно съм се провалила с възпитанието й.

Забелязала съм , че тези млади семейства , които получават даром дома си
са най - неблагодарни .
А тези , които сами са се мъчили да си купят , се отнасят с уважение към родителите си .
Ето за това е хубаво бъл. манталитет да оставиш на синчето дом да престане.
Когато  стане на 19 години , да се изнася и оправя сам .
Тогава ще стане човек .

Peace

Така е.

# 689
Аз нямам син. Но ако някоя от дъщерите ми, откаже подслон за една нощ на родителите на мъжа си, които са дошли да видят внучето си, сериозно ще се замисля къде точно съм се провалила с възпитанието й.

Направо!

Общи условия

Активация на акаунт