Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 52

• 63 212
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, обръщам се специално към всички жени на който им предстой ин витро.Не искам да плаша никой ,но не всички приказки имат щастлив край.Може би ще ме критикувате и някой от вас няма да се съгласят с мен,аз искам да предупредя колкото се може повече жени и такива неща да не се случват на никого.
Аз имах три опита ин витро Третият беше успешен бях бременна с близнаци и всичко беше нормално до момента в който родих в 25 г.с.Не съм имала проблем по-време на бременноста,не съм боледувала,не съм кървила,нямах инфекции нищо.
По време на раждането почина едното ми детенце,другото се роди 770гр. и вече почти 2 месеца е в кувиоз прогнозите за него не са добри в момента само Господ може да му помогне.
Знам ,че не е задължително и на някоя от вас да се случи това ,но никой не е защитен.Благодарение на ин витро процедурите двуплодните бременности много се увеличиха ,а с тях и процента на недоносени и преждевременно родени деца.
Всички искаме деца ,но искаме те да бъдат здрави да играят, да се смеят,да правят бели и може би от нашият егоизъм бързаме да станем родители и сме съгласни и десет ембриона да ни върнат само и само да видим така мечтаните две чертички.
Сега имам дете ,но то не е до мен ,майка съм ,но само на хартия,но най-лошото е че не мога да помогна на детето си ,няма да мога да му осигуря това щастливо детство което заслужава.
Ще се боря ,ще направя всичко което мога, за да му дам живота който заслужава,но всичко засега е в божийте ръце.
Исках да го споделя и да предупредя всички бъдещи майки.
А всъщност апела ми към вас е да връщате по един ембрион на трансферите,не бързайте и не бъдете егоисти.
Отиди до манастира в Горни Богоров, там ходят много двойки за здраве на децата. Занеси дрешки на детето  и  накарай монахът да ги потърка в камъка. Манастирът е мъжки и е хубаво да има мъж с теб, че отчето заобикаля жените... Малко е и мързеливичък, та трябва да го питаш - иначе ще ти каже, църквата е отворена, пуснал съм ви музика. Камъкът е точно срещу вратата, но е заключен и вече няма достъп до него.

Гледах за тази църква, където камъка растял.Детето още е в болница и още не съм и купила нищо .Но смятам да отида някъде задължително.Вярващ човек съм.Благодаря

# 706
Здравейте, момичета!
Както споделих вече някъде в темата, след неуспешния опит мкналия месец, този ще правим биопсия. Та днес бях на проследяване при д-р Шефкетова и тя видя 22мм фоликул и въпреки това ми каза да започна да си правя тестове за овулация след 2 днк к да и се обадя, когато е положителен  newsm78 Още тогава я попитах дали чак след 2 дни, тъй като според мен съм в овулация сега, но тя потвърди. Правих си тест преди малко и според мен той е положителен - двете черти са почти еднакви..... а и 22мм си е зрял фоликул. 

Да отида ли утре или в четвъртък направо пак да ме прегледа.....струва ми се, че нещо се объркахме  Thinking
А, доколко е важно за биопсията да се знае абсолютно точно кога е овулацията - +/-ден фатално ли е?
Благодаря ви  Hug

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 23:35 от Ponny

# 707
  • София
Пони,ако имаш възможност отиди да те прегледа утре,биопсия се прави на точно определен ден след доказана овулация.Поне да си спокойна.

# 708
  • София
Здравейте.
Имам едно въпросче:
Нали трансфер се прави на 3-ти или 5-ти ден обичайно и ембриончето се вкарва директно в матката, а при естественото забременяване има около седмица придвижване до матката, ако не греша по тръбите. Не се ли получава някакво разминаване в дните  newsm78? Матката готова ли е за имплантирането на този ембрион 2-3 дни по-рано  Crazy?

# 709
Зазу, имплантацията не е еднократен акт, отнемащ минутки и готово - имплантирало се е. Споко, не го мисли толкова  Peace

# 710
Принципно най новите практики са ЕРА изчисляване на имплантационният прозорец и трянсфер на следващ цикъл с първоначална подготовка на лигавицата, именно з да се избегне подобно разминаване. И отговора е - да , възможно  е лигавицата да не е готова, имплантацията е най-големият препъни камък  АРТ

# 711
Момичета,
моля ви дайте ми линкове към теми, където да прочета за тези прословути ендометриални биопсии.
Миналата година ме хвана яд, че не направихме, преди опита - обаче тази година ме е хванало шубето, че ще правим   Blush Blush

Благодаря предварително  Hug

# 712
Прахи, проблем в имплантацията може да има не само поради имплантационния прозорец, не забравяй. Не вярвам в ЕРА теста лично аз - високата му цена не отговаря на диагностичната му стойност според мен. А проблеми има и в качество на яйцеклетките, и в оплождането, и в какво ли не, не е само имплантацията.

# 713
Така е, но е стъпка напред в напредъка на АРТ. Без да се изчисли мплантационният прозорец, всичко е късмет, подобно на овулацията, не се ли хване......бита карта е опита

Иначе, че е скъпо, така е , но е иновация все още, с напредъка на времето и прилагането , ще падне цената.

# 714
  • София
И ако теста покаже, че имплантационния прозорец ще е на 4 ден примерно или на 6-ти, а не на 3-ти или 5-ти, тогава какво се прави с ембрионите  newsm78? И изобщо този прозорец колко горе-долу продължава  Rolling Eyes - часове, дни  newsm78? Май по-добре да не бях питала, сега още един повод за притеснение  Crazy.
И да питам още нещо  Embarassed - на 33г. съм. Ако трансферът е на 3-ти и на 5-ти ден съответно, колко ембриона можем да върнем, ако има повече от един и има ли значение на кой ден се прави трансфер, ако ще се замразяват останалите ембриони (ако има такива)?

# 715
Аз като ти казах да си седиш на д-то и много да не разсъждаваш, защо не ме слушаш, м?  Laughing Какво се прави - прави се ЗЕТ следващия месец, да речем. Броят на върнатите ембриони зависи от много фактори, докторът и ембриолозите си ги решават тези въпроси, така или иначе по скромно мнение не е добре да се връщат повече от 2. Останалите се замразяват, независимо на кой ден е правен трансферът.

# 716
  • София
Спирам да питам. Каквото, такова  Crazy
То и без друго всичко е толкова Божа работа, въпреки достиженията на науката. Дано Бог е с нас този път  Praynig.

# 717
По закон нмат право повече от 3....на мен ми върнаха 5  Whistling Rolling Eyes Rolling Eyes.... въпрос на преценка е, при мен проблема се подозираше , че е некачествени ембриони, от мъжки фактор, за това рискувахме. Зазу, всичко ще е наред  Hug Hug при първи опит не е необходимо да се влагат много средства в ЕАР-та. Сега най важното е да си спокойна и позитивно настроена.  Hug Hug

Иначе се прави тип биопсия и се преценя, горе-долу е 48 часа имлантационният  Wink

http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … mid=1&lang=bg

http://reprobiomed.eu/page/Embryo%20and%20implantation-56.html

# 718
Прахи - 5?!?!?!?!  Shocked Това ми е убягнало. Няма да споделям мнението си по въпроса, че ще бъде много крайно.....

# 719
Прахи, проблем в имплантацията може да има не само поради имплантационния прозорец, не забравяй. Не вярвам в ЕРА теста лично аз - високата му цена не отговаря на диагностичната му стойност според мен. А проблеми има и в качество на яйцеклетките, и в оплождането, и в какво ли не, не е само имплантацията.
  202uu
Наистина цената на теста е доста висока. Голяма част от нея отива за куриерски услуги, защото консумативите се поръчват от Испания и като се вземе материала се връща отново там за изследване!

Общи условия

Активация на акаунт