Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 52

• 63 196
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Добре де а всички едновременно ли се пукат?  newsm78
Много глупав въпрос, ма се зачудих че вчера фукитата ми след стимулация 5 дни с Фемара са 14 мм и един 8мм и още там имаше ма не ги зауших... Embarassed

# 646
До кокото знам всеки месец тялото си произвежда антрални фоликули, които са много малки и един от тях се развива като доминатен, а другите претърпяват обратно развитие..Със стимулация караме колкото може повече от антралните да се развият...Пукнат ли се веднж фоликулите, вече край с тях., т.е при пункцията, ако ги пукнат да проверят дали има Я, вече не претърпяват обратно развитие..

Аз да си кажа, все пак Simple Smile Имаме 5 оплодени, но трансфер на 3ти ден..не знам защо не изчакваме до 5ти, но вярвам на ембриолозите..
Много ти благодаря. Hug Сега разбрах.

# 647
Здравейте, искам да попитам нещо на 09,05 ми е инжекцията за блокажа /първата/. Викат ме деня преди това за изследвания. Но се притеснявам евентуално ако се прави микробиология и нещо не е наред, то резултата ще излезе след инжекцията, какво се случва тогава? Някой има ли идея. Благодаря много!

# 648
Вивала, аз си пуснах микробиология отрано. Изследвах си даже хламидии и микоплазми
Скрит текст:
и като правим секс с мъжа ми е само с презерватив за да се защитя от евентуални инфекции.
Така съм спокойна, че и на финалната микробилогия всичко ще е наред.  Двоен разход е, но за собственото си спокойствие го направих. Peace

# 649
Добре де а всички едновременно ли се пукат?  newsm78
Много глупав въпрос, ма се зачудих че вчера фукитата ми след стимулация 5 дни с Фемара са 14 мм и един 8мм и още там имаше ма не ги зауших... Embarassed

Идеята на стимулацията и контролирането на целия цикъл е да се избегне преждевременното пукване на фоликулите. 36 часа преди пункцията се бие хормон, който предизвиква овулацията и успрязането на яйцеклетките.. Точно  36 часа след инжекцията (прегнил или не помня името на другото, но и двете са хормон ЧХГ, мисля че бе беше овитрел  newsm78) се прави пункцията за да се извадят наличните фоликули. Пукат се в лабораторни условия за да се отделят яйцеклетките и да се оплодят. Това е прследователността при инвитрото, икси, имси. При инсеминация не знам точно как седят нещата, там трябва да се пукне фоликула естествено в организма ти за дастане оплождане по естествен начин след като са поставили пречистената сперма.

# 650
Вивала, аз си пуснах микробиология отрано. Изследвах си даже хламидии и микоплазми
Скрит текст:
и като правим секс с мъжа ми е само с презерватив за да се защитя от евентуални инфекции.
Така съм спокойна, че и на финалната микробилогия всичко ще е наред.  Двоен разход е, но за собственото си спокойствие го направих. Peace

Преди всяка процедура се изследва и микробиология на мъжа, така че по-добре провери и него Wink

# 651
Благодаря kokoshinkata   bouquet
По принцип и аз съм наясно с това, но ми е интересно, ако се спука преди да стигна до пункция, само един ли ще се спука или всички?  newsm78

# 652
  • София
то и един да се спука не е добре, другите се повреждат след време.
иначе има разни варианти, и повечето да се спукат и само един и други също.

# 653
Няма да се спукат, спокойно. Няма да се натоварваш преди пункция, забравяш секса за известно време, не вдигаш тежко, не правиш физически усилия и всичко ще е наред. Останалото е в ръцете на доктора.   bouquet

# 654
Искам да ви попитам още нещо. Затварянето на тръбите с хистероскопия ли става или с лапароскопия? И всъщност това ли значи да ти прекъснат тръбите. И ако ти ги затворят, после може ли да ти ги отворят или си остава така.  Hug

# 655
С лапароскопия става, необратимо е, нарича се прекъсване на тръби.
11 антрални фоликула не е равно на 11 яйцеклетки - много често се получават празни фоликули, в които няма яйцеклетки.

# 656
  • София
и с хистероскопия могат да ги запушат.
ама и там е необратимо.

# 657
Моята лекарка категорично отказва да ми прави каквото и да е на тръбите на този етап. Започвам да си мисля, че първото ин витро съвсем ще е на късмет, заради тези запушени тръби. Дано все пак тя да е правата.  Tired

# 658
Бамба, досега не съм чула да се прави хистеро за прекъсване на тръби  Shocked Сигурна ли си?
Деа, лекарката може и да се смени.

# 659
  • София
сигурна съм.

Общи условия

Активация на акаунт