Този ужасен грип

• 65 938
  • 432
  •   1
Отговори
# 60
  • Ланкър, планините Овнерог
Уф, ние от края на октомври се въртим. Най-вече голямата - не е спирала почти с кашлицата. Два АБ пи, миналата седмица пак се разбуха ужасяващо и за да не пие пак АБ беше на Вентолин по схема и през ден на лекар за следене. Сега е по-добре, ще смуче всяка вечер в продължение на 3м едни хапове, които по принцип били за асматици. След месец пак на преглед. Аз до тук съм на два АБ и продължавам да кашлям, поне вече отхрачвам. Инхалатора втори месец не идва момент да го прибера, все е в употреба  ooooh! Днес си взех печлен прашец да се подсилвам, пък да видим.
Такова чудо не помня да ни се беше случвало.

# 61
За кашлицата, който намери от пазара, да опита лека и с черната ряпа, чувала съм че е много ефикасно!

# 62
Баща ми и брата на мъжа ми бяха само с кашлица и хрема няколко дена и болки в ставите. Оказаха се и двамата с пневмония. Баща ми лежа 10 дена в болница. Peace
Много страшно звучи. Как всъщщност се разбира, че си с пневмония?   newsm78 освен ренген?
Тъй като при мен не може да се приложи, поне за сега...

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 18:49 от Nadejda1@

# 63
Баща ми и брата на мъжа ми бяха само с кашлица и хрема няколко дена и болки в ставите. Оказаха се и двамата с пневмония. Баща ми лежа 10 дена в болница. Peace
Много страшно звучи. Как всъщщност се разбира, че си с пневмония?   newsm78 освен ренген?
Тъй като при мен не може да се приложи, поне за сега...
За съжаление не мога да ти кажа точно. При баща ми освен рентгенова снимка са му взимали по няколко пъти дневно кръв в болницата и са проследявали показателите, понеже е с 2 инфаркта и инсулт. Пи някакви лекарства за настинка и понеже нямаше температура не искаше да ходи на доктор.  После се влоши рязко, каза че не се чувства добре, потял се без температура, болки в ставите, лошо му било, кашлица, хрема и отишъл в спешния и от там след снимка и изследвания го вкараха в болницата - вирусна пневмония. Баща ми ми каза, че докато е бил на лечение в болницата е вдигнал температура за 1 ден.
А при брата на мъжа ми продължило самолечението седмица някъде, понеже е нямал температура, а само хрема. Дори не е кашлял, но не се е чувствал добре. При посещение при доктор, след изследвания и снимка му казват пневмония. Не знам какви лекарства са му предписали.
Предполагам, че освен чрез рентгенова снимка, то и кръвните показатели показват за какво се касае. Аз отидох в първия ден, докато се проявиха симптомите. Личната поиска ПКК + реактивен протеин, СУЕ. Не съм пила антибиотик. Оправих се за 3-4 дена. Показателите в кръвната картина бяха в норма. Каза ми, ако до 3-4 дена не отшумят кашлицата и хремата и ако вдигна Т над 38,5 да отида веднага.

# 64
  • Ланкър, планините Овнерог
Преди близо 2г и аз изкарах странна пневмония. Нямах Т, не ми беше зле, бях спряла да кашлям, не ме стягаше. Но изведнъж започна зверска болка в гръдния кош, която не ми позволяваше да поемам въздух, При всеки опит за вдишване, болката беше ужасна и пронизваща. Можех само на често и по малко да поемам. Направих снимка и цъфна онази ми ти пневмония. Кръвни не помня правих ли, избягах от влизане в болницата, у дома се лекувах - АБ, много чай, през 1/2ч инхалации с физиологичен р-р и мноооого лежане.

# 65
  • Русе
За кашлицата, който намери от пазара, да опита лека и с черната ряпа, чувала съм че е много ефикасно!

Черна ряпа издълбана и напълнена с лъжица мед, после след няколко часа се пие сока. Това правих и през октомври и ноември помагаше малко. Също чай с корен от джинджифил, мащерка и липа слагах че иначе е много гаден за пиене. Нооооо срещу този вирус сега нищо не помогна опитвах всички рецепти изписани по форумите но накрая се оказахме децата с пневмония аз с гнойна ангина а мъжа ми с възпалено гърло и бронхит. И всички вече цяла седмица сме на АБ. Наистина такова чудо като тази година не е било.

# 66
И ние караме грипа, по-точно сина ми, а от вчера и аз  Tired
Болки в очите, ушите, хрема, главоболие, отпадналост, лека температура
Сега по вашите описания чакам кашлицата, дано се размине  Tired
Наливам се с чайове, супички, течности, аспирин/нурофен ( предпочитам ги пред разните максигрипове и стопколдове), портокали, мед...да видим

# 67
А защо за Вирусна пневмония изписват антибиотик?    Thinking
Какво се опитват да предотвратят?
Доста е нелогично да пия лекарство, което не ме лекува.   

# 68
Според мен вирусна пневмония значи че е започнала от вирус, но пак си е възпаление на дроба...
За това го лекуват с антибиотик

# 69
И ние всички сме болни у дома.  Баткото на 5 годинки е на Клацид- с остър бронхит, малкия на 1г10м.  е с Панцеф и с ларингобронхит.  Аз и мъжо пихме Ремантадин-противогрипно лекарство каза джи пито. Всички минахме през висока температура , която продължи 2-3 дни и спадаше до 38- 37,6. После излезе хрема и една отвратителна кашлица. Лекарката ми изписа сироп Сиракол, но не ми действа. Като се замисля  , така не ме се разболявали цялото семейство- толкова жестоко всичките по едно и също време.  А и друго. Нямам температура, а постоянно се потя. Може да е от напъването за да се изкашлям. И аз не знам вече на какво се дължи. Аман от вируси! #2gunfire

# 70
Според мен вирусна пневмония значи че е започнала от вирус, но пак си е възпаление на дроба...
За това го лекуват с антибиотик
Точно така! Много е важно след като започен вирусанта инфекция да не се изпусне  момента, когато минава в бактериална - бронхити, пневмонии..А бактериална инфекция се лекува с Аб, който обаче трябва да бъде подбран адекатно. Всъщност затова е опасен грипа, защото ако не се излекува преминава в бактериална инфекция, която всъщност е усложнението. За съжаление в повечето случи минава в бактериална инфекция и се налага АБ.
inlove, това потене често е признак на пневмония. Ако продължаваш така и не усещаш подобрение иди си направи снимка.

# 71
Чесновият чай е изпитана и наистина ефикасна рецепта срещу грипа:
почистете и намачкайте 2-3 скилидки чесън. Поставете ги в тенджера и ги залейте с 2-3 чаши вода. Сложете тенджерата на котлона, докато водата заври, след което намалете огъня и оставете да къкри още около 20 минути. Свалете от огъня, оставете течността да изстине и прецедете.
 По желание можете да добавите към чесновия чай щипка лют червен пипер, лимонов сок и мед. От тази течност можете да пиете колкото и когато искате.
 Hug Peace

# 72
На мен ми изписаха някакъв лек антибиотик и отделно да си пия витамин Ц, прахчетата, за гърло и още 1-2 неща.... обаче се чудя антибиотик не се ли изписва само при пневмония или по-силна настинка. Аз съм с главоболие, лека кашлица и болно гърло, но понеже е от няколко дена така тя ми изписа и антибиотик може би за да се избегне усложнение? Чудя се дали да го пия.... Отделно си пия чай с мед, плодове ям, чесън лук..... Simple Smile

# 73
  • Пловдив
Аз имах температура миналия вторник и сряда,после спадна остана  кашлица,отхрачваща.Но от Събота ,неделя ми е отпаднало,на моменти ми се гади,нямам апетит,не ми се пие ,нямам Т,кашлям дълбоко,отхрачващо.Събота вечерта ме заболя нещо в гърдите,по вляво,изплаших се да не е сърдечно,но отмина .Но и вчера и днес имам някакво стягане в гърдите,като тежест,не постоянно,и към гърба отива,лошо и на главата ми става понякога.Не ми е добре най-общо.
Бях на лекаря-каза че нямам пневмония,болката не била сърдечна,Изписа ми Левокса,Амбрекс и витамини.
И се чудя дали да го пия.Или да търся друго мнение.Ако си пусна една кръвна картина утре сутринта-дали ще покаже в нея ако имам усложнение?

# 74
АзИ се чудя дали да го пия.Или да търся друго мнение.Ако си пусна една кръвна картина утре сутринта-дали ще покаже в нея ако имам усложнение?
Аз бих потърсила второ мнение, дори бих настоявала за снимка.  Вирусната пневмония не се чува на слушлка. Патила съм си от това, толкова скрита беше, че когато вече имах някакви симптоми, че нещо не е наред, вече бях с вода в дробовете Tired Кръвната картина ще покаже, ако имаш възпаление.

Общи условия

Активация на акаунт