Месец със страхотни новини,носи ни безброй тестове със две черти - 152

• 22 161
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • В сърцето на любимия човек
Меци - няма ми ги мерните единици. В Щерев са pmol/l.
Скрит текст:
Най-често в България смятат, че естрадиолът трябва да е поне 200 за фоликул със зряла яйцеклетка. Но това 200 би трябвало да е в pg/ml, а не в другата мерна единица.

Това е една формула, от проучване на американски гинеколози за очакваната стойност на естрадиола в деня на инжекцията Прегнил (Овитрел) в зависимост от броя и големината на фоликулите:

E2 = 291 pg/ml + 180 (x) + 64 (y) + 18.7 (z)
където x, y или z са фоликули с размери  >17 mm, 15 -16 mm и <14 mm респективно.

1 pg/ml = 3.67 pmol/l
100 pg/ml = 367 pmol/l (pg/ml към pmol/l = 3.67)
100 pmol/l = 27 pg/ml (pmol/l към pg/ml = 0.272)

В моя случай:
естрадиол = 317pmol/l  = 86.224 pg/ml
Или иначе казано - резултата ми трябваше да бъде някъде между 800-900 pmol/l за годна яйцеклетка  Tired

# 136
  • В къщурката на хълма на феите
малеееееееееей тая математика от едно време не я обичам, па даскалката по математика ме смяташе за гений Mr. Green Mr. Green Mr. Green

сега по въпроса: Пънче 10мм лигавица в деня, когато са ти поставили прегнил, говори за повече от достатъчно количество Е2 .. и в този ред на мисли, ти изобщо защо реши, че яйцеклетките ти са некачествени?!?! Thinking

# 137
Изобщо не стигнах до прегнил, защото яйцето се беше спраскало.
Мисля , че са некачествени, защото редовно имам некачествено жълто тяло, защото последната СГ е  с нормозооспермия, защото тръбите ми са проходими и ако всичко беше наред, досега вече щеше да е станало  Tired

# 138
Изобщо не стигнах до прегнил, защото яйцето се беше спраскало.
Мисля , че са некачествени, защото редовно имам некачествено жълто тяло, защото последната СГ е  с нормозооспермия, защото тръбите ми са проходими и ако всичко беше наред, досега вече щеше да е станало  Tired

дано да прозвуча по правилния начин:

Пънче некачествено ЖТ не означава непременно некачествено О., само с хормони не можеш да твърдиш едното или другото .. а стимулациите са много сериозно нещо и към тях не бива да се пристъпва не лекомислено .. според мен ти трябва една пункция на яйцеклетка да й се види качеството иииииии ако тя не е добра, първо да се поработи в насока подобряване качеството на генетичния материал и ако това да не даде резултат, вече след това да се пристъпва към стимулация .. звучи ужасно бавно, досадно, изнервящо и подлудяващо, но това е начина Peace

# 139
и бая парички.
аз бих избрала инсе със стимулация

# 140
При всички случаи трябва да го обсъдя и с Тимева, това решение не мога да го взема сама, но при последната ни среща тя самата каза "може би ще трябва да преосмислим стратегията", каквото и да значи това...
При всички случай съм решила, че повече от 2 инсета няма да правя. Ако няма резултат - пункция на ЕЦ, няма смисъл повече да се мотая.

ПП: Именно Сигме  Peace

# 141
аз лично и с едно инсе нямаше да пробвам .. 2 инсета + изследванията за тях = ин-витро на естествен цикъл .. обаче най-големия проблем на некачествените яйцеклетки, че дори и за ин-витро, пак трябва да им се подобри състоянието, щот всички знаем какви са последиците Peace

# 142
е освен със стимулация  newsm78
аз пих една година метфогамма и със стимулация докарах 5 хубави яйцеклетки. а от тях 4 ембриона.
иначе на ЕЦ направо я хвърлиха Я.

# 143
ми Сигме и това не е малко .. щото метформина не действа само на качеството на яйцеклетките, а основно на метаболизирането на глюкозата, от там на кортизола, андрогените, а от там и на всички други хормони Peace

# 144
Признавам си, изпуснах ви, но се записвам в новата тема и ви черпя за именния ми ден / сега сколасах/

# 145
Тони, да си жива и здрава, много щастлива и обичана  bouquet Целувки на Хриско Heart Eyes
Сандре, да е жив и здрав брат ти  bouquet

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 21:37 от bugito

# 146
  • Варна
Тониии,жива и здрава и много щастлива и всички твои мечти да се сбъднат

# 147
  • Германия
Сандре: честит имен ден на брат ти. Да е жив и здрав.
Тоничка: Честит имен ден. Да си носиш името със здраве!
Пънче: Не мога да не се изкажа, малко не компетентно по въпроса. Ако помниш преди няколко месеца писах за един тест Симс Хунер. Аз все пак съм на мнението, че това трябва да се провери. Не е кой знае какво да се вземе материал и да се види под микроскоп, дали има достатъчно добре подвижни войници. Може пък това да е проблема. И едно или две инсета да оправят положението, преди да се стига до ин витро.

# 148
Сандре, честит празник на брат ти!
Тони, честит имен ден! Много здраве и късмет!
Пънче, разбирам те напълно за тревогите ти. Аз също си мисля, че яйцеклетките ми не са мн. качествени, но аз съм  с ПКЯ.

Днес ходих на лекар да направим още някои изследвания. Пуснаха ми изследване на Нк- клетки и тромбофилии също. Дано всичко да е наред. Написаха ми лекарствата за стимулацията: фемара, едни пластири и дуфастон, който ще пия още този МЦ. Купих си ги и вече съм готова само да не излезе някой проблем при микробиологията. Още от сутринта нещо ми беше много напрегнато и на мъжа ми също. Даже докторът забеляза и се опита да ме поотпусн.Тръгнахме си към Русе. По пътя имаше и гъста мъгла. Тъкмо вече влязохме в града и на един от завойте ни връхлетя кола. Доста се изплашихме, но за наша радост не се пострадали.

# 149
  • Варна
Оф,Смайлче,късмет,че сте добре Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт