БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 096
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 10 825
Само сладки неща съм правила с фъстъчено масло.
Ето от сайта на Бон апети обаче няколко рецепти и за солени ястия http://www.bonapeti.bg/collection/
Знам че търсиш нещо изпитано, но аз имам доверия точно на този сайт - нещата които съм правила от там са били винаги сполучливи.

# 631
  • София
  • Мнения: 31 391
Doli, мерси за клипчето. Сега вече ми е ясно  Peace
Морена, мерси за разясненията. Ще потърся вишни  Peace
Лабрекс, а ти тавичките намазваш ли ги?

# 632
  • Мнения: 4 664
Здравейте  Hug
Имам нужда от по - сериозна помощ  Rolling Eyes
Другата седмица , мъжът ми има рожден ден ! Тъй като работата му е свързана с много хора , стана традиция да го празнуваме като коктейл . Миналата година се получи много добре , обаче сега нещо съм се шашнала ... Предпочитам аз да приготвя всичко , защото не ми харесват кетъринг предложенията ...
Ще ви споделя какво съм намислила дотук и ще помоля за още идеи и съвети  Hug
Очакваме около 60 човека минимум . Мястото където ще празнуваме е като зала и няма да се сяда около маса , а ще има няколко маси на които ще се подредят нещата ...  Rolling Eyes
Поръчали сме вино и торти !
Останалото се очертава да е :
Портокалово боле в купи по масите .
Домашни брускети / с рикота мус и копър и с домати /
Хапки с черен и червен хайвер , хапки със съомга , хапки с пастет от маслини
Хапки от палачинки с крем сирене
банички - рулца със спанак и сирене / тези са ми идея от пеп-4о /
Солен кекс с маслини и сушени домати

Чудя се дали да направя някакъви терини /  с патладжан и сирена , със съомга и сирена примерно ... /
И изобщо , моля за още идеи . Ако има неща , които мога да приготвя и от предния ден , също ще съм много доволна !
Помагайте , моля  Shocked
 

# 633
  • Мнения: 2 359
Как правиш муса от рикота?

# 634
  • Мнения: 9 445
като го разбиеш с още нещо, да стане като крем.

Елия,
от палачинките можеш да направиш с крема сирене и пушена риба (в блога ми има) както и шареното руло със солена плънка - от една такава доза излизат 30 прилични парчета, а може да се направи ден-два по-рано.
Едни от хапките ги направи тарталети (в Метро има готови) можеш и за сладки да използваш така  
или профитероли с някаква солена пънка
рулца от тиквички; от патладжани - едни със сирене, други с кайма, аз правя и с карамелизиран  лук..  

# 635
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, а ти тавичките намазваш ли ги?

Не, не мажа, нали е бутер тесто, пък и се залива с маслото и спрайта. Не съм имала проблеми със загаряне. Peace

# 636
  • София
  • Мнения: 12 213
Елия, ще си разреша да допълня: постни лозови сарми, малки кюфтенца с по една клечка втикната в тях - пържени, пилешки панирани хапки, хапки с моцарела + сушени домати , прошуто с козе сирене ...за сега не се сещам друго, но ще помисля още...
Допълвам: задължително някакви плодове

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 18:14 от marchеva14

# 637
  • София
  • Мнения: 8 962
На гъбена каша слага ли се лук, че имам спор  Joy

# 638
  • София
  • Мнения: 12 213
На гъбена каша слага ли се лук, че имам спор  Joy
Лук не слагам но мааалко чесън през преса - да!

# 639
  • Мнения: 7 779
На гъбена каша слага ли се лук, че имам спор  Joy
ако ядете защо да не сложиш ???
някой казват ,че се слага черен пипер, ама на мен не ми харесва и не слагам.  и пак си е гъбена каша.  но кр.лук слагам  Laughing

# 640
  • София
  • Мнения: 31 391
Лабрекс, а ти тавичките намазваш ли ги?

Не, не мажа, нали е бутер тесто, пък и се залива с маслото и спрайта. Не съм имала проблеми със загаряне. Peace

Мерси   bouquet

# 641
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
За гъбената каша, както Бонго е рекъл - въпрос на вкус.
Аз подправам с черен пипер, но лук не слагам. Simple Smile

# 642
  • Мнения: 7 779
преди всичко готвенето в домашни условия е въпрос на вкус.
преди време чух за гъбена каша със сини сливи (сушени). на някой може и да му харесва , но аз не бих го приготвял.  Joy

# 643
  • Мнения: 1 884
Боровинки съм  замразила заради ето тези бисквити - http://yoli-www.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html
О, тези изглеждат страхотни, веднага си ги запаметявам. Мерси Маме. Hug

# 644
  • Мнения: 4 664
Как правиш муса от рикота?
Аз специално го правя като слагам равни части рикота и българско крема сирене , малко майонеза , ситно нарязън копър и ако имам и див лук ! Може леко да го пасираш !
Така направената смес става и за рулца от тиквички , рулца със съомга и т.н.

Благодаря за идеите  Peace
пеп-4о , дали ще се справя с това шарено руло ? Rolling Eyes
А за тарталетите - много благодаря  Hug Не знаех , че има готови !

Общи условия

Активация на акаунт