БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 478
  • 736
  •   1
Отговори
# 90

.Моля за съвет как да ги смеся, за да не стане на бучки. Кое да е топло, кое да сипвам по малко, докато другото е в тенджерата...

И, ако все пак някога ти се получат бучки, пасаторът оправя работата, бръмваш с него и става от гладък по-гладък сос! Peace

# 91
  • Географският център на България-Габрово
Момичета и момчета спешен въпрос червената глазура за торти в малките пакетчета която е с колко вода се разтваряше

http://www.prikachi.com/images/203/6963203O.jpg

# 92
  • Пловдив
Благодаря за експерсния отговор. Действам  Laughing

# 93
Благодаря за идеите за ориза, в крайна сметка ще се разтика покрай винен кебап  Blush

Аз пак с питане, тормозят ме да правя канелони   Tired , не съм правила....гледах в нета, винаги са наредени на един ред в тавата  Rolling Eyes. Защо ? Залепват ли ако са на 2 реда, не се омекват ли , що ли...или се гони естетиката?

# 94
на два реда ще ти трябва достатъчно дълбока тава, за да ги покрие със сос. Правила съм, давай  Peace

Здравейте
Ще правя фрикасе. Аз не го ям, не го харесвам и ми е трудно да го приготвям. Но децата го обичат, затова почвам да се уча Simple Smile

Изпекох си брашно. Този път ще го правя с вода, защото нямам мляко. Моля за съвет как да ги смеся, за да не стане на бучки. Кое да е топло, кое да сипвам по малко, докато другото е в тенджерата...? Всеки съвет ще ми е от полза.

Благодаря

брашното ти е изпечено вече.  Няма нужда от запържване. Сложи водата  и месото да кипнат, заедно с олио и сол.
отделно разбий брашното със студена вода; прецеди го.  За 1 л. бульон ще ти трябват 5 лъжици препечено брашно

Разбий 1/2 или 2/3 коф. кисело мляко, прибави брашняната каша и на принципа на топла застройка - прибавяш от бульона към млечно-брашняната смес, бъркаш.... така докато сместа стане поне 2 пъти повече. Прецени съда. за да може да се уеднаквят температурите.  
Тогава връщай млечно-брашняната смес в тенджерата, където всичко трябва да ври, но тихо; наливаш по малко и бъркаш.  и гледаш, когато ти хареса нагъстота - спираш да наливаш. Но с това брашно обикновено е добре.
и когат е готово отмести от котлона и пусни бучка масло.

# 95
  • София
Какво друго мога да направя от тесто за пици, освен мекици? Тестото е от вода, брашно мая, зехтин и сол.

# 96
Мерси много, Пепчо   bouquet
Започвам ги, а как ме мързиииии  Blush

Home raider , според мен - почти  всички закуски за които се сещаш Laughing, милинки, разни закуски със сирене, тип охлювче,  тип пица- като чехълче с разни плънки...

# 97
Мерси много, Пепчо   bouquet
Започвам ги, а как ме мързиииии  Blush

почии си, чакай да ти мине  Wink

# 98
  • София
Извинявам се за нахълтването в темата, но съм се засилила да правя пелмени за вечеря.

Търся съвет с какъв точно сос да ги направя и съответно рецепта за него.

Благодаря предварително на отзовалите се!   bouquet

# 99
Какво друго мога да направя от тесто за пици, освен мекици? Тестото е от вода, брашно мая, зехтин и сол.
хляб

# 100
  • София
Извинявам се за нахълтването в темата, но съм се засилила да правя пелмени за вечеря.

Търся съвет с какъв точно сос да ги направя и съответно рецепта за него.

Благодаря предварително на отзовалите се!   bouquet

Пелмените се сервират поляти с масло или сметана.

# 101
хляб

Пърленки

# 102
Как да направя такъв хляб?

# 103
  • София
На мен нищо не ми се отваря...

# 104
Карола, търсачката по снимка дава това - индийски хляб

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D0%BE%D0%BD

А надписът на снимката дава блог на дамата Елти :

http://elti-spodeleno.blogspot.com/search/label/%D0%A5%D0%BB%D1%8F%D0%B1

Общи условия

Активация на акаунт