БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 169
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 12 655
Здравейте Simple Smile
Някой би ли могъл да ми каже как се превежда на български "Dutch-processed cocoa powder"? До момента съм чувала да се използва само "какао" и толкоз  Thinking (знам каква е разликата между горепосоченото какао и натуралното, просто не знам дали има разлика в наименованията на български)

Холандски метод на обработка на какао на прах  Peace

# 241
  • Мнения: 27 523
Леле, не са ли твърди да ги бода с вилица  Joy Ще опитам. И те после май пак си се разпукват, поне такива са тези, дето съм яла. А тези, дето ги продават, как бодат с вилица толкова голямо количество  Crazy

# 242
  • Мнения: 11 607
Леле, не са ли твърди да ги бода с вилица  Joy Ще опитам. И те после май пак си се разпукват, поне такива са тези, дето съм яла. А тези, дето ги продават, как бодат с вилица толкова голямо количество  Crazy

За тези от пазара - не знам! Но у нас ММ ги цепва леко с ножчето.....На мен ми излизат мазоли от процедурата.....

# 243
  • Мнения: 27 523
Цепи им връхчето или някъде през средата? Тия купените май са точно така цепнати, през средата. И после пак във фурната на 200°, така ли?  Hug

# 244
  • Мнения: 11 607
Цепи им връхчето или някъде през средата? Тия купените май са точно така цепнати, през средата. И после пак във фурната на 200°, така ли?  Hug

Връхчето, на кръст...но ако е по-лесно през средата - защо не? 180-200 градуса, не повече от 20 мин. - за нашата фурна. Кестените са на 1 ред в тавата.....

Скрит текст:

# 245
  • Мнения: 27 523
Мерсиии  Hug Отивам да правя мазоли  Party

# 246
  • Мнения: 27 523
Не се разпукаха и не виждам как ще ги беля. Но намерих това:

3.Кестените се слагат в гореща вода за 2-3 минути, след което се прехвърлят в тавичка за печене (това след нацепването).
4.Пекат се във фурна в предварително нагряна фурна за около 30 минути на 200 градуса
5.След като кестените са изпечени, извадете ги от фурната и ги прехвърлете в кърпа за около 5 минути. По този начин кестените ще се белят по-лесно.

Другият път така ще пробвам, явно си има нужни тънкости  Simple Smile

# 247
  • Мнения: 7 779
докато са топли кората им е омекнала и се белят лесно.  действай  #Cussing out

# 248
  • Мнения: 27 523
Не, нищо не става. Не се разпукаха, кората не се бели, ципата и тя. Вътре са съсухрени. Иначе са вкусни, но е непосилно да се добереш до тях, освен във вид на няколко трошички и безброй люспи под ноктите  Twisted Evil

# 249
  • Мнения: 11 607
Да, белят се докато са топли...след това се втърдява коричката...И да, разрезът е от значение, за мен лично трябва си  здрава ръка....Защото след това точно по този разрез става обелването.....Има и различни сортове - тук купуваме т.нар. брежански - по-крехки били....Другите са петричките....Нямах никакво понятие от кестени, мъж ми ги прави точно по описания от мен начин години наред. Тук са доста разпространени, аз кестени не бях яла докато не се омъжих....

# 250
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Не, нищо не става. Не се разпукаха, кората не се бели, ципата и тя. Вътре са съсухрени. Иначе са вкусни, но е непосилно да се добереш до тях, освен във вид на няколко трошички и безброй люспи под ноктите  Twisted Evil
Вероятно заради всичко това, по-лесният вариант е варени, след като си им цепнала малко връхчетата. И не по-малко вкусен вариант.

# 251
  • Мнения: 7 779
... и безброй люспи под ноктите  Twisted Evil
добре е ,че няма и лак от нокти.  hahaha   бели ги с нож.  #Cussing out

# 252
  • София
  • Мнения: 31 393
Момичета + момче,

в кашкавала на фурна мога ли да сложа колбас или нещо друго, за да не е гол кашкавал  newsm78

# 253
  • Мнения: 11 607
Лично аз не бих....Вкусът само на кашкавала на фурна за мен е достатъчно наситен....

# 254
  • Мнения: 4 864
Помагайте спешно Simple Smile

Вчера направих блата за тази торта: http://www.bonapeti.bg/collection/Bishkotena-torta-s-espreso-krem/ , но днес като го разрязвам той суров в средата. Отпада като вариант.

Трябва да направя торта за тази вечер. Имам готови блатове. Само крем не мога да измисля. Мисля да е нещо с течен шоколад.

Приемам всякакви идеи!!

Общи условия

Активация на акаунт