БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 31 385
Лабрекс, търся една твоя рецепта за сладки, които се поливаха със спрайт, ама не я намирам нещо  Embarassed

# 301
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, търся една твоя рецепта за сладки, които се поливаха със спрайт, ама не я намирам нещо  Embarassed

БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА" , тези или нещо друго? newsm78

# 302
  • Мнения: 643
Направих домашния ябълков сладкиш на labrex . Не зная какво се е получило, но не ми се ще да ръся пудра захар. Мога ли да поукрася  с разтопен шоколад+малко масло+малко прясно мляко, например.
Как точно се прави, в какви пропорции newsm78 Представям си нещо като решетка от тънички линии. Благодаря!

# 303
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Представям си нещо като решетка от тънички линии.
Нещо такова, ако е... просто стопен шоколад. Simple Smile

# 304
  • Мнения: 643
Аха, ама само шоколад ли да разтопя?

# 305
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Точно, чист шоколад е при мен. Наливам го в хартиена фунийка, с тънка дупчица и действам.

# 306
  • Мнения: 643
Благодаря, ще пробвам така.

# 307
  • София
  • Мнения: 3 855
Morena,а имаш ли рецептата на това руло,изглежда вкусно?

# 308
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Morena,а имаш ли рецептата на това руло,изглежда вкусно?
Много е вкусно, да. Снимката е линк към рецептата.

# 309
  • Мнения: 124
 Никои ли няма да ми помогне с моите телешки котлечета Sad Извадих ги от хладилника и сега и им се чудя какво да ги правя newsm78.Предполагам,че са от съвсем малко теленце,защото са доста малки и са почти бели на цвят.Не ми се иска да ги съсипя.

# 310
  • София
  • Мнения: 10 825
Никои ли няма да ми помогне с моите телешки котлечета Sad Извадих ги от хладилника и сега и им се чудя какво да ги правя newsm78.Предполагам,че са от съвсем малко теленце,защото са доста малки и са почти бели на цвят.Не ми се иска да ги съсипя.
Бьоф строгонов, телешко по бургундски и едно телешко по ирландски (с тъмна бира) бих ти предложила аз.
Но щом е съвсем млечно телешко, би могла да направиш и просто стекчета, запечени на тиган (или на фурна) с гарнитура по избор.

# 311
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Имам около 200 г кокосови стърготини ! Някой може ли да ми даде идея как да ги оползотворя ?

# 312
  • София
  • Мнения: 31 385
Лабрекс, търся една твоя рецепта за сладки, които се поливаха със спрайт, ама не я намирам нещо  Embarassed

БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА" , тези или нещо друго? newsm78

Да, точно тези   bouquet

Морена, изглежда разкошно  eat

# 313
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам около 200 г кокосови стърготини ! Някой може ли да ми даде идея как да ги оползотворя ?
Кокосов кухен:
За тестото:
1 яйце
1 ч.ч. айран (килесо мляко + вода)
1/2 ч.ч. захар
1 пак. букпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно

Плънка:
1/2 ч.ч. захар
100 гр. кокосови стърготини
1 пак. ванилия

Заливка:
1 ч.ч. течна сметана (или заквасена сметана, разбъркана с прясно мляко)
Приготовление
Всички съставки за тестото се смесват и тестото се излива в кексова форма.
Съставките за плънката се смесват и се разпределя върху тестото. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.. За да не загорят кокосовите стърготини, ако е необходимо се покрива с фолио. Готовият кухен, още горещ, се залива със сметаната.

Сладкиш Баунти

За блата:
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 гр. черен шоколад, разтопен с 200 мл вода
150 мл олио
2 ч.ч. брашно
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер

За кокосовия пълнеж:
180 гр. кокосови стърготини
400 мл (1 консерва) подсладено кондензирано мляко
125 гр. масло
140 мл прясно мляко
1 пак. ванилия

За глазурата:
100 гр. черен шоколад
30 гр. масло
1 капсула ромова есенция

Приготовление
Блатът:
Продуктите за блата се смесват. Пече се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 23 см. Пече се до суха клечка и се оставя да изстине напълно.
Пълнежът:
Кипва се прясното мляко и се изключва котлонът. Сипват се кокосовите стърготини и се слага маслото. Бърка се докато то се разтопи. Накрая се слагат и ванилията и кондензираното мляко.
Глазурата:
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Слага се есенцията.

Блатът се разрязва на две. По средата се слага кокосовия пълнеж. Захлупва се с горната част. Покрива се с глазурата и се поръсва с малко кокосови стърготини. Слага се за поне 2 часа в хладилник.

Кокоски

100 гр. кокосови стърготини
100 гр. захар
2 яйца - дребни
Приготовление
Всичко се разбърква. С лъжица се оформят топчета и се редят в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 160 градуса до зачервяване.

# 314
  • София
  • Мнения: 12 645
Имам около 200 г кокосови стърготини ! Някой може ли да ми даде идея как да ги оползотворя ?

Сладкиш "Кокос"

Сиропиран десерт с грис и кокос

Общи условия

Активация на акаунт