БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 046
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 11 607
Баницата... Но гледах клип с една баба - много хубаво я нави баницата от вън навътре - та може би си е до навик
Ако си ползвам една и съща тава, като нищо ще знам как се побира там един пакет готови кори и е все тая от къде ще редя витата баница. Иначе... е ясно. Simple Smile

Клипа, за който пиша, бе за баница с домашни дърпани кори.....
Принципно аз си знам долу-горе тавите, тенджерите за какво са ми.....Имам си тава за баница, за питка, за месо и пр., тенджери за супа, за варене на картофи и т.н. - знам долу-горе колко събират и какво да очаквам от тях......

# 286
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Клипа, за който пиша, бе за баница с домашни дърпани кори.....
Ми да, Цоц, знае си и дозата на корите бабата. Simple Smile

# 287
  • Мнения: 11 607
Клипа, за който пиша, бе за баница с домашни дърпани кори.....
Ми да, Цоц, знае си и дозата на корите бабата. Simple Smile

Пределно е ясно това....особено и за клип.....

# 288
  • Мнения: 168
Месо, също не размразявам в микровълнова печка или във вода. Вадя си от фризера вечерта за другия ден. Ако съм забравила - купувам от магазина.
Баница - става и по 2-начина, няма разлика, въпрос на удобство.

# 289
  • Мнения: 2 883
След като топлата вода не е благоприятна за размразяване на вода в студена може ли? Или хладна (на стайна температура?)

Имам въпрос към Пеп-4о: Сега видях един ваш коментар в един кулинарен блог http://passionscooking.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html за друг начин за приготвяне на шунка, но не видях рецепта в блога ви  Embarassed Може ли малко информация за това? Благодаря   bouquet

# 290
  • Мнения: 11 607
След като топлата вода не е благоприятна за размразяване на вода в студена може ли? Или хладна (на стайна температура?)

Да, може. Чела съм, че най-добре било в солена вода да се размразява - естествено, месото в найлон......

# 291
  • Мнения: 9 443

Имам въпрос към Пеп-4о: Сега видях един ваш коментар в един кулинарен блог http://passionscooking.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html за друг начин за приготвяне на шунка, но не видях рецепта в блога ви  Embarassed Може ли малко информация за това? Благодаря   bouquet

имала съм предвид, друго мезе - сухо, че правим. Пастърма  Peace 
КАто това подобно съм правила по рецепта на приятелка, варено в зелев сок. Много е хубаво, особено, ако месото е по-шарено - гърди, бут или врат.

# 292
  • Мнения: 9 443
за размразяването на месото:  Прясното месо съдържа висококачествени протеини и мазнини, минерални соли, които при замразяване се разрушават в известна степен. А при шоковото размразяване - съвсем. Ако искаме да запазим колкото може повече от тях - които освен полезни, определят и вкусовите качества на месото - то трябва да се размразява бавно, в хладилник (или на студено място). При бавното размразяване, мускулните влакна отново поемат  замръзналата вода ( отделения при размразяването му сок.) и останалото количество е съвсем малко. ню-ню  Laughing

от там нататък следват всички останали на стайна температура; пакета с месо в студена вода; пакета в гореща вода; в микровълнова фурна; посоляване на месото.

# 293
  • Мнения: 2 883
Благодаря, Пеп-4о   bouquet Пастърма и ние си правим, искам да пробвам с шунка  Grinning

# 294
  • Мнения: 3 428
Изостанали са ми две кутии заквасена сметана, дайте ми идея какво освен руло/торта/ със сметанов крем мога да направя Praynig

# 295
  • Мнения: 124
Сдобих се с котлетчета от младо теленце и нямам никаква идея как да ги приготвя.Приемам идеи всякакви.
mama Tin,аз бих направила медовика за един час на Селма,божествен е.... Heart Eyes

# 296
  • Мнения: 22 867
Сдобих се с котлетчета от младо теленце и нямам никаква идея как да ги приготвя.Приемам идеи всякакви.
mama Tin,аз бих направила медовика за един час на Селма,божествен е.... Heart Eyes

Шоколадова-та торта с рула на Лео, и тя прекрасна. Heart Eyes Скоро я правих.

Скрит текст:



# 297
  • Мнения: 22
взех си силиконова форма за мъфини,мисля да ги пека заедно с хартиените формички,та въпроса ми е да намажа ли с олио силиконовата форма,да не би залепнат?

# 298
  • Мнения: 22 867
взех си силиконова форма за мъфини,мисля да ги пека заедно с хартиените формички,та въпроса ми е да намажа ли с олио силиконовата форма,да не би залепнат?

Не, просто слагаш хартиените капсули и разпределяш в тях тестото. По принцип се препоръчва силиконовите форми да се намажат с мазнина само преди първото печене (без хартиени капсули, ако се пече), после вече не е нужно. Peace

# 299
  • Мнения: 22
значи ще пека без мазнина  Hug

Общи условия

Активация на акаунт