БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 052
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • UK
  • Мнения: 3 269
 http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/super-tasty-s … ;utm_content=2014
Момичета искам да приготвя тази рецепта на Джейми , но не с цяло пиле , а с пилешки гърди. Нямам възможност за цяло пиле. В рецептата пише че лимона и картофите се варят за 5 мин . после лимоните се слагат вътре в пилето. А според вас , дали ще е добре да ги сложа върху месото заедно с чоризото или да ги махна лимоните от рецептата.

# 271
  • София
  • Мнения: 31 391
момичета,

кашкавалът на фурна колко време го печете?

# 272
  • Мнения: 11 607
момичета,

кашкавалът на фурна колко време го печете?

До зачервяване, на 200 градуса, 20 мин.

# 273
  • София
  • Мнения: 31 391
момичета,

кашкавалът на фурна колко време го печете?

До зачервяване, на 200 градуса, 20 мин.

  bouquet

# 274
  • Мнения: 2 814
Решихме в други ден да има втори дубъл, ще съкратим времето, и ще  отворим капак доста по-рано.....

В старата тема за домашните мезета, едно от момичетата беше описало, ако не се лъжа начина на опушване на риба, имаше и снимки на тяхната пушилня, май  скумрия беше опушвала....паламуд ли бе  Thinking, не се сещам, за съжаление нямам време да търся къде беше описала процеса, а можеш и едно лично да и пишеш.
Ето темата , към средата превърти направо.

# 275
  • София
  • Мнения: 31 391
Мама Цоцоланка, стана разкошно  eat

# 276
  • Варна
  • Мнения: 2 022
В къщи ( в широк кръг) от известно време водим спор трябва или не месото да се размразява във вода. Ако не, защо? И ако ви се наложи бързо да размразите месо за готвене/печене как процедирате?
Вторият спор, който се заформи наскоро е за витата баница - откъде започват да се нареждат корите - от средата, или от края навътре.
Много ще съм благодарна повече специалистки и Бонго да си кажат мнението.

# 277
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
Ако се налага бързо размразяване и аз го държа във топла вода,но месото си е в плика...някои размразяват в микровълнова,но аз не успях първия път и вече се отказах,за малко не го препекох с найлона...
За витата баница мисля,че става и по двата начина,правила съм го и си е все тая...

# 278
  • Мнения: 7 779
В къщи ( в широк кръг) от известно време водим спор трябва или не месото да се размразява във вода. Ако не, защо? И ако ви се наложи бързо да размразите месо за готвене/печене как процедирате?
Вторият спор, който се заформи наскоро е за витата баница - откъде започват да се нареждат корите - от средата, или от края навътре.
Много ще съм благодарна повече специалистки и Бонго да си кажат мнението.
да помислим малко :  ако навиваш отвън  навътре  по средата може да остане място , което не може да събере цялата кора (последната).  тогава какво правим ? ами ако останат 2 или повече кори ?  имаш 10 кори (примерно) - откъде знаеш какъв ще е външния диаметър за да ти стигне точно до центъра ?   за това бат`Бонго си знае - отвътре на вън се редят навитите кори. а къде ще стигнат ...  ще си каже. но така ще събереш всичките налични кори.
размразяването в микровълнова  е със специална програма за размразяване.  така месото се затопля и найлона не се стопява.  аз практикувам  като предварително си изясня какво ще се готви  и така правя предварителната подготовка  1-2 ч  или 1 ден по-рано.   Joy

# 279
  • София
  • Мнения: 31 391
Аз навивам винаги отвътре навън, нямам идея защо. По-удобно ми е.

Месо размразявам много рядко в топла вода. Сравнително рядко в микровълновата и най-често на стайна температура от предната вечер  Peace
Знам, че при ударното размразяване се губят някакви вещества в месото, но дано не те излъжа  Embarassed

# 280
  • Варна
  • Мнения: 2 022
Вътрешно убедена съм, че се губят и полезни и вкусови качества на месото, ако се размразява във вода, особено топла, но не мога да го докажа на моя "спаринг партньор" . И аз гледам предварително да подготвя и да размразя на стайна и в краен случай с вода, месото в найлон. Ама ми се смеят/смее. И фурната има някаква функция за размразяване, но не съм я ползвала та затова питам.
Когато пък се е налагано в МВ да размразявам, примерно пилешко бутче, там където месото е по-малко, в края на копанчето покафенява и затова избягвам.

Бонго  Peace , не ти се подмазвам, но и тук това е моята версия - с друго обяснение. Започвам да навивам охлювче и там където свършва, започвам със следващата кора. Удобно и красиво ми е. Хванах се за главата, когато преди няколко дни видях възрастна роднина да почва точно обратно и ето ме да питам.

# 281
  • Мнения: 6 578
Пеп4о, Polly, благодаря ви  Hug

# 282
  • София
  • Мнения: 10 825
В къщи ( в широк кръг) от известно време водим спор трябва или не месото да се размразява във вода. Ако не, защо? И ако ви се наложи бързо да размразите месо за готвене/печене как процедирате?
Вторият спор, който се заформи наскоро е за витата баница - откъде започват да се нареждат корите - от средата, или от края навътре.
Много ще съм благодарна повече специалистки и Бонго да си кажат мнението.

Навивам баницата от вътре навън.
Месо никога не се размразява в гореща вода, защото с горещата вода и бързото загряване на горния слой на месото се създават много благоприятни условия за бързо развитие на патогенни бактерии http://voices.yahoo.com/thawing-frozen-meat-hot-water-dont-it-5003252.html - ето ако ти се чете по-подробно, в статията има и мненията на разни агенции за храната в САЩ.

# 283
  • Мнения: 11 607
Да си кажа и аз....

Месо, ако нямам размразено - не ползвам. Преди години го размразявах и в МВ, и на топло, и в студена вода(това най-го предпочитам) - но не е същото, не ми харесва.....Та....ако съм забравила да извадя пакет от фризера, а ми трябва - или купувам от магазина, или сменям въобще идеята за готвене(най-често това правя).....

Баницата - от вътре навън я правя....Но гледах клип с една баба - много хубаво я нави баницата от вън навътре - та може би си е до навик, до усет - не знам!

# 284
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Баницата... Но гледах клип с една баба - много хубаво я нави баницата от вън навътре - та може би си е до навик
Ако си ползвам една и съща тава, като нищо ще знам как се побира там един пакет готови кори и е все тая от къде ще редя витата баница. Иначе... е ясно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт