БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
# 331
  • Sofia
  • Мнения: 29 017
Благодаря  bouquet Утре ще ги направя  chef

# 332
  • Мнения: 123
Morena, изпробвах съвета ти за сваряване на боба с една лъжичка сода - леле каква вода пусна  Shocked  Sick, направо се чудя как до сега съм го варил без содата  #Crazy. Иначе салатата стана много добра, само където на мен ми се видя, че е малко безсолничка, въпреки че при варенето подсолих малко боба, ама това е въпрос на вкус. Междувременно, докато правех салата, врътнах и една супа топчета за сефте и тя добре стана, но тъй като видях, че в много рецепти се споменава прибавянето на ориз към каймата (както направих и аз) ми стана интересно, да попитам и съответно да сондирам мнения кой какво предпочита - топчетата с ориз или само месце (или каквото там съдържа каймата)?


п.п. И малко в страни от темата да попитам, дали някой знае къде в София мога да намеря шприц от този тип:



Проверих в големите вериги - Метро, Кауфланд, Лидл, Джъмбо и  др., но никъде не намерих нещо подобно. Сещам се за едно магазинче на паркинга на Женския пазар, където все още не съм ходил, тъй като нямам път натам, но това е единственото място, което ми се върти в главата и ако и там няма не знам къде да търся. Единствената алтернатива на въпросното магазинче, ми се очертава  Карфур (големия, в мола на Цариградското), където преди време често ходих и си спомням, че имаше доста неща от типа домашни потреби и посуда, но напоследък не съм се отбивал, защото нямам много време, а Карфур-а е далеч от нас. Винаги разбира се съществува опцията за пазаруване он-лайн, но по отношение на покупките съм си традиционалист - око да види, ръка да пипне. Та ако някой има някаква идея от къде мога да се снабдя с подобен шприц, ще се радвам да я сподели. Grinning

# 333
  • София
  • Мнения: 12 213
marko ,polo, содата върши работа, нали??  Simple Smile Аз го посолявам , чак когато е готов окончателно  и го сваля от котлона. Тогава му капвам и малко олио, джоджен и магданоз, ако не е за салата,  ей така за разкош. Някъде го четох и наистина е добре.  Peace
За  супа топчета, кой както си я харесва. Понякога слагам ориз и става по-рехава каймата.
Този шприц не зная къде се продава. Не ползвам.

# 334
  • София
  • Мнения: 31 385
Лабрекс, имам въпрос за торта "Василия".

Предният път я правих с карамелизирана сгущенка, а сега имам обикновена (и двете са купени от руски магазин). Мога ли да я използвам?

# 335
  • Sofia
  • Мнения: 29 017
Такъв шприц съм виждала в немските магазини,Меркари,ТСМ

# 336
  • Мнения: 168
За супа топчета - не слагам ориз в каймата, но слагам ориз в супата. Някои слагат фиде.

# 337
  • Мнения: 2 883
Ще правя шоколадово суфле по тази рецепта
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=530678

Може ли да го направя предварително и да го оставя в хладилник за няколко часа докато дойде време да се опече? Ще се промени ли структурата му?

# 338
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, имам въпрос за торта "Василия".

Предният път я правих с карамелизирана сгущенка, а сега имам обикновена (и двете са купени от руски магазин). Мога ли да я използвам?

Не знам дали няма да стане рядък крема? newsm78 Ами свари я, подсладена е, нали?

Ще правя шоколадово суфле по тази рецепта
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=530678

Може ли да го направя предварително и да го оставя в хладилник за няколко часа докато дойде време да се опече? Ще се промени ли структурата му?

Не би трябвало да има проблем. Правя по рецептата на Йоли и замразявам във фризера, така мога да си изпека, когато ми се прияде. Peace

# 339
  • Мнения: 1 271
Някой може ли да каже откъде мога да се снабдя с форма/тавичка за печене 20-22 см ?

# 340
  • Мнения: 168
Може ли да споделите рецепта за домашна майонеза с яйца, както и какво олио и какви яйца ползвате (като марка). Искам да се пробвам, но с изпитани продукти. Благодаря!

# 341
  • Мнения: 22 867
Може ли да споделите рецепта за домашна майонеза с яйца, както и какво олио и какви яйца ползвате (като марка). Искам да се пробвам, но с изпитани продукти. Благодаря!

Вкъщи предпочитаме ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”, олио използвам обикновено, сега погледнах, че на бутилките пише Ниагара, плевенско. Просто е получено срещу предаден слънчоглед. Продуктите слагам както са по списъка, пасатора пускам на дъното, включвам и бааавничко изтеглям нагоре. Това е, просто ни допадна много на вкус. С нея правя и руска салата, и на филии я мажат, на салати, отдавна не съм купувала от магазина. Peace

# 342
  • Мнения: 762
Моля за рецептата за домашен пастет от св. черен дроб и свински бузи. Не помня на кого беше. Благодаря предварително.

# 343
  • София
  • Мнения: 31 385

Лабрекс, имам въпрос за торта "Василия".

Предният път я правих с карамелизирана сгущенка, а сега имам обикновена (и двете са купени от руски магазин). Мога ли да я използвам?

Не знам дали няма да стане рядък крема? newsm78 Ами свари я, подсладена е, нали?

....

Такава е  newsm78

Скрит текст:

# 344
  • Мнения: 9 443
Моля за рецептата за домашен пастет от св. черен дроб и свински бузи. Не помня на кого беше. Благодаря предварително.

ПАСТЕТ http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_25.html

Общи условия

Активация на акаунт