БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 183
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Лабрекс, аз пак с моята сгущенка  Embarassed Намерих в руски сайт информация за сгущенка в микровълнова, че моята е в пакет и няма как да я варя.

Та пише, че се слага в стъклен съд, пуска се 2мин., разбърква се, после още 2мин. И така общо 8мин. Ще се получи ли същият резултат според теб?  newsm78

# 376

Та пише, че се слага в стъклен съд, пуска се 2мин., разбърква се, после още 2мин. И така общо 8мин. Ще се получи ли същият резултат според теб?  newsm78

Не съм го правила, но съм чела. Все ми се струва, че и в нашия форум някой писа за варене в микровълнова, и то за доста кратко време. Ще потърся, ако намеря, ще добавя. Peace

Ето, в поста на Котка, вече Chat Noir! Laughing  bouquet

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 20:53 от labrex

# 377
за колко време се пекат във фурна цели картофи завити по отделно във фолио

Зависи и от сорта картофи.

# 378
  • София

Та пише, че се слага в стъклен съд, пуска се 2мин., разбърква се, после още 2мин. И така общо 8мин. Ще се получи ли същият резултат според теб?  newsm78

Не съм го правила, но съм чела. Все ми се струва, че и в нашия форум някой писа за варене в микровълнова, и то за доста кратко време. Ще потърся, ако намеря, ще добавя. Peace

Ох, мерси   bouquet Предният път взех 2- една подсладена и една карамелизирана, защото не бях сигурна, коя ще ми свърши работа. Направих тортата с карамелизираната, а сега остана подсладената и ми се иска да я използвам  Embarassed

# 379
Ето един вариант за карамелизиране на неподсладено кондензирано мляко -

Две кутийки обикновенно кондензирано мляко се слагат на котлона със една чаена чаша пудра захар.Хубаво да е във тенджера със дебело дъно.Варят се на котлона първо на най-силно докато заври,след това се намалява котлона.Вари се докато стане карамелено, но се пази да не загори.Става за около 20-30 мин.

# 380
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet за отговорите

# 381
за колко време се пекат във фурна цели картофи завити по отделно във фолио

Аз ги пека на 170 градуса с вентилатор за 40-50 мин.  Peace

# 382
Да в какво да я направя ? Ако е в тавата няма как да я извадя...

Имаш ли конкретна рецепта?
да обикновен блат за крем сметана и кондензирано мляко със малко сладко от ягоди, ще сложа и желатин но без форма...не знам как да стане

# 383
marchеva14, содата определено върши работа, а за олио в салатата не съм се сетил, а пък за джоджен (предполагам имаш в предвид пресен) още по-малко (пък и нямах под ръка), но следващият път ще пробвам.

Doli, мерси за инфото. В скоро време ще проверя, само да се сетя къде имаше такива магазини  Laughing, по-специално за ТСМ, че нещо в нета няма сведения за местоположението им, иначе Меркари-то излезе веднага. По спомен мисля, че имаше на Мария Луиза близо до Козлодуй, май и в Надежда на Станкето в близост до пресечката със Сашо Михов ... , а май имаше един и срещу зала Универсиада  newsm78. Както и да е, ще ги потърся и намеря, още веднъж благодаря за насоката.

Цитат
късметче:
За супа топчета - не слагам ориз в каймата, но слагам ориз в супата. Някои слагат фиде.
А аз направих 2 в 1 - сложих ориз в каймата и фиде в супата.  Laughing Добре се получи.

vela, мерси за препоръката, ще я имам в предвид, а що се отнася до боба и содата, гледам че Morena вече ти е споделила тайната, така че няма смисъл да повтарям думите й.

# 384
Когато вече смените водата на боба сложете по една супена лъжица ракия и олио. Това знам като средство срещу неприятното усещане в стомашно - чревния тракт. Помага.

# 385
  • Sofia
не мирише ли после,трябва ли да поври с нея.....

# 386
не мирише ли после,трябва ли да поври с нея.....

Не, тя както всеки алкохол се изпарява. Да, разбира се ври с тези съставки и се слага в последната вода. Всъщност точната рецепта е по лъжица ракия, олио и захар, Но захарта няма как да се изпари и на мен ми сладни и не слагам, но съм слагала и то на много гаден боб - китайски или не знам к'ъв още боклук, и става. И вкусно.

# 387
Аз пък, като готвя боб не го варя със содата, а го накисвам от предната вечер с гореща вода и 1ч.л. сода. На другия ден го измивам и тогава варя. Знам от готвач този чалъм Simple Smile

# 388
На 3 яйца и 125мл прясно мляко, 650 гр брашно много ли са? Правя козунак и ми стана леко по- твърдо от колкото трябва тестото. Мога ли да направя нещо, да го оставя да втаса повече или няма шанс Thinking
п.с. има 1/2 пак. мая Юва, захарта е ок.150гр

# 389
  • Sofia
Тинки, "леко по-твърдо" тесто не е болка за умиране, ще стане, няма да го хвърлиш я. Simple Smile Наистина е малко течността. Втасването си е удовояване на обема, ни повече, ни по-малко и не е решение на нещата в случая, гледай да не превтаса, че тогава няма шанс наистина.

Общи условия

Активация на акаунт