БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 187
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не е ли вариант да добавиш още малко мляко за да ти стане "както трябва"?

# 391
На 3 яйца и 125мл прясно мляко, 650 гр брашно много ли са? Правя козунак и ми стана леко по- твърдо от колкото трябва тестото. Мога ли да направя нещо, да го оставя да втаса повече или няма шанс Thinking
п.с. има 1/2 пак. мая Юва, захарта е ок.150гр

На ръка ли месиш? Ако е в машина - бих сложила малко мляко и бих върнала отново програма тесто да работи.....Като слагам по малко мляко, изчаквам да се усвои - за да не стане и много рядко.....Но пък не е ли много захарта? Бих добавила мляко до 200мл. и ако трябва още малко брашно, ако видя, че се налага.....

# 392
Първо с бъркалките за тесто, после на ръка, но не усетих, че трябва по- малко брашно да довабя. но свърши вече. Не си удвои обема, но ще се изяде и така, защото вече мина времето и няма как да слагаш мляко и т.н. Ще го изпека и да видим. Благодаря ви за съветите.
Рецептата взех от "съкратен" вариант за козунак Империята отвръща на удара и исках да я изпълня на 100% та така се подведох. Осоебно сполучливи за мен за козунаците на Еликсир, Джемма, Вената и още много мили момичета.
Благодаря за съветите ви  bouquet

# 393
  • София
здравейте  Hugимам една малка тиква ....дайте идея  Praynig

# 394
Бих направила тиквеник - баница с тиква, стафиди и сладко от смокини слагам също. Правя с къпани кори или други подобни, като тези дето се водят "на сач"

# 395
  • София
Крем супа.
Иначе имам доста записани рецепти за сладкиши разни с тиква, обаче не съм ги тествала още и не смея да предложа нищо  Embarassed

# 396
Крем супа.
Иначе имам доста записани рецепти за сладкиши разни с тиква, обаче не съм ги тествала още и не смея да предложа нищо  Embarassed
+1 и крем супата е супер с тиква

# 397
  • Пловдив
Имам свински ребра.Моля за идея как да ги мариновам и изпека,за да не станат сухи !

# 398
Много лесна рецепта за крем супа по Дона Хей (24 китчън), изпробвах я и много ни хареса
Тиквата се пече полята с малко зехтин и сол, разрязана, аз ползвах половин тиква, заедно с 1-2 глави необелен лук. Пекох  на водна баня. Като се изпече с лъжица се обира тиквата от кората и се слага в блендера (предполагам може и с пасатор)с обеления вече лук и 2-3 ч.ч. бульон, но аз нямах и сложих вода и прясно мляко(по рецепта е някаква смената, но нямах и сложих мляко), което по принцип се слага след като се разбърка  и се сложи на котлона за сгъстяване. Подправяш по вкус - аз сложих сол и черен пипер. Ври около 10-тина минути. Гарнира се със заквасена сметана.
Ето рецептата http://www.thehomechannel.co.za/roasted-pumpkin-soup/
Много е лесна и вкусна  Peace

# 399
Имам свински ребра.Моля за идея как да ги мариновам и изпека,за да не станат сухи !

Измиваш,посоляваш и наръсваш с червен и черен пипер.Наръсваш с вино и размазваш добре с ръце подправките.Ако преседят няколко часа стават още по-хубави.......Слагаш ги в тава(може да постелиш хартия за печене - така после не стържеш нищо) ....Наливаш 4-5 с.л. олио,с ръце омазваш хубаво ребрата с пиперите....И печеш.

# 400
Имаше един кекс много сполучлив, с добри отзиви с тъмно пиво (с боровинков вкус) , не намирам рецептата, ММ купил  бира, медена бира - много гадна  Laughing, опитвам се да намеря как да я оползотворя, имайки в предвид, че хич не е малко, помагайте   bouquet

# 401
http://hranatazadushata.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html Този Поли, с  много хубави отзиви и във ФБ е

# 402

ето тук можеш да вложиш малко тиква http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html много приятно кремче е

# 403
Мерси много   bouquet.
П.п  В какво друго мога да я навра ? Мисля и пиле да опека, нещо друго?

# 404
пиле, месо, в кайма като месиш... ама тя колко е голяма - 1 бира ли е?
Ако са няколко малки бири -  постепенно?

Общи условия

Активация на акаунт