БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, отдавна се каня да ви питам, ако пека кекс, мога ли отгоре да сожа хартия за печене примерно и да го оставя на вентилатор, за да се изпече и отвътре добре или трябва да направя нещо друго?
Всичко друго досега ми става перфектно, но не можем да се разберем с моята фурна за кексовете  Crazy
Пека на 160 градуса на долен реотан + вентилатор. Доста се надига, но на 20 мин. вече доста се запича. Следя го още 10 мин. и го вадя, защото почва да прегаря, поспада леко, изпечен е отвътре, но стои по-влажен и все си мисля, че може повече. Дали греша някъде?

# 451
  • София
Здравейте, отдавна се каня да ви питам, ако пека кекс, мога ли отгоре да сожа хартия за печене примерно и да го оставя на вентилатор, за да се изпече и отвътре добре или трябва да направя нещо друго?
Всичко друго досега ми става перфектно, но не можем да се разберем с моята фурна за кексовете  Crazy
Пека на 160 градуса на долен реотан + вентилатор. Доста се надига, но на 20 мин. вече доста се запича. Следя го още 10 мин. и го вадя, защото почва да прегаря, поспада леко, изпечен е отвътре, но стои по-влажен и все си мисля, че може повече. Дали греша някъде?
Кейковете ги печа на 160-170 градуса и на долен и на горен реотан + вентилатор. При мен са добри на вид и са изпечени. Има и кейкове които ги печа  около 50 мин на 160 -150 градуса също с вентилатор и включени реотани отвсякъде.  Двадесет мин. не са ли малко?

# 452
marchеva14, ами те всъщност стават 30 мин., но и аз си мисля, че са малко.... Слеед 30-тата ще са овъглени  Grinning
Аз имам опция само вентилатор; долен реотан + вентилатор; долен и горен без вентилатор.... Ако пека на по-ниски градуси пък не се надига и остава глетав... Не знам какво да направя? Как да удължа времето, че отвътре да стане както трябва, а отвън да не изгори?

# 453
  • София
marchеva14, ами те всъщност стават 30 мин., но и аз си мисля, че са малко.... Слеед 30-тата ще са овъглени  Grinning
Аз имам опция само вентилатор; долен реотан + вентилатор; долен и горен без вентилатор.... Ако пека на по-ниски градуси пък не се надига и остава глетав... Не знам какво да направя? Как да удължа времето, че отвътре да стане както трябва, а отвън да не изгори?
А, сега. При мен са долен+горен+ вентилатор. Всичко общо.  Мога да изключа вентилатор, но  никога не го правя. Не ползвам тази опция. .
Намали температурата още до 150 градуса и покривай с хартия./фолио/.  Нямаш ли термоигла, върши работа прекрасна.

# 454
  • София
Аз пека кексове само на вентилатор, без включване на горен и/или долен реотан. Така ми се изпичат добре, иначе прегарят. Пека на 170-180 градуса

# 455
аз имам един от мама, който се поставя в студена фурна,  включва на 180*, пече 30 мин само на долен реотан и тогава се включва и отгоре.

# 456
Може ли да ми кажете как да направя свински шницели от месо. Имам месо, което си пише,че е за шницели. Искам да са крехки.

# 457
Може ли да ми кажете как да направя свински шницели от месо. Имам месо, което си пише,че е за шницели. Искам да са крехки.

Виж рецептата на Пепчо. http://pep-4o.blogspot.com/ И аз ги правя така.  Peace

# 458

Виж рецептата на Пепчо. http://pep-4o.blogspot.com/ И аз ги правя така.  Peace

Благодаря и на двете ви!!   bouquet

# 459
Бърз въпрос имам и се надявам Embarassed на бърз отговор. В какво да си вложа останалата ми смес от тиквеника около 1 ч.ч., включваща: задушена тиква /съдържа мазнина/, натрошени орехи, канела, захар?

# 460
За моето телешко някакви идеи? Става ли на барбекю?  Embarassed

# 461
  • Sofia
Бърз въпрос имам и се надявам Embarassed на бърз отговор. В какво да си вложа останалата ми смес от тиквеника около 1 ч.ч., включваща: задушена тиква /съдържа мазнина/, натрошени орехи, канела, захар?
може да я прибереш във фризера

# 462
може да я прибереш във фризера
Не, искаше ми се да я вложа в някой сладкиш, не ми се иска да замразявам. В крайна сметка е доста вкусно и може и така да се изяде, ..... ама не ми се иска. Бърка ми се нещо  Laughing

# 463
  • Sofia
тогава прибави яйца и брашно,масло и може да се сполучи   кекс, мъфини или курабийки

# 464
  • София

Тиквени палачинки

Кекс с тиква и мед

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 10:33 от Vanja77

Общи условия

Активация на акаунт