БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 43
Мерси. Утре ще ги правя и ще сложа и топено сирене. Ще ви пиша за резултатите.

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Решила съм да правя гювечета...
То гювечетата поне у нас се правят с продукти каквито харесваме, без някакви рецпти, та предлагам и вие така. Каквото обичате вие - това.  Grinning

# 437
  • Мнения: 2 359
Уф, сега пък станаха отгоре и отдолу кафеникави, но пък вътре са като сурови. Да им сложа ли фолио?

# 438
  • Мнения: 1 884
Hug
Май няма да ми се надуят много.... сложих 2 яйца, защото ми се стори, че тестото ще стане много течно ... сега не е течно де, но май няма да ми се получат първия път Simple Smile
Тези, дето са колкото чаен лъжичка си стоят толкова големи, тоест като една хапка Simple Smile

С две яйца няма да станат. Трябва да са поне 4-5, има и рецепти с 6 и то големи. Изпечи ги, ако не се надуят, направи си крема и после направи нещо като бисквитена торта. Ако станат много тестени , а не кухи отвътре ги режеш на две и ползваш като бисквити.

Сега си погледнах моята рецепта със 7 яйца е. Mr. Green

Уф, сега пък станаха отгоре и отдолу кафеникави, но пък вътре са като сурови. Да им сложа ли фолио?

Да и намали фурната. Аз моите ги пека на 170*

# 439
  • Мнения: 2 359
 newsm10 А ти същия този крем от тази рецепта ли ползваш?

# 440
  • Мнения: 1 884
newsm10 А ти същия този крем от тази рецепта ли ползваш?

Почти същата е и моята рецепта. Аз обаче слагам и 3 жълтъка, но и без тях става. Давай смело.

# 441
  • Мнения: 2 883
Стават ли вкусни телешките пържоли на барбекю? Идеи за марината? Благодаря   bouquet

# 442
  • София
  • Мнения: 31 393
Искам да благодаря за технологията със замразяването на кашкавала преди паниране - стана перфектен!!! Ама то златиста коричка, ама то хрупкавост, вътре кашкавалчето течно - уникален, по-хубав никога не бях правила. И е толкова лесно! Много ви благодаря, вече само така ще го правя  bouquet

Да кажа и за варенето на кондензирано мляко. Аз много често варя, защото много обичам, но откакто тук някой сподели, че може да се вари в МВ, само така си го правя, от години не съм варила консерви. Слагам по две кутийки във висока купа и в МВ. Гледам през прозорчето, след около минута-две започва да кипи. Вадя и разбърквам. Така няколко пъти - ако не го разбърквате, ще изкипи! След още 2-3 минути, спира да се надига, защото става твърде гъсто и можете спокойно да си го доварите до какъвто цвят ви харесва. Ако се карамелизира твърде, става като бонбони лакта - дъвчащо. На мен общо ми отнема може би към 6 минутки до консистенция като за млечните пастички или банофи пай.

Мерси   bouquet Аз утре ще правя това упражнение  Peace

polly, не ми се отваря рецептата за кекса  Embarassed

# 443
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Мишенце, въпросния сайт/блог за кекса не се отваря в момента.

# 444
  • Sofia
  • Мнения: 29 034
значи не е само при мен....

# 445
  • София
  • Мнения: 31 393
Мишенце, въпросния сайт/блог за кекса не се отваря в момента.

Мерси, Морена  Hug Ще изчакам тогава  Peace

# 446
  • Мнения: 9 446
http://hranatazadushata.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html Този Поли, с  много хубави отзиви и във ФБ е

с Хром се отваря, сменете браузъра ,момичета  Peace

# 447
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Ааа, вече си се отваря и с Мозилата ми, Пеп! Simple Smile

# 448
  • Мнения: 9 446
и другаде се оплакаха, че има проблеми с отваряне на блоговете, но явно се е оправил  Peace

# 449
  • София
  • Мнения: 31 393
И при мен се отвори  Peace

Общи условия

Активация на акаунт