БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 102
ето такива кремчета правя със заквасената сметана http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

Благодаря за идеите, лесно и интересно, ще се възползвам   bouquet

# 511
  • София
  • Мнения: 31 391
здравейте,

имам пилешко месо, което е изпечено и филетирано на шайби с дебелина около 1,5см. Какво мога да го направя? Предполагам, че мога да направя някаква гарнитура или пък сос  newsm78

доматен сос; сметанов сос със сирене или без; можеш да напълниш палачинки сметана, картофки, краставичка, кашкавал..

  bouquet

# 512
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
здравейте,

имам пилешко месо, което е изпечено и филетирано на шайби с дебелина около 1,5см. Какво мога да го направя?
Идеално за пиле със зеленчуци, тип китайско.  Simple Smile

# 513
  • Мнения: 3 020
Благодаря ви за съветите за кекса.  Hug
Днес пак правих и реших - на вентилатор, на 150 градуса. Пекох го 45 мин. Отвън стана страхотен, надигна се двойно, отгоре се разпука... едва изчаках да изстине, за да видя отвътре как е.
Преди малко го разрязах - само отдолу лееееко е по-суровичък  Blush, махнах тази част, че голямата го нападна и да не яде детето неопеченото.
И сега пак остава въпросът - как да стане идеален?

Освен следващия път пак да почна долен + вентилатор на 150 градуса /явно сега отдолу му е трябвало повечко, иначе отгоре е перфектен/ и после към 20-25 мин. да оставя само на вентилатор пак на 150 градуса и да го оставя поне 50 мин. Какво ще кажете?

# 514
  • София
  • Мнения: 31 391
здравейте,

имам пилешко месо, което е изпечено и филетирано на шайби с дебелина около 1,5см. Какво мога да го направя?
Идеално за пиле със зеленчуци, тип китайско.  Simple Smile

Може ли по-подробно  Praynig

# 515
  • Мнения: 2 082
6tastliva mama, аз пека кекса така: загрявам фурната на 180 градуса.слагам кекса и включвам само отдолу ,без вентилатор за 30 мин.изпича се идеално ,но ако искаш накрая може да пуснеш и отгоре за кратко...

# 516
  • Мнения: 2 359
Има ли някакъв хубав кекс с кисело мляко и примерно смокини от сладко ?

# 517
  • Мнения: 2 082
момичета имам въпроси към тези,които месят.

меся си тестото в хлебопекарната и оттам:

1. омесва ли се пак преди да се оформи?
2. с мазни ръце ли го взимате,защото моето лепне
3.ако се меси пак с брашно или с олио става това и
4.как да оформя гладки питки ,за хамбургери например?
тестото ми става,като живо и ми е много трудно да му предам желаната форма.това значи ли,че му е малко брашното...? се страхувам да не стане твърдо пък....иначе хлябовете ми се получават...

 Hug

# 518
  • Мнения: 22 867
Има ли някакъв хубав кекс с кисело мляко и примерно смокини от сладко ?

Този  Вкусен и лесен сладкиш правя няколко пъти напоследък, става чудесен, и като текстура, и на вкус. Слагала съм каквото сладко имам отворено в хладилника, все е добре. Ако мислиш, че ще ви допадне, прави го, мисля, че със смокиново ще е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, обичам смокини! И вчера го правих, но с кайсиево сладко, днес го привършихме. Но съм го запечатала на фото! Grinning

# 519
  • Мнения: 2 359
Мерси, Лабрекс, почвам го. Но 1 яйце не е ли малко? Може ли 2 да сложа и вместо кисело мляко - заквасена сметана, че сега се сетих, че имам 1 голяма кофичка в хладилника и не знам какво да я правя.
Също мисля да сложа и орехи...

# 520
  • Мнения: 22 867
Мерси, Лабрекс, почвам го. Но 1 яйце не е ли малко? Може ли 2 да сложа и вместо кисело мляко - заквасена сметана, че сега се сетих, че имам 1 голяма кофичка в хладилника и не знам какво да я правя.
Също мисля да сложа и орехи...

Не знам, правя го точно по рецептата, с дадените количества продукти, пека в кръгла тортена форма с диам. 25 см, става много пухкав шоколадов сладкиш. Според мен, пробвай го точно по рецептата, пък по-нататък импровизирай. Peace

Орехи не пречи да сложиш, аз в тестото насипвам стафиди, отгоре ръся с орехи (и  в тестото съм слагала), а вчерашния го полях с глазура от натурален и бял шоколад. Щото из къщи едни шокохолици се вихрят..... Laughing

# 521
  • Мнения: 3 020
Аз пък се чудя - питате за рецепта и после си измисляте такава  Laughing ... тогава защо питате, а не добавяте/махате и т.н. продукти към "вашия" си сладкиш???

# 522
  • Мнения: 2 359
Защото още съм далече от пълната импровизация. Тоест абсурд е да направя нещо, без да имам пропорции и да знам какво се слага. А и аз нямам "мой" сладкиш, всичко ми е по рецепти , строго спазено Grinning
Лабрекс, така  ще го направя , както е по рецептата , само орехи ще сложа.  Peace

# 523
  • Мнения: 22 867
Аз пък се чудя - питате за рецепта и после си измисляте такава  Laughing ... тогава защо питате, а не добавяте/махате и т.н. продукти към "вашия" си сладкиш???

6tastliva mama, няма лошо, то кулинарията не е догма, а творчество. Понякога при импровизации се получава по-добър резултат. Но точно тоя сладкиш много го харесахме и не съм пробвала да променям нещо в рецептата. Иначе и аз често правя промени, според нашия вкус или пък щото ми е щукнало нещо в главата. Peace Grinning

Лабрекс, така  ще го направя , както е по рецептата , само орехи ще сложа.  Peace

True Blue, дано ви хареса, то нали знаеш на вкус.........но, добро е сладкишчето! Heart Eyes    bouquet

# 524
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
True Blue, неотдавна я пусках, ето я пак. Обикновен кекс.

Кекс

4 яйца
200г кис. мляко
125г масло
1 1/2ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
+1п. бакпулвер
ванилия

Разбиват се маслото и захарта - да побелее. После жълтъците, кис. мл., брашното с бакпулвера и накрая - белтъците на сняг.  Пече се в загрята на 180* фурна.

Може да слагаш какао, ядки, сладко... каквото ти хрумне и душа иска.  Simple Smile

меся си тестото в хлебопекарната и оттам:

1. омесва ли се пак преди да се оформи?
2. с мазни ръце ли го взимате,защото моето лепне
3.ако се меси пак с брашно или с олио става това и
4.как да оформя гладки питки ,за хамбургери например?
тестото ми става,като живо и ми е много трудно да му предам желаната форма.това значи ли,че му е малко брашното...? се страхувам да не стане твърдо пък...
 В машината то втасва веднъж и след това го визмаш, оформяш и втасва втори път, вече оформено. С малко брашно действаш - и на плота, и на ръцете и посипваш малко самото тесто. Може и с олио.  Въпос на избор - за хляб аз предпочитам брашно, за пити или козунак - мазнина.
Тогава вече и оформянето не би трябвало да е проблем, стига от самото начало да не е много меко тестото.  Топка се оформя, като се върти тесто с двете ръце подпхвайки го отдолу.  Не знам как по-ясно да го обясня, дано ме разбираш.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 17:35 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт