Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 245

• 32 890
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Да  напиша за трейлъра. Аз ‘’моя’’ сценарий вече го написах, така че ще проследя
само трейлъра.

В  стаята  на Текин, от тавана виси самолет. Може мечтата на Текин да е свързана
с летене, а не както предположих преди – с плаване и кораби.
А и във втория трейлър Текин гледа замечтано към звездите  - там, при плашилото.

Ейлюл  -- ‘’Значи ти си ‘’лудият’’.
Може да е псевдоним, но може хората така да са го нарекли. А Ейлюл да е чула от някого в селото.
‘’Мъжът, за когото ще се омъжа.’’

Както после се вижда, Ейлюл е поискала да се оженят. Като сцената в стаята е след тази, с разговора за женитба.
Текин  -- ‘’Казваш, че ще се оженим. Няма проблем. Ще се погрижим.’’

Само че проблем има  -- това е загубата на паметта на Ейлюл. Писах за това, че Текин всеки ден ще ‘’припомня’’ на Ейлюл тяхната любов.

По трейлъра. Текин е написал нещо / явно че се обичат, може да е написал  цялата история /и ще го пусне в морето.

Текин  --‘’.....и където и да отидеш, ще го докарат до брега, там, където си ти.’’

За да може Ейлюл да го прочете и да знае за любовта им.
Имаше такава подсказка, че ще отворят кутията на Пандора. Това ще е цялата история, написана от Текин.

Нататък. Ейлюл чува в съня си гласа на Текин, вика я.

Това ще е повече към края на филма. Тогава Ейлюл , макар и да не помни Текин, ще го сънува, подсъзнателно ще помни любовта им.

Ейлюл  -  ‘’През последния месец нямам нито едно съобщение.’’
Тя ще открие, че е друга дата, сякаш един месец и се губи.
‘’Добре съм ,нали. Не съм полудяла.’’   --- Ще се чуди какво става, нещо не е наред.

Не знам къде иска  да отиде Ейлюл, и Текин я моли  ‘’Недей още.’’

Нататък по трейлъра  - Ейлюл не го помни, как може да бъде с човек като него.
‘’Но ти беше. Държеше ръката ми.’’  -- Един от техните разговори, в които Текин ще и припомня какво има между тях.

Забелязах пръстен на ръката на Ейлюл. Явно е годежен от Текин, но точно в кой момент
ще и го даде  --може да е през този един месец, а може и по-късно.
Но след  тяхното влюбване ще има и раздяла. Сцената с  целувката.

Хареса ми смисъла в тези реплики.
Ейлюл  -- ‘’Това любов ли е.’’
Текин  -- ‘’След като питаш, значи не е.’’

Накрая  виждаме Текин, момичето и кученцето, на скалите. Засега мисля че това ще е тяхната дъщеря, минали са няколко години. Но защо Текин е със същите дрехи.
Може би това е  --той се е отказал да пътува, Ейлюл също е останала на острова.
Избрала е живота с Текин, такъв, какъвто е , този, в когото се е влюбила – със оцапаните дрехи, с неговите странности, в името на любовта.
А в самото начало на трейлъра също момичето е там, с Текин, и гледа нагоре като него.
Гледат към Ейлюл. Може това да е края, а не началото.

‘’Сега спомняш ли си всичко, Ейлюл.’’

Това зависи от Керем Дерен  --дали Ейлюл ще си спомни, или ще чувства любовта.

В спойлера  --това, което писах преди.

Скрит текст:
От резюмето се разбира, че Ейлюл първо е претърпяла някаква злополука, вследствие на
която си е загубила паметта, и след това отива на острова.

Докато семейството и приятелите й казват, че всичко е наред, тя разбира, че нещо се е объркало. И отива на остров Бозджаада, за да си спомни този последен месец.

Само че, мисля че в подсказката ни объркват, и това –‘’за да си спомни този последен месец’’, се отнася вече за запознанството и любовта им с Текин. А това става на острова.

Но преди месец се случи нещо.

Ейлюл.

: „Ейлюл, не ме ли помниш? Ти се влюби в мен точно тук, на този остров…."

Основната идея, според мен, ще е същата, както в  американския филм ‘’50 първи срещи’’.
Само дето  някои неща ще са наобратно  - докато Хенри  е  прекалено общителен и
не спира да говори, известен е с любовните завоевания сред туристките, то Текин
ще е тъкмо обратното. Сам, отблъкван от хората, а  изглежда, че Ейлюл ще е първата му
любов. Освен това явно Керем Дерен и Енгин ще ни разкрият пълноценно душата на Текин,
ще наблегнат на неговия образ.

. Мнозина не могат да видят красотата, която носят в себе си, той се мисли за много грозен, но ние ще видим тази красота.

Луси е художник, освен това  обича да си прави фигурки - къщички от гофрети в кафенето, където се храни.
А колата и е  светло жълта. В ‘’нашия’’ филм Текин е художник, прави си и фигурки, и
има жълто камионче.

Хенри се занимава със животни – не само ги лекува, интересува се  за всичко за тях.
И разказва за животните на Луси, а на нея и е много интересно.

Текин
Разбирам животните повече от хората.

Във ‘’50 първи срещи’’  момичето живее на острова с баща си и брат си. Понеже
според докторите тя никога няма да може да си върне паметта, и всеки нов ден
за нея ще бъде денят на катастрофата, затова и близките и хора правят така,
че тя да не разбере, че датата е друга.
По този начин близките и я предпазват, защото за нея това би било огромен шок.
Например всеки ден и дават да чете вестник с датата на катастрофата, гледат с нея един
и същи филм и т.н.,  изобщо тя прави всеки ден едно и също.
/ Само ми се губи дали при катастрофата беше загубила майка си./

Хенри си има мечта – да си направи яхта и да  отплава за Аляска, за да изучава моржовете.
При едно негово излизане в морето, лодката му се счупва, той стига до брега от другия край
на острова, и там в едно кафене вижда за пръв път Луси.
Запознават се, той я харесва, а по-късно разбира за загубата на краткосрочната и памет.
И така, всеки ден Хенри измисля нов начин за запознанство, понеже тя не знае, че вече
са се запознали и го гони, мисли го за сваляч.
Хенри първо измисли, че не може да чете, та тя да го учи. На следващия ден – повреда в колата,
та тя да спре и му помогне. Използва и любимото си животинче –пингвинче в играта.
Мисля, че и Текин ще включи кученцето за тази цел.
Хенри изяде и бой от приятеля си, за да впечатли Луси и т.н.

В трейлъра се вижда корабчето, което явно Текин е измайсторил – може и той да си има мечта,
свързана с  морски пътешествия.

Луси случайно открива, че датата е друга – една година след катастрофата, изпада в паника.
Според Хенри, тя се ядосва, че животът и е бил една постановка.

Една от подсказките за  септемврииския проблем.
."Един ден разбираш, че вече е друг сезон, друг календар… Изведнъж старата болка се обажда отново…"

/ ‘’Старата болка’’ – може би Ейлюл е загубила много близък човек при катастрофата../

Хенри е влюбен в момичето и измисля как да и помогне. Дава и касета, от която тя разбира
какво се е случило с нея, също и за техните отношения. Тя трябва да гледа тази касета
всяка сутрин, за да е наясно. А той прави така, че Луси да се влюбва всеки ден
отново в него. Разходки по плажа, казва и че я обича.

Наистина не знам как човек може да повтори същото чудо…

Чудото да се влюбваш всеки ден отново, и отново....макар и да не  помниш.

Искам да виждам това, което ти виждаш.

Хенри използва видеокасета, а Текин – с неговите изразни средства, но ще има
вслушване в сърцето със затворени очи, например.....

- Ейлюл: Другите винаги ни казват кои сме, аз слушам най-красивата приказка от самотен човек на един остров.

Първата целувка – за нея през всеки следващ ден с Хенри целувката е първа.
На  23 –тата вечер  след целувката следва и продължението.....

Една вечер Хенри пее песен – за забравящата Луси и казва ‘’...но аз те обичам до забрава,
и няма да те оставя.’’

Текин  -  Намерих те. Никога повече няма да те изоставя.

Мисля, че ще чуем и песен от Текин за Ейлюл, а дано да е така....

После я попита ще се омъжи ли за него, и тя прие.....’’ Не ме забравяй!’’   ‘’Никога!’’
.Но на сутринта, естествено не го помни,Та като се разкрещя, дори го понатупа.

След това Луси дочува разговор, от който разбира за мечтата на Хенри, и че той
е готов да се откаже от това заради нея. Иска да остане, за да и помага, и вярва,
че тя може да си спомни / въпреки казаното от лекаря /

Луси настоява да се разделят, за да не му пречи да осъществи мечтата си. Хенри е имал
планове за живота си, а сега е зает с това да измисля начини как всеки ден тя да се
влюбва в него отново, и отново....

Луси се страхува да има пълноценен живот- да се оженят, да имат деца. Как ще се събужда
и няма да знае защо и от кого е бременна....

Няма проблем. Ще намерим начин.

Думите са от трейлъра, но и Хенри казва същото на Луси. Но тя е категорична.

Междувременно Луси си е водила дневник / откакто той и е дал касетата /, където
е записала и всичко за Хенри. Но след раздялата им, тя пренаписва  дневника, като
маха всичко написано за Хенри. Иска да го изтрие напълно от живота си.

При раздялата им Луси желае една последна първа целувка.

В ‘’нашия’’ филм това ще е целувката от трейлъра. Сцената е същата, дори Ейлюл е облечена
също като Луси. Много е красива сцената с Ейлюл и Текин, но това ще е целувка за раздяла.

След това Хенри се заема с поправката на яхтата и се стяга за пътуването, а Луси живее в
институт за лечение на хора, загубили паметта си, и преподава рисуване там.
Понякога се разминават на улицата, без тя да го познае.

Хенри отплава и вече в морето се сеща за едни думи, казани от бащата на Луси.
‘’ Тя пее само в дните, когато те среща.’’

/ След запознанството им, я даваха, че рисува и пее любимата песен на майка и./

Хенри се обнадеждава, че дълбоко в съзнанието си, Луси го помни. Връща се и отива да я потърси
в института.
Тя не знае кой е той,но му показва картините си, на които го е нарисувала. Казва му,че го
сънува всяка нощ. А Хенри и разказва за тях.

Накрая ги виждаме след време. Тя се събужда на яхтата, пуска си оставената до нея касета,
на която вижда сватбата им с Хенри.....качва се на палубата.
А там я очакват за закуска Хенри и.......тяхната дъщеричка.

Това е краят  - момичето не си връща паметта, но знае че любовта я има, усеща я....

."Не да обичаш, историята е спомен за любовта...."

"Филмът свършва. Остава само една недовършена песен. Но аз не я намирам"

Мисля, че и ние ще видим Ейлюл и Текин  с тяхната дъщеря, след време. Нали имаше снимки на
момиченце, което участва във филма.
А танцът на Ейлюл и Текин ще е към края на филма. Текин е доста променен, дори е с костюм.
Явно любовта ще промени и двамата.

Момичета, желая ви лека нощ! До утре.... Heart Eyes Heart Eyes

# 301
# 302
# 303
Ели  Hug Много интересни размисли.   bouquet Не се бях сетила, че Ейлюл ще усеща любовта, въпреки, че не помни нищо. И аз не знам кое е момиченцето.

Клио
Аз много обичам такива филми, които те карат да разсъждаваш, а не ти смилат сценария и които те изненадват. Както казах при КВФ знаех в 15 серия какъв ще е края и обикновено в такива случаи лесно губя интерес. С КВФ не се случи де. Но мисля, че пръст в това имаха Берен и Енгин.  Simple Smile Simple Smile

Така като ми говориш, все по-интересен този Езел и нищо чудно, ако ми остане време да го погледна сериала. Керем Дерен определено ми е симпатичен като човек.  Simple Smile Simple Smile А и доколкото знам Езел е правен по мотиви на "Граф Монте Кристо", а това просто ми е любимата книга.  Heart Eyes

# 304
  • Пловдив

Здравейте. С Текин ви пожелаваме и днес да има новини. Колкото и снимки да получихме вчера - нека има още. Новини - чакаме. Трейлъри - 3 броя - да им се наслаждаваме.
Ето ги:
https://docs.google.com/presentation/d/19N5L0gXJbcgTOvnoxFAdHaUn … resent#slide=id.p

# 305
Добро да е утрото.

# 306
  • Пловдив

Моите предположения за ролята на момиченцето във филма:
Текин е нестандартен особняк. Няма приятели. Рисува комикси, боядисва и разкрасява столове, фасади....На острова обаче едно малко момиченце харесва Текин. Харесва това което рисува. Стават приятели. И Текин и разказва за своята любов, запознавайки я с местата на острова и спомените от преживяното. Така и зрителят разбира за тази любов. Текин очаква на брега /мястото където се е случило нещо с Ейлюл/  - отговор.... Историята на Ейлюл - търси липсващите спомени за този месец. Връщайки се на острова двамата с Текин ще "изпеят" недовършената песен отново. Та: любовта разказана от Текин на момиченцето, спомена от любовта връщайки се в съзнанието на Ейлюл и реални срещи между двамата след инцидента. Развръзката - в киносалона.....

# 307
  • Бургас
Добро утро Hug
Честит имен ден на носещите името на свети Атанас.Да са живи и здрави! Money
Скрит текст:

# 308
  • Пловдив

Съпреживяваме отново.

# 309
# 310
  • Пловдив

http://televizyongazetesi.com/engin-akyurekin-dizideki-partneri- … 0260#.Uto0LIHF7Dc

Статия от днес от журналиста Анъл Колдаш:
"Özge Özpirinççi ще участва в "Kara Para Aşk". Започна обратното броене на най-амбициозния проект на Ай Япъм - "Kara Para Aşk". Към актьорския състав - Енгин Акюрек, Тувана Тюркай, Небахат Чехре, Еркан Джан, Бедиа Енер, след много предположения, се уточни и женската роля... След опровергаване участието на Туба и Джансу, кандидатка за тази роля стана Йозге Йозпиринчджи. След приключването на участието и в "Tatar Ramazan", Йозге Йозпиринчджи официално се присъедини към актьорския състав. Очакваме Ай Япъм да направят официално изявление....."

# 311

Grinning  Да се порадваме и на гифчето...   Grinning

Hug  Привет, МОМИЧЕТА!   Hug

Heart Eyes   Някои сте ранобудни и работливи, а други още се излежавате...    Heart Eyes

Скрит текст:
Ето ви още двама "ранобудни и работливи", които си позволих да събера за заслуги:

Joy Joy Joy
[/b][/color]

# 312
Здравейте,

Чудесен трейлър - пореден.  Peace Благодаря за превода!    bouquet

И аз тръпна вече в очакване! Peace

Колко е различен тук Енгин от Керим  Heart Eyes  Прекрасен  Peace Peace

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 10:56 от PaulaSS

# 313

МОМИЧЕТА,
Скрит текст:
не е по темата  Embarassed, но искам да споделя с вас, че този велик ЧОВЕК, мир на праха му,
е моят най - любим творец и писател.  Heart Eyes

[/b][/color]

# 314
  • Пловдив

Да, красотите нямат свършване. Да им се наслаждаваме отново и отново.

Общи условия

Активация на акаунт