Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 245

• 32 696
  • 731
  •   1
Отговори
# 345

Всички снимки сложени,не е честно,но и тази не е лоша,щом сладурите са там.Нашето момче е кавалер.Панталонките и трябва да си е ушила от някоя фланелка на Текин.

# 346
  • Пловдив

http://magazin.milliyet.com.tr/-bi-kucuk-eylul-meselesi-icin/mag … 23472/default.htm

И тук са отразили пускането на третия трейлър. И тук са сложили репортажа с Керем Дерен и изказването на Енгин.
..........................
Лично мен силно ме впечатлява точно тази фраза: "Аз му поверих един образ, който ми е много близо до сърцето." Представям си Керем. Скъп личен спомен или преживяване са в основата на сценария му. Кой може да даде живот на този герой. Избрал е Енгин. Двамата,  в историята и признанието на режисьора сценарист: "Той проникна в дълбините на образа, без да жертва качеството по време на предварителната работа, която той прие много сериозно. Сграбчи това, което откри в образа и не го пусна."
...........................
В тези линкове които слагам, които не са всички - защото има още много - присъствайки този репортаж, читателят ще разбере защо Енгин е Текин. Защото това не са обикновени ласкателни думи, това е едно признание за свършена работа.

# 347
Anladim(разбрах),Тануша! Hug
На мен като не ми е понятно как човек може да се забавлява по този начин,та не можех да проумея какво цели ooooh! Почувзтвах се като идиот,че не съм прозряла-толкова е очевадно Embarassed Е,то човек се учи докато е жив Peace
Скрит текст:
Любов,много ми хареса твоето виждане за филма  bouquet
Имам страхотни очаквания и чакам с огромно нетърпение филма и сериала HugУсещането за онлайн гледане е невероятно и много ми липсва Flutter
Фантазия, Hug,събрахме се,както се казва в рекламата hahaha
Ти сега ме притесни  Cry, нямах никакви намерения да те обиждам, съжалявам  Embarassed,
но както винаги пак не съм се изразила правилно  Embarassedsmile3525

# 348

Пак да се включа с нещо Аз правя, какво правя - но умът ми непрекъснато в темата, в постовете / коя какво мисли и какво е написала /.

Съвсем съм наясно, че няма да познаем нищичко от това което ще ни поднесе Керем Дерен във филма, но ... не мога да не мисля върху всичко известно до този момент / подсказки, трейлъри, негови споделени неща /.

Вижте върху какъв фон са избрали да представят филма -  върху "движещото" се време.

http://www.bikucukeylulmeselesi.com/

И тук аз си задавам следния въпрос - на базата на  "Това е времето, ние сме в него, но и то е в нас"

Какво е човешкия живот и кое е по-важното в него - това което мислиш, че имаш /цял един "прекрасен" живот / или това което си преживял за един месец ?

На кантара ще бъдат сложени - от едната страна / материалното - успеха, парите, известността / -  срещу този един месец на остров Бозджаада прекаран с Текин.

И тук е точно на място спойлера на Тануша от тази сутрин

Скрит текст:
не е по темата  Embarassed, но искам да споделя с вас, че този велик ЧОВЕК, мир на праха му,
е моят най - любим творец и писател.  Heart Eyes

Във филма ще видим точно това - стойностното в човешкия живот.

Ще видим любовта, ще видим онези малки нещица които ни карат да се усмихваме и които премахват лошото от нас, ще видим истинското скрито зад " външния вид".

Защото "АЗ" - човекът  съм зад това което виждат околните.

Всеки вярва в чудеса и иска да ги преживее.

Всеки вярва в доброто и иска да му се случва.

Всеки вярва в красотата и иска тя да е около него.

Всеки  иска любов - но трябва да повярва в нея.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 15:19 от Марта_49

# 349
Здравейте,момичета!

Много хубав пост,Любов!  Hug

Тануша,съвсем правилно си се изразила,само дето с едно от нещата не съм съгласна,ама по-добре да не уточнявам с кое.  Joy Joy Joy

Детелинче, и в реала като и във виртуала понякога се появяват циреи. Ако не ги изтискаш,сами си минават. Много ми е драго че отново сме заедно. Засега в рекламата,а после дай боже и другаде.  Hug

Момичета погледнете шапката на Ейлюл. Цялата периферия се е скъсала. Това е блузата ѝ,не е панделка.

А забелязахте ли какво кътче са си направили на брега на морето?

Между другото си мисля,че тези кадри,които вървят наобратно сигурно символизират пътят на възвръщането на паметта на Ейлюл. Мисля си,че ще има криминален елемент. Може би и ревност. И си мисля,че историята няма да е сложна,това е филм,ще е проста,но представена по специфичен начин ,през призмата на Керем Дерен. Това момиченце дали не е идея на жена му? Иначе премиерата е на 14 февруари. Едва ли е случаен изборът на датата. Вярвам,че финалът ще е с хепи енд.

# 350
..... Все пак в киното има 12-15 основни фабули между, които се правят най-различни вариации и комбинации, надгражда се , за да се получи нещо различно. В този смисъл всеки филм прилича донякъде на някой друг, но същевременно е уникален сам по себе си....

Дейзи, заинтригува ме с горното изречение. Понеже си запозната с киното, а аз не чак толкова, мога ли да те помоля да изредиш тези 12-15 основни фабули за да потърсим нещо, което не е включено в тях и да се опитаме да го  намерим в подсказките и трейлърите. Т.е. да се опитаме да намерим нещо уникално, което смятам, че задължително Керем Дерен ще ни поднесе. Благодаря ти предварително.   bouquet
Скрит текст:
http://www.youtube.com/watch?v=61cY1ILv60k
Това е цирковото изкуство, което се нарича "каучук"

Детелинка,  Hug много ми е приятно, когато пишеш. Вече предусещам тръпката от споделянето на емоцията от новия филм. Голямо разискване ще падне.

Фантазия, в момента нямам пред себе си лист с 12те фабули, това съм го чела някъде през времето. А и те не са никак сложни, всички ние ги знаем. Но мога да ти изброя няколко любов с хепи енд, нещастна любов, несподелена любов, любов между хора с различен сoциален статус/ религия, изневяра(намеса на трети човек),лъжа/отмъщение,   предателство/убийство  на роднина, близък, любим приятел, изгубено/наследено наследство, загуба/възвръщане  на памет, нелечина болест, битката межу доброто и злото и тн.

Това са основни фабули, върху които се построява действието. И откакто съществуват киното и филмите се изпозват постоянно. Новаторство навлезе с напредването на технологиите предилмо във фантастиката- филми като " Междузвездни войни"  и " Аватар" и други с подобна тематика.

" Титаник"  е уникален филм най-вече защото е по истинска история. Но нима преди него не е имало филми с подобен сюжет?  Трагедия от загубата на много животи поради нещастие, потънал кораб, цунами и тн. Днес ако някой направи филм с потъване на кораб и любовна история надали ще постигне успех. Просто защото вече е правено. Много неща са равени, видени, преживени от зрителите. Затова е все по-трудно да си креативен и да създадеш нещо невиждано, нечувано, уникално. Разчита се на различни смесвания между тези сюжети, надграждане, детайли, но основата почти винаги е същата.

И не казвам това, за да се заяждам или да принизявам таланта на Керем Дерен. Вече казах, че го намирам за изклчително интересен човек и му пожелавам успех.

А за видеото- всеки знае какво е човек-каучук, но хората са впечатлени от видеото. Може би защото е толкво старо от 1944 година и фактът , че те са били преди всичко певческо трио, а не жени от цирка. Бих казала, че са просто всестранно талантливи.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 15:29 от daizy_g

# 351
Танушка,хубава работа Hug Не съм се изразила аз правилно PeaceСпоко,това е недостатъка на виртуалното общуване-понякога оставаме недоразбрани Embarassed Приеми го с чувство за хумор и да продължим-на мен ми е изключително приятно да ви чета,а и все по-често ще се включвам PeaceОсобено като ни предстоят такива вълнуващи събития Heart Eyes
Димони,предвкусвам удоволствието от предстоящото Laughing
Огромна прегръдка от мен-липсвахте ми,момичета txtloves

# 352
Ели  Hug Много интересни размисли.   bouquet Не се бях сетила, че Ейлюл ще усеща любовта, въпреки, че не помни нищо. И аз не знам кое е момиченцето.

Клио
Аз много обичам такива филми, които те карат да разсъждаваш, а не ти смилат сценария и които те изненадват. Както казах при КВФ знаех в 15 серия какъв ще е края и обикновено в такива случаи лесно губя интерес. С КВФ не се случи де. Но мисля, че пръст в това имаха Берен и Енгин.  Simple Smile Simple Smile

Така като ми говориш, все по-интересен този Езел и нищо чудно, ако ми остане време да го погледна сериала. Керем Дерен определено ми е симпатичен като човек.  Simple Smile Simple Smile А и доколкото знам Езел е правен по мотиви на "Граф Монте Кристо", а това просто ми е любимата книга.  Heart Eyes

Здравейте в съботния следобед!  Hug

Дейзи,  Heart Eyes твоите размишления ме провокираха да допълня впечатленията си от твореца Керем Дерен. Да, сценарият на "Езел" е своеобразна адаптация на романа "Граф Монте Кристо". Но, общото между тях започва и свършва с мотива за отмъщението. Керем Дерен  (в съавторство с Пънар Булут) е успял да направи свой, оригинален и нестандартен "прочит" на желанието за мъст като пагубна страст, която помита по пътя си хора и животи.
   От всичко, публикувано "за" и "от" сценариста, става ясно, че именно човешката емоционалност и нейната "дисекция" определят стила му като писател. "Хората са много интересни същества" - казва той в интервю. Затова, детайлното изследване на психиката, характерите  и реакциите в екстремални ситуации, са отправната точка в сценариите му.
   Мисля, че за него сюжетът е само рамката, в която поставя и развива своето виждане за изконните човешки чувства - любов, омраза, предателство... Историите, които разказва, интригуват не толкова с необикновеността си, а  най-вече - с начина, по който се случват събитията. Защото, именно той предопределя и обосновава поведението на екранните герои, той е движещата им сила...
   Керем Дерен е учил филмова и театрална драматургия в САЩ и Англия, защитил е и докторат, и е на "ти" не само с тенденциите в модерното кино, но и със съвременните кинематографски похвати. Той използва много умело целия инструментариум в това изкуство - раздвижването на сюжета, поставен върху различни времеви плоскости, внушителната сила на диалога (в "Езел е "оцветен" с цитати от Шекспир, Назъм Хикмет и Оскар Уайлд) и  възможностите на камерата да "разчупва" сцените като акцентира върху детайлите в тях и усилва техния драматизъм. Явно, Керем Дерен е перфекционист и педант (в добрия смисъл!) и се стреми да постигне абсолютен синхрон между формата и съдържанието, за да предаде най-убедително художественото  си внушение.

Скрит текст:

Самият той споделя, че за него е особено важно, режисьорите да се придържат стриктно към сценарната му идея. (Затова е настоявал, в сериала "20 минути" Сердар Ашък /режисирал първите пет серии/ да бъде сменен с Али Билгин.) И нееднократно е подчертавал, колко много държи на своя избор за актьорския състав. Ето защо, е искал сам да осъществи филмовата си идея - "най-доброто, което е написал" (досега!) и е щастлив, че е "сбъднал мечтата си".

Обичайната практика е, игралните филми да се представят само с един фрагман. (Най-много - с два, когато лентата ще се гледа от чуждоезична публика с по-различни зрителски нагласи.) Но, и във филмовата реклама, Керем Дерен проявава находчивост и изобретателност. По думите му, "тя е много важна и не трябва да се неглижира". И още: "За успешната презентация на кинотворбата не са нужни обстоятелственост и многословие. Едно изречение, но измислено така, че да привлича, да провокира интерес и същевременно да представя по най-ефектния начин авторовия замисъл, върши много по-добра работа."  Убедихме са сами, колко добре познава Керем Дерен киноиндустрията и най-печелившите рекламни "трикове". Неслучайно, неговия "флирт" с публиката започна още от първите дни на снимачния процес и бе разположен във времето на принципа "на час по лъжичка". Всички тези "неволно изтекли" от сета снимки, "въдичките" със завоалираните подсказки, както и фрагманите, сглобени на мозаечен принцип, целят единствено и само да спечелят и да задържат зрителското внимание. Отговорите на въпросите: "какво?", "как?" и "защо?" (се случва), Керем Дерен отлага за  премиерата. И, убедена съм, ще ни бъдат поднесени не в тази последователност, а като предизвикателство към ума и към емоционалността ни .
   И след промоционалните трейлъри, за мене неговата филмова творба, остава terra incognita. Не гадая, защото искам нагласата и сетивата ми да останат "девствени" до срещата ми с това филмово заглавие. Очаквам, екранно произведение, което ще ме накара да го гледам повече от един път. И се надявам, продуцентската компания Ай Япъм да е амбицирана и за участие в международни кинофестивали с "Малкият септемврийски проблем"...
   Аз не асоциирам името на Керем Дерен непременно с елитарното и неразбираемо за масовата публика, кино. Убедена съм, че той е сътворил една уникална, вълнуваща, но и много естествена и земна "пилешка супа за душата". На журналистически въпрос: "Защо "Езел" се е превърнал във феномен за зрителите, въпреки, че е толкова сложен като кинематография?", той отговаря простичко: "Не всеки разбира, но всички умеем да плачем..."

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 15:36 от ангела 33

# 353

Дали това е симка на обозначението на колите на снимачния екип?  newsm78

И резюме:

Скрит текст:
Canına kıyan nişanlısının bir cinayete kurban gitmiş olma ihtimalimi öğrenen polis Ömer, gerçeğe ulaşma arzusuyla yanar. Devletle bir anlaşma yapar. Kayıp elmasları bulacak karşılığında katilim kim olduğunu öğrenecektir. Babası Ahmet'i bir kazada kaybeden Elif, mükemmel babasının batmış bir karapara aklayan mafya olduğunu öğrenir. Şimdi hem ailesini geçindirmek hem de 200 milyon dolarlık elmas borcunu ödemek zorundadır.Üstelik kızkardeşi kötü adamların elindedir. Elmasları çalınan Tayyar kan dökme pahasına elmasları geri almaya kararlıdır. Sadece Tayyar değil elmasların varlığını öğrenen herkes göz kamaştırıcı pırıltının peşine düşer. Bu hikayede kimi pırıltının esiri olur,kimi aşkın,kimi gerçeğinin,kimi sırrının,kimi de hırsının."

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 15:47 от marytza

# 354
Привет момичета! Heart Eyes

Честито на именниците днес!   bouquet  bouquet 

Дейзи Hug интересно четиво за сценарното писане си сложила!   bouquet
А Керем Дерен дали ще е взел някои идеи предстои да разберем, но
дори и да е така, ще ни представи историята по свой начин.

Любов Hug разбира се, че ще наблегнат на чувствата, в това не се и съмнявам. Heart Eyes
Аз съм написала моите виждания, нали всеки може да сподели. Какви са
тези подмятания newsm78  Не ми се привиждат кораби и самолети, защото тях
ги има в трейлърите. Много добре се виждат и не са случайно там.  Simple Smile
И ще бъда много доволна, ако Керем Дерен не е заимствал идеи от други филми,
и нищо, което съм написала, не се случи.

Марта Hug аз поне затова написах ''моя'' сценарий, интересно ми е дали
нещо от това ще се случи във филма. Heart Eyes
Съгласна съм с теб за малките, но истински неща в живота!   bouquet

Тануша Hug  bouquet  тези мисли на Николай Хайтов май ще важат и за Текин. Heart Eyes

Dettodorowa Hug  bouquet радвам се, че се включваш, влизай по-често!  bouquet

# 355
Ангела  Heart Eyes Heart Eyes Мерси много за разясненията за Езел и творческият похват на Керем Дерен. Затова казах, че има една обща основа, на която се стъпва и после всеки творец пречупва нещата през своята призма.

За мен Александър Дюма е велик писател с уникален стил и пише толкова увлекателно, че отвориш ли негова книга,  не можеш да я пуснеш, докато не стигнеш до последната страница.

Мисля, че с "Граф Монте Кристо" ще успея да дам добър пример за това, което ме попита Фантазия. Всички познаваме творбата "Граф Монте Кристо", знаем за какво разказва сюжета, за един невинен човек, влязъл в затвора заради заговор. Избягвайки от затвора той е воден от желанието да птмъсти, на неговите "приятели", хората, които го вкараха в затвора невинен. И го прави по един доста елегантен и въздействащ начин. А по пътя на отмъщението успява да свърши и много добри дела.  Simple Smile Simple Smile

Джефри Арчър написва романа 'Затворник по рождение", който е по мотивин на "Граф Монте Кристо" , но реално е 70% творбата на Дюма, но в съвременен вариант.

Сериалът "Revenge" е по подобни мотиви, само че главната героиня е жена, но отново водена от желанието да отмъсти. "Initkam"- същата история.

"Езел"  е отново по такива мотиви, даже точно така рекламираха сериала- по мотиви на гениалната творба на Александър Дюма- " Граф Монте Кристо". Все още не съм гледала сериала, но мисля това да се промени.

Тоест основата на всички тези творби е една и съща. Дюма е бил новатора, който е наложил тази фабула. А много след него са я взели за вдъхновение и са работили по нея,, моделирали са я, надграждали са я, усъвършенствали са я и всеки е вкарал своето виждане, своите разбирания и възприятния, идеи и детайли, вкарал е нещо уникално, от самия себе си.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 16:00 от daizy_g

# 356

Мисля, че с "Граф Монте Кристо" ще успея да дам добър пример за това, което ме попита Фантазия. Всички познаваме творбата "Граф Монте Кристо", знам за какво разказва сюжета, за един невинен човек, влязъл в затвора заради заговор. Избягвайки от затвора той е воден от желанието да птмъсти, на неговите "приятели", хората, които го вкараха в затвора невинен. И го прави по един доста елегантен и въздействащ начин. А по пътя на отмъщението успява да свърши и много добри дела.  Simple Smile Simple Smile

Тоест основата на всички тези творби е една и съща. Дюма е бил новатора, който е наложил тази фабула. А много след него са я взели за вдъхновение и са работили по нея,, моделирали са я, надграждали са я, усъвършенствали са я и всеки е вкарал своето виждане, своите разбирания и явъзприятния, вкарал е нещо уникално, от самия себе си.

Благодаря ти много, Дейзиbouquet  Радвам се, че се е родил Дюма, за да наложи фабулата за предателството и отмъщението.

# 357

Мисля, че с "Граф Монте Кристо" ще успея да дам добър пример за това, което ме попита Фантазия. Всички познаваме творбата "Граф Монте Кристо", знам за какво разказва сюжета, за един невинен човек, влязъл в затвора заради заговор. Избягвайки от затвора той е воден от желанието да птмъсти, на неговите "приятели", хората, които го вкараха в затвора невинен. И го прави по един доста елегантен и въздействащ начин. А по пътя на отмъщението успява да свърши и много добри дела.  Simple Smile Simple Smile

Тоест основата на всички тези творби е една и съща. Дюма е бил новатора, който е наложил тази фабула. А много след него са я взели за вдъхновение и са работили по нея,, моделирали са я, надграждали са я, усъвършенствали са я и всеки е вкарал своето виждане, своите разбирания и явъзприятния, вкарал е нещо уникално, от самия себе си.

Благодаря ти много, Дейзиbouquet  Радвам се, че се е родил Дюма, за да наложи фабулата за предателството и отмъщението.

Както се радваме, че са се родили Моцарт, Бетовен, Бах , за да наложат нови тенденции в класическата музика. За времето си са считани за направо революционери.в класическата музика.  Simple Smile Simple Smile

# 358
Хич,ама хич не ми се включва в този разговор,защото аман от повторениея,но Дейзи, Дюма съвсем не е новатор. Той е написал едно уникално произведение, обаче тази тема е взета от  живота,по нея са писали много други автори преди Дюма,а да не говорим,че е засегната и в библията,но по друг начин. Не са уместни тези сравнения. Не е важно каква е тематиката,важно е дали става дума за ремейк или за оригинално произведение. Езел не е римейк на Граф Монте Кристо. В този смисъл аз също мисля като Любов,че и МСП няма да е римейк на който и да е филм,заради думите на самия Дерен ,а и поради факта,че това е първият му филм. И казвам това,не защото имам нещо против римейка. И ще спомена пак,че аз съм гледала Езел.

# 359

Една прекрасна усмивка за вас от Керим,въпреки че в момента всички ни тресе емоцията Текин

Общи условия

Активация на акаунт