Януари вече е наполовина,много попълнения от ИБ чакаме в нашата дружина-тема 14

• 21 235
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Хилоу, снощи беше един екшън у дома- Андрейката се дереше да реве от 22.00 до 05.30 часа и сега съответно той си спи като пор, а мен кучетата ме яли   Joy Май не бяха колики, понеже не си присвиваше крачетата, имам чувството, че нервничеше нещо и не мога да си обясня защо  newsm78 Освен това започна да не си изяжда и млякото, на зор го храня  ooooh! Някой изпадал в подобна ситуация  newsm78
Месечко, освен за там да ги закътаме, но не знам дали ще имат толкова голяма къща, която да е толкова скъпа  hahaha
Арвенче, гледам че и вие не сте спали снощи, а за съседа ти нямам думи, честно казано и javascript:void(0);аз все се ослушвам някой да не звънне на вратата да ми прави забележка, че като зареве и стените падат  ooooh!
Яже, Лецитина помага да не се образуват бучки. Колкото до запушването- цедене му е майката, или сучене  Peace Знам, че звучи банално, но това е спасението.
Деска, честит рожден ден! Бъди много обичана и обичаща мама  Heart Eyes Радвам се, че сте преборили температурата  Hug Честита месечинка и на малката кокоска  Heart Eyes
Теди, честито и от мен!
Весенце, браво на Анди, добри новини сте донесли от прегледа  Hug  Радвам се, че всичко е наред  Peace
Меци, като прочетох какво си написала и косата ми настръхна. Отдавна се каня да те питам какво се е случило, понеже все ми казваш от личен опит  Hug Дано малката Ема не се разболява никога  Praynig
Зуз, яж ядки- бадеми, орехи, лешници. много помагат за увеличаване на кърмата  Peace

Ставам, че ме викат  Heart Eyes

# 661
  • Варна
Яже,
ето за блистерите по зърната (ако правилно съм разбрала какъв е проблемът при теб):
http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/
Изибщо в този сайт има много полезна информация.
Бела,
ми и една яхтичка ще добавите Joy
Мецанке,
сложна ситуация... Всичко ще е наред.

# 662
  • shumen
Теди,тихичко честито.И аз си помислих,че си ти в другата тема,ама не посмях да кажа.
Меци,сложна ситуация.Дано не се разболява повече Емка.
Деси,честит рожден ден.Да си жива и здрава и много да слушка Дени.Дано не се разболява повече,че и ти да не се шашкаш.
Ние следобяд излезнахме за малко,ама много студено и духа и се прибрахме.Сега малчо беснее тука и мрънка,ама да идва пролетта,че в нас ме подлудява.
Аз вече съм болна качествено и се чудя как да го опазя сега него.

# 663
Месечко, давах я 3 месеца само коластрата, сега си почиваме  Mr. Green Педката каза към април, че може пак да я почна. Няма да ми трябва ново шишенце, но ти ако искаш ще ти поръчам  Hug
От къде поръчваш?По точно каква марка?На капки или на хапче?

Мец ,да изсушава а на нас точно това ни трябва с това нашето перманентно осрано дупенце. Mr. Green.Значи и вие имате напредък браво. Hug

Бела много кофти нощ сте изкарали.Дано не се повтаря.

Весе дано малко си се успокоила след прегледа вече. Знам че пак ще ти се въртят в главата разни ама все пак ........

Аnt G бях прочела предния път като сподели и ще се замисля.Със зеления памперс сме, много съм доволна още от каката,ама ако пак се повтори ще видим и ще пробвам.Но всичко според мен си е от постоянно нааканите памперси.

Пони дано лесно и без проблем ви излизат тези зъбки.Пу.... минат колики,зъбки.Ту едно, ту друго, но така порастват.

# 664
Яже ,сега като видях снимката от линка на Месечинка ,да си кажа ,че и аз имах такова...Всъщност за 8-9 месеца кърмене имах 6 мастита и 10-тина запушвания ,та имам доста болезнен опит в това отношение.
Главните неща с които можеш да си помогнеш са описани в статията.Прочетох я през редовете,затова да си кажа аз как се спасявах  Mr. Green
Държах гърдата над пара(от тенджера ,която съм сложила на котлона.Въртях се във всевъзможни сложни пози така ,че запушването да сочи към брадичката на бебето.При теб не е запушен канал, а само към края , към зърното ,нали?Цеди се ,знам ,че е тегаво и нямаш много време ,но е хубаво да не се задълбочат нещата.По принцип не е хубаво да се цеди до последната капка(заради опасност от свръхлактация),но при теб такава опасност няма.Прекарала съм часове във банята срещу душа с топла вода и помпа в ръка,но в един момент толкова задобрях,че оправях запушване за 10-12 часа.След кърмене и цедене овивах гърдата в зелево листо или марля с реванол,но без зърното.За него е най-добре да "се проветрява" тоест без горнище и сутиен  CrazyСпускаш щорите и шариш  Mr. Green .Мислех да ти пиша ЛС , но може тези съвети да са полезни и на друго мамче.Абе има още хитринки в торбата , но сега не се сещам  Blush

# 665
И аз този път с Ники имах два, три такива блистери .Не бях чела тази статия като ги имах(Магнитчето някъде я беше публикувала малко по късно),но съм действала правилно с решението  с игличката.Много боляха гърдите ,ревах от болка,топлих ,стисках го тоба беличкото, ММ обикаляше около мен" как да ти помогна".Гледах го ,първо мислих че е гной ,но на това място  newsm78  и реших и го пукнах с игличка(нищо не се усеша поне мен не ме болеше).Като го пукнах изцедих и моментално олекване и облекчение ревах от радост и това, че я няма болката.Нея кърма изхвърлях- по моя преценка.

# 666
Честит празник Деска. Желая ти здраве и много усмивки  Hug
Теди, тихичко честито и от мен. Дай време на ТМ да приеме мисълта и ще се зарадва и той. Разбираемо е да е притеснен, но ще размисли  Hug

Ние изкарахме кошмарна нощ и ден. Сблъсках се и аз с "намаляла кърма". Моите гърди по принцип са меки, но от нощес са толкова меки, че едва захапва Хриско.  Давала съм и двете, а обикновено само от едната яде през нощта. И видимо беше неспокоен. Това продължи и през деня. Пия чай, вода, ям жито с орехи и овесени ядки.... На това хранене ми направи номер. Слагам го на дясната, пищи, не иска даже да захапе. Лявата изцока каквото имаше, а то не беше много и го връчих на баща му, а аз отидох да размразявам. Изчаках го да се успокои и пак да потърси. Мина половин час и пак дадох непоисканата. Изцока я и пак каквото се беше събрало в другата и след това 45мл. изпи от шишето. Явно малко му трябва, но след него започна да ми се смее доволен. А аз сега дърпам с помпата ама нищо. Иначе е ял на интервали от 2 часа-2 часа и 10мин. Няма как да го слагам да стимулира той, защото усети ли че няма пуска и мърмори.
Колко време мога да го държа да яде по- малко, от колкото му е нужно. Освен ако не пищи от глад. И кога според вас би трябвало да се регулира отново кърмата. Полагам усилия, но щом аз дохраних с размразена кърма, значи не е толкова розово положението  Tired

# 667
Яже, аз се запушвам от където мога. Оправя ме само лецитина и бутилчицата и цоцането на малката плюс масажи ръчно. За бутилката- полазвам тези от сокчетата Теди, пълня я с вода, топля в микровълновата и почвам да я "търкалям" по гърдата и зърното, Разтапя и бучките и запушванията повърхностните, след което веднага давам да лапне зърното При самото засукване боли, докато тръгне кърмата и се отделят запушванията, но и слюнката на бебето действа "размекващо". Другото е като влезеш в банята с топлата вода /ако имате слушалка/ правиш масаж със струята хубаво на гърдите и зърната и като се постоплят може да пробваш, ако има сръпчета и белички засъхнали/виждат се обикновено/ да ги изчоплиш сама  Peace, плюс аз мажа и с Лансинох/ хубавото на тоя крем е , че е без отмиване, мажеш и после бебе може направо да суче/. Не прави и грешката да се миеш...изобщо не мий гърдите, освен ежедневният тоалет като си правиш, колкото повече миеш и търкаш , толкова по-лошо става.

Аз днес имам нова чудесия, някаква контактна алергия направих, цялата съм на малки пъпчици крака, бедра, гъз абеее, добре, че на лицето нямам...предполагам, че това не пречи на кърменето  newsm78

Зуз аз като дохранвах, дохранвах с ХИП БИО КОМБИОТИК. Млякото е добро определено , плюс че има пробиотици във формулата и действа много добре на стомахчето и при колики, може да не се додава допълнително, Кофтито е , че трябва да се спазва точното предписание за температура на загряване на водата, ако се прегрее се унищожават пробиотиците.

Днес моята принцеса повърна на фонтан направо....май я прехраних и след това тръгнах и пробиотика да давам допълнително разтворен във вода и стана белята  ooooh!

Теди и тук честито, смятам всичко ще бъде наред, ще си наредите нещата , сигурна съм, а този късмет който ви е сполетял ще е стимул още по голям за вас. Понякога нещата идват без да ги очакваме или дори беьз да ги искаме, но такова чудо като едно дете, не е случайно дошло и съм убедена, че е за добро , просто сега може да изглежда като трудност....А за реакции на мъжете не ми се говори  ooooh! ooooh!  То детето така се е преборило и с хапчета и чудесии, сега зорлем да му вземем желанието за живот, аз бих гледала мъжото много , много лошо в такава ситуация.

Ей тази статия много ме разчуства мен лично за това колко голямо желание за цивот може да има едно неродено детенце. http://www.bnews.bg/article-42012#.UsVEOFS3vxg.facebook

И друго щях да пиша.....ама много сте изписали днес и забравих  newsm78

ААААА Деска и тук , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖИВА И ЗДРАВА, КРАСИВА, УСПЕШНА, ОБИЧАЩА И ОБИЧАНА!   bouquet  bouquet newsm59 newsm67  party023

Меци, дано с физиотерапията и да се реши проблема наистина, а щом лекарите са казали, че ще са минимални последствията това е добре. Важното е ,че сте го хванали докато е малка и сте започнали физиотерапия.

Ние предвид че бяхме приети с диагноза хипоксия и аз високо кръвно и кофти тонове, веднага след раждането платихме и ни  направиха трасфонтанелна ехография на мозъка за да се види точно дали има някакви последствия от раждането или вътреутробното развитие, че нали постоянно почти накрая бях с високо кръвно. За щастие резултатите са ок, но дори и да имаше някакви последстия ни се обясни, че щом е хванато от рано с терапия всичко може да се компенсира. При съквартирантката ми, тъй като изкара тежко секцио и дълго, бебенцето е било повече време без кислороден достъп или по-скоро намален такъв и се е получило точно такова някакво уголемение в мозъка, което на ехографските снимки се вижда като сянка, но и казаха след 30 дни контрола и ако все пак има нещо подобно да не му се плаши и че щом е хванато ще се компенсира. Слушайте лекарите, пазете малката кукла докато трябва и яко физиотерапия и аз вярвам, че всичко ще се нареди и ще е добре Емка  Wink

п.п Като не може да се направи скенер , ехография не може ли да направите?/Или тя се прави само докато не е зарастнала фонтанелата  newsm78 newsm78/

# 668
  • В къщурката на хълма на феите
Пуфе само че при Ема винаги съществува съмнението, защото нейните рефлекси след раждането са били повече от чудесни и няма абсолютно никакви данни за хипоксия - нито по време на напъните, нито по време на секциото, но истината е, че след една много трудна ТФЕ - защото Ема много се мяташе и сърдеше, освен това тя има и много коса - се видя нещо, но лекарката не можеше да е сигурна, а докато направят друга ТФЕ, фонтанелата на Ема се беше затворила, а за ЯМР, тя трябва да е упоена, защото изследването при нея ще трае поне 1 час само че не се знае упойката как ще й подейства, та трябва да чакаме докато стане поне на 5 години ..

# 669
  • Северозапада
Лилка, аз се повторих, ако някой друг има проблем и не минава с мазила, да помисли за смяна на пампитата  Peace
Прахи, на мен ми се е случвало 2-3 пъти София да повърне на фонтан. Случва се

# 670
  • Варна
Меци, кураж, Ема ще се справи със всичко  Hug Hug Heart Eyes

Прахи, много често ако се дава хомеопатия или пробиотик или нещо подобно непосредствено след хранене, на бебетата им се гади и повръщат на фонтан. Поне с Калина винаги е така. Незнам дали си забелязала, след като си дала пробиотика, най-вероятно й се е повдигнало. Споко, за другия път ще знаеш  Grinning

Лилка, ето я коластрата
Ето и темата за сайта

Теди, страхотна новина Hug Всичкоще се нареди, ще видиш. Понякога просто трябва да оставимнещта да се случат  Hug

И да помрънкам Tired Мухляса ми килима  #Crazy Мразя я тази влажн Варна  #Cussing out Искам да е лято и да умирам от жега. Тази вечер с 300 зора го махнахме с ММ, щото е от старите персийски килими, 20 кв  Mr. Green Сега трябва да го давам да се пере срещу 1.50/кг, а той тежи 30 кг  ooooh! Лошото е, че дребната е все на пода, а ми се струва че паркета не е много топъл, та се чудя какво да правя
Събрала съм дрехи за 3 перални и не ги пускам, щото предните още не са изсъхнали. Ако имах къде да я сложа още утре отивах за сушилня  #2gunfire

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 21:34 от V.A.V.A

# 671
  • Варна
Меци, сигурна съм, че с Ема ще преодолеете всички трудности ! Все пак има на кой да прилича, представям си я борбената скорпионка Wink
Вава, на терасата място нямате ли ? Нашата сушилня е там, понеже и ние нямаме място  Mr. Green ( терасите ги остъклихме ) А и още не е дошла водата, направооо ми иде да удуша някой  #Cussing out Абе другите варненки, вода имате ли ?

# 672
  • Варна
Арвенче, разменям вода за сушилня  hahaha
Оф, нямаме място на остъклената, а на неостъклената не искам да я слагам  ooooh!

# 673
Вавче, у нас пЪ едни кондензи хукнаха, дето никога не ги е имало. Имаме влагоуловител, електрически, който ползвахме след като се нанесохме тук, че беше ново и прясно ремонтирано и имаше доста влага, та сега той спасява положението  ooooh! Местя го от детскаат в спалнята, че ме е страх да не тръгне влага из стаите. Поне в хола няма влага, че е южен Mr. Green

Арвенче, имаме вода. Провери на сайта на ВиК кога ще отстранят аварията, то това не е човешко  Close

# 674
  • shumen
Вава,аз слагам навънка да замръзнат през деня и вечер прибирам до печката на сушилника.Зимата и аз затова не е обичам,че дрехите не съхнат лесно.

Общи условия

Активация на акаунт