Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 847
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро!
Прочитам ви набързо и след малко се оправям да отивам на преглед. Да стискате палци, че вече и аз искам да си гушкам едно малко следко бебче  Crazy

# 391
cvetito Стискаме и да се разпишеш после  Hug

# 392
Здравейте!
Сънфлауър,честито бебче!  bouquet
Цветито,стискам палци!

Момичета,аз днес отивам в болницата и ще гледам да си остана там. Ако не пиша-значи сме тръгнали да се раждаме! Peace
На всички-много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 393
Добро утро!
и аз тук все още две в едно!
честито на новите мамчета с бебчета да са им живи и здрави!!
Цвети,  Малчо стискам палци!
И наа всички на които им предстои пожелавам даа е бързо и леко!  Hug

# 394
Добро утро!  bouquet

Ние се пробваме да спим, ама нещо не ни се отдава. И нашия младеж, като на Ивичка принцесата все иска да е гушнат в ръцете. Усети ли че е самичък в кошара надава жален вой.

Всички очакващи маминки имате по едно стиснато палче от мен! Дано всичко мине както трябва и в края на седмицата да се явите на отчет кой какво бебе има! Laughing

Нашия Алекс пък досега не е повърнал нито веднъж. Даже някой път ми заспива докато го храня и сърце не ми дава да го вдигам да оригва. Слагам си го да спи настрани и досега няма повръщано. За сметка на това, като на Тонини нашия се убива да хълцоти, но като го гушна и му дам да суче спира. Та това е моето лекарство за хълцавицата.

Ивче, и ни сме така - акаме само на сменен памперс. Даже някой път и извъм памперса, ако не съм достатъчно бърза да го сменя.
Прахче, и на моичкия акото е рядко, даже понякога воднисто, но жълто на цвят. Отдавам го и на това че тука няколко дни с спуках да ям сушени сливи и тиква, та май му действам очистително.

Росичка, чакаме те! Лек полет! Hug

Аз пак да питам за пъпъчето. Както вече писах на нас ни падна на 11-тия ден, но все още виждам че кърви по малко и ни цапа бодитата. Слагам си спирт, но не знам дали това кървене е нормално.

А и още нещо, някой беше писал, че дава чай от копър на Хип за коликите. На опаковката пише че четвърт чаена лъжичка се разтваря в 100 мл вода, но тези 100 мл не са ли много? В аптеката ми казаха че мога да правя и по половин доза. Още не съм му давала, коликите не са ни толкова силни и засега се справяме с гушкане и внимаване какво яде мама. Иначе аз пия лактогонния чай, който също има копър и смятам че има ефект и върху бебчо. Peace

# 395
Добро утро и от нас Simple Smile

Най-после мога да се похваля,че се наспахме тази нощ newsm68.Емко яде в 12,после 4:30 и 8:30,като веднага след ядене си заспиваше.Разбира се,това се случи след капките Абоколикен и съответно спане на спалнята при нас.Сложа ли го в кошарата и веднага се буди.Не знам как ще свикне да си спи в леглото.Сега отново спи и ние с ММ си направихме хубава и спокойна закуска  1dating.Отдавна не ни се беше случвало.

Iv Min, и ние сме така с памперсите,ака се само на току-що сменен памперс и е удоволствие да опикае баща си докато му сменя пелените  Grinning

Q_A, на мен нищо не ми казаха относно какво да ям и какво не след операцията.За кърменето ми казаха,че е добре да не ям фъстъци и шоколад,защото били силни алергени.

Звезден Прах, и нашето ако е подобно на вашето.Ака много често,всеки памперс е наакан и съответно е течно като вода,но цвета си е жълт и не мирише по-зле от по принцип.Бебо е само на кърма.Сменяме по 10-12 памперса на денонощие и аз съм притеснена нормално ли е и как мога да разбера дали е разстройство.Навсякъде пише,че е нормално за изключително кърмените деца,но днес ще ходим на консултация с педиатър.

На очакващите големия ден - УСПЕХ  Hug

На всички останали хубав и спокоен ден  Wink

# 396
Здравейте,

Цветито, Малчо и Сандра, много стиснати палци.

Ив, Панди, няма как да го прехранвам. Той като се наяде спира, бута си шишето. А и яде само 5 пъти. Снощи в 2ч си отказа яденето.

Аз днес станах, къпах се, цедих, правих закуска, че кака си е вкъщи, чистих, храних бебо, а сега чета в нета, пия кафе, гледам ТВ, и с единия крак люшкам Илиян в коша. После отивам да пиша курсова работа.
Пък всички ми казваха колко ще ми е трудно.
Слава Богу, и това бебе е спокойно.
Да ви кажа чесно като съм сама вкъщи се чудя и какво да правя.

Пращам ви много  Hug

И да ви кажа, нямам търпение да почнем срещите с колички

# 397
И Лизи доста будува през деня. Онзи ден това спане почти цял ден беше абсолютно изключение. Поведението й на новородено, сиреч само да яде, спи и пълни пампи, беше едва 2 седмици. Simple Smile А докато будува има нещо, което много ме дразни. Иска биба, смуче няколко секунди/минута, изплюва и почва да мрънка. Търси си бибата с уста, дразни се, аз ставам пак давам и това се повтаря десетки пъти до откат. Сещате се къде се намирам като се случва през нощта. Не знам защо го прави. newsm78 Има и много случаи, в които много хбуаво си засмуква бибата и кротува.  Thinking

Cvetito, Malchо,  хайде момичета!  Hug Hug Сандра, няма ли признаци при теб?

Q_A моят док още на третия ден каза, че мога да ям каквото си поискам, но ми беше странно, тъй като според мен е добре да се избягват газообразуващи и запичащи храни, от сорта на ориз, боб, леща, зеле.  Hug

Елг, абе да ти кажа има как. 1500гр за 3 седмици е ... бая. Имай предвид, че бебетата са лакоми. При хранене с шише е толкова лесно да гълтат като им се излива топло млекце в гърлото. Simple Smile А защо храниш 5 пъти?  newsm78 Не е ли по-добре 8 хранения с по-малки количества, отколкото 5 с повече з  bouquetаради мънинките им стомахчета?

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 11:30 от ♥Пандичка♥

# 398
Добро утро от мен!

Нямаме промяна - все така си връща храната каквото и да направя, чудя се дали нещо остава в стомахчето му. Нямам везна и сега се чудя откъде да намеря. Почвам вече да се паникьосвам честно. Днес педито трябва да дойде в нас, но едва ли ще може да ме успокои - как да разбере наддава ли или не като не е в кабинета при кантара, уффф.

sunflower3, щях да те питам ти в коя болница ражда? Интересно ми стана, че си успяла на втория час да сложиш детето на гърда - нали първите 24 часа не ги дават. А и аз честно казано първите 24 часа бях пълен аут - мислех само за всепоглъщащата болка от матката.

Ивче, пропуснах да спомена - няма нищо неестествено в това, че си гледаш Владко с часове - то и аз това правя  Wink Особено в болницата - по цял ден това правех

Ивичка, за проглеждането - в болницата ни казаха, че първият месец виждат като силуети на фона на светлина, чак след това започват да различават конкретни лица и т.н. Но че си виждат от раждането, виждат си. Мътността е защото окото още не се е избистрило до цвета, който ще бъде, а не заради това, че не вижда детето.
За чая от копър - знам, че е против колики, но се препоръчва и на кърмачки. Освен това чаят за кърмачки на Хип в съдържанието също се оказва, че е с копър - така че според мен няма значение от кой се пие.

cvetito, __Malcho__, успехи - а дано да се появят бебоците ви!

# 399
  • София
Здравейте, влизам само за отчет - изкарахме първата безсънна нощ в къщи - не очаквах, че ще е толкова трудно - компреси, цедене, памперс, хранене и пак отново. Малката на моменти е много неспокойна, но предполагам е от това, че още се нагласяме една към друга.
Таткото много помага, аз изпаднах в малка нервна криза, но той много ме подкрепя - определено имам нужда, особено и с това местене в новия апартамент сега. 
Аз продължавам да съм с болки, включително и таза отново, но стискам зъби и продължавам.
Като погледна малката колко е сладка, става ми едно мило и забравям колко е трудно

Прегръщам ви момичета, не знам дали ще успея да ви изчета назад, защото чак сега успях да вляза в банята да си измия зъбите (предполагам знаете как е Simple Smile ).
Надявам се да вляза в ритъм по-бързо и да влизам по-често тук

Доскоро!

# 400
Визията на саита пак е сменена решили са го и това е да се наложат. Честито на всички нови маминки! Напоследък не мога да спя добре и за това не съм толкова активна. На всички които им предстои днес да е деня пожелавам успех а на другите като мен ТЪРПЕНИЕ не остана! newsm10

# 401
Сандра, няма ли признаци при теб?
За съжаление никакви,  като гледам определено щепренося!

# 402

Елг, абе да ти кажа има как. 1500гр за 3 седмици е ... бая. Имай предвид, че бебетата са лакоми. При хранене с шише е толкова лесно да гълтат като им се излива топло млекце в гърлото. Simple Smile А защо храниш 5 пъти?  newsm78 Не е ли по-добре 8 хранения с по-малки количества, отколкото 5 с повече з  bouquetаради мънинките им стомахчета?
Панди нали ти казах, че той сам си направи такъв режим. Аз само го следя и правя каквото той иска.
Пък и ние се родихме бая по- голени от вас.
А и меренето със сигурност не ми е правилно, все пак е домашен кантар.
Малко пиша, все едно се оправдавам.

# 403
Какво за Бога се случва с бг мама? Хайде вече спрете се!!!  #Cussing out

Върпрос (или по-скоро коментар) към ЛЛЛ: От няколко дни моята Пандичка започна да прави по-дълги паузи на неядене - основно през нощта - 4-5чАса. Събуждам се и гърдата, от която не съм хранила последния път е твърда и с бучки. Другата, от която последно съм хранила също вече е напрегната. Предполагам трябва да ставам на третия час да изцедя малко, колкото за облекчение. Но ми се струва адски тъпо детето да спи, а аз да навивам часовник, за да се цедя, особено знаейки, че до час и беба ще се събуди да яде. То сънят отива на кино.  ooooh! Та може би въпросът ми е кога да очаквам да се регулират нещата без да се цедя и без да си докарам мастит?

Елг, не бе, просто си споделяме. Не съм срещала досега такъв подход (с по-рядко хранене за сметка на количеството) и се чудех примерно дали е по съвет на някого. Знаеш, че тук нищо не е с цел критика.  Hug Сега пък аз е оправдавам.  Laughing

Тонини, някъде около МД имало място, откъдето можело да се наемат везни. Било много изгодно. Така би могла да го мериш и да гледаш дали наддава. Аз обаче реших, че 1 не искам да се психясвам и 2 усетих, че Лизи си натежа и съответно бях сигурна, че наддава добре. Бях права. И док потвърди, че наддават ли, не трябва да се притесняваме за многото повръщане. Е, аз се притеснявам, щото и баща ми, и ММ цял живот страдат от рефлукс, но се надявам случаят на Лизи да е съвсем различен, да е просто едно "щастливо повръщащо бебе" и с времето да израсте този "проблем".

Аллиан84, добре дощла у дома! Да, първите нощи са дълги и тежички, но ще се нагодите, къде ще ходите.  Hug

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 12:06 от ♥Пандичка♥

# 404
Докато изчета страницата от горе до долу и започвам да забравям на кой какво да кажа  Crazy
Цветито, Малчо и Сандра - стискам палци по-скоро да излизат и вашите бебчета и всичко да мине леко  Hug
Десита и нашето пъпче беше така. Педи ни изписа спрейче Оксикорт. Пръсках няколко дена, но пак сълзеше. Накрая спрях да я къпя цялата - само лице, ръце и дупе и 2-3 дена със спрея и ни мина. Мисля че е нормално  Peace Не се притеснявай  Hug
Бебето - браво за съня. Кой би помислил, че ще се радваме заради единия сън  Crazy Но и такива неща стават като сме мами  Hug
Елг, оправна си ти - браво на тебе  Peace И на мен ми е скучно, но когато каката е на градина. Като си е у нас съм като пазач - хич не пази бебето  ooooh!
Панди и Йоана е така с бибата. Търси я - цока малко, плюе и пак си я търси. Нощем като ми прави такива номера я взимам при нас на спалнята. А заради такива случки с бибата - ММ ме видял мин. нощ да спра подпряна на ръцете си на кошарата  hahaha Не се сетил да ме снима  hahaha
Тонини, ако е спокоен и не плачи, значи все нещо остава в стомахчето му (поне така си мисля аз). Много е гадно това с повръщането. Голямата ми беше така до 9-10 месец  ooooh! Не питай какво пране падаше
Алиан, нормално е първите дни да са така. Докато свикнеш - после става лесно. В началото си малко неориентирана - кое първо да направиш. После вече все едно цял живот това си правила  Peace
Деси, те тъй от време на време сменят визията - за проба ли какво, ама и мен ме дразнят. Пък и стария вид си е от години и беше много по-хубав. Стискам палчета и за тебе  Peace

И аз като Елг от сутринта шетам - бебето да измия и нахраня, на кака закуска и сиропи. А да сготвя, да позичистя, пране суша и нова пералня пусках. Ама вече се отдавам на почивка и плетене  Mr. Green
Много ми се искаше да си направим снежна разходка, ама ние от 3-та глуха второстепенна улица - няма снегорин да я почисти. Та ще бъде цяло препядствие  ooooh!
Ще си кротуваме вътре на топличко и ще чакаме поне малко слънчице и така да излезем  Mr. Green
Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт