Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 479
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета!  Hug

И аз вече съм в отбора на родилите майчета!
Нашата малка кукличка се роди на 20.01 с планирано секцио. Операцията мина добре, закърмих я на 2-рия час след раждането. Много съм доволна от условията в болницата, от отношението на персонала към родилките и най-вече, че я сложих на гърди толкова скоро.
Сега вкъщи се гледаме и чакаме хубавото време за разходки.

Честито на всички момичета, които са вече мами.   bouquet
 Да са ви живи и здрави слънчицата!
На всички, които са в очакване желая леко раждане и здрави бебоци!  Hug

Връщам се да ви чета, че доста съм изпуснала.

# 376
Има ли други престрашили се с бебоците на -6С или аз съм единствената "луда"?  Mr. Green Прекрасно време, много обичам сняг.  Heart Eyes Не ни се прибираше. Каката беше на 8-мото небе. newsm68

Котке, а необходимо ли това ЕБХ?

Елг, честно казано мисля, че го прехранваш.  Thinking

Тонини
, знаеш за Лизиното повръщане. Днес дори така повърна, че цялото й лице беше в ценната ми кърма, а тя милата чак се задави. Стана ми жал. НО след прегледа при педи се оказа, че е просто "щастливо повръщаща". Simple Smile Та вашето е съвсем нормално. Wink И връщане след хранене, и често хълцане, и по-трудно оригване са нормални при новородените.

Фейс, радвам се, че и ти си доволна от Абоколикен. И че днес звучиш по-добре!  Hug

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 15:58 от ♥Пандичка♥

# 377
Sunflower, честито. Само хубави неща ви желая.

Панди, той яде 5,6 пъти на ден.
На 5 ще дям отчет какво е казала доки.

# 378
Котке, а необходимо ли това ЕБХ?

Не е необходимо, естествено, обаче е ужасно лесно и има поне два плюс-а - не пера наакани пелени и ако съдя по каката, много бързо схващат за какво служи гърнето и после много лесно се отърваваме от пелените преди 2 год.
Аз не съм някакъв хардкор привърженик, не я дебна кога пишка, но когато предстои акане е ясно видно. И нищо не ми пречи да й помогна да се изака в изправено положение, вместо да се пънка половин час.

# 379
mama_Todorova, на мен не ми прилича на депресия това, но съм доста изнервена. Като ММ си е в нас ми е по-спокойно, но през седмицата съм съвсем сама. Майка ми идва за по час-два, но колкото помага, толкова ме изнервя. Пък и финансово го закъсахме. От Института искат да им връщам парите, коит по погрешка са ми превели за декември - пълна заплата, а аз от 13 бях болничен. Аз върнах, колкото сметнах за необходимо, но искат да им връщам и парите, които са внесли в НОИ за осигуровки. Не съм съгласна и ще се разправям. Не стига че пари ще взема чак февруари. Днес взехме от парите за наем да купим памперси и капки против колики. На ММ все му бавят заплатата Sad
Тонини, при мен също нямаше захранване в Шейново, да не говорим, че порциите си бяха детски по принцип. Основната храна беше най-запичащото нещо - ОРИЗ! Там също снимки се правят до асансьорите. А най-лошото, че са някаква мафия изнудвачи. Акушерката деликатно ни води уж към входа и хоп - в лапите на болничния фотограф. Той не пита искате ли, не искате ли. Хваща ни всички, нарежда ни, снима. Айде с бабата, айде с дедото и т.н. и накрая дай 50 лева. За 50 лева имаме 18 снимки + запис на диск. И това ако не е изнудване. Бях шаш и паника, иначе щяхме да откажем. Ние си имахме фотоапарат. И аз бях изнервена на изписването, защото 2 часа преди това ми казаха, че ни изписват. Майка ми се разсърди, че не била приготвила нищо. Отделно после ми наду главата как те купили цялата почерпка за болницата и платили раждането, а свекито нищо не дала. Ми кво да направя, така си е преценила. Хич не ми беше до това тогава...
И ММ си е вкъщи ,ама и на работа да е се прибира по всяко време в смисъл работното му време е според зависи и това ни устройва.
За фотографа в родилното и при нас дойде хиената Mr. Green,защото ни изписваха 4 наведнъж,но те питат и никой не се съгласи,аз си носех фотоапарата в мен още като постъпвах в болницата ,а на изписването ММ носеше и камерата,така че нямхме нужда от нечии снимки.
За почерпките и всички разходи в болницата плати ММ ,защото той не обича да му плащат сметките и дори някой да беше проявил инициатива(А ТАКАВА НИКОЙ НЕ ИЗЯВИ Close),той пак нямаше да прием точно заради ей такива простотии от сорта:"АЗ видиш ли дадох,другите що не дадоха?"
Да те карат да връщаш пари е много тъпо меко казано Rolling Eyes,но не се сдухвай,всичко минава Peace
Майка ми изобщо не идва,щото просто няма с какво да ми помогне-нито може да ми сготви,нито да ми изчисти по-добре от мен,нито да се погрижи за новороденото ми дете по -добре от мен,сърди се че не съм и звъняла всеки ден.Ами какво да ти кажа ново за 24 часа?Пък и си имам достатъчно занимания,та това със всекидневното звънене ме дразни засега малко,но съм доста раздразнителна спрямо нея,незнам защо и се хващам че дори се заяждам с нея. Tired

# 380
Здравейте, тези от вас които са си получили вече акта за раждане на бебчето, само на кирилица ли е или и на латиница? И ако има и на латиница изписано името - питаха ли ви точно, как да го изпишат? Благодаря ви предварително за отговорите.  bouquet

# 381
Да ви питам за чая от копър за подпомагане на кърменето - искам да почна да го пия, обаче не знам каква доза, някой да знае?

Котке Марта, благодаря за отговора - успокои ме. Благодаря ти и на теб, Панди, за успокоението. Ние го държим все под наклон да е, но не чак 45 градуса, ще го повдигна. Днес на три пъти след едно хранене повръща - или аз му давам много кърма, или наистина е повръщащо дете. Възможно ли е да поглъща власинки от дрехите, полепнали по зърното, и това да го дразни? Аз за всеки случай почнах да плакна гърдите преди хранене.

Панди, супер, че сте се порадвали на зимата. И аз бих го изкарала моя, ако преди това имах адаптацията на Лизи.

Росичка, безпрепятствено прибиране вкъщи в това време! Не знам кога летите, но следващите дни го дават подобряване.

За снимките да се включа и аз - аз нямам нищо против ако имаше и при нас такъв фотограф, поне щеше да направи хубави снимки за спомен, а сега имам всичко на всичко 3 снимки от сапунерка. Утешавам се, че и без това съм му замислила фотосесия след около месец-два.

С родителите вкъщи на изпращането аз се разминах слава богу - наплашихме ги с грипната епидемия, та всички биха отбой и отложиха посещенията за по-нататък. Представям си какво щеше да е - аз супер изнервена и сума ти роднини на главата ми да ги обгрижвам точно в момента, в който трябва да си се погрижа за детето след болницата - абсурд! Държим контакт по телефона - проверяват ни как сме, дават съвети, но това е достатъчно.

# 382
И аз с въпрос към ЛЛЛ:

Моя Влади е с жълтеница, вече са му доста ниски нивата де, но суче като невидял, направо захапва като една малка пиранка гърдата и не я пуска по 20 минути минимум. Съответно имам изненада по 7-8 пъти на ден, след всяко кърмене сменям памперс пълен до ушите или пък понякога само като е пръцкал има по малко жълто, но все пак има и някаква консистенция. Та като чета, че е нормално да акат по един-два пъти и се питам нормално ли е моето да ака толкова често??? Само на кърма е, нищо друго не давам.

Здравей, Iv Min^smile!
Вашето голямо момче Влади наистина си знае работата Wink
Когато бебето се кърми на поискване, суче ефективно, храни се средно през 2-2.5 часа и няма пауза по-голяма от 4 часа, включително нощем, то нааканите пелени би следвало да са поне 3-5 за денонощие с размера на монета от един лев. Някои бебета акат на всяко кърмене, други акат по-рядко, но за сметка на количествата.

bouquet

Благодаря за отговора, Мария Кънева, наистина ми е много послушно детето. Аз дори се шашнах сериозо първата нощ вкъщи като спа от 12 до 5, с ММ се опитвахме да го събудим и не можахме, чак след 30 мин усилия, щяхме да звъним в спешния.

Панди, страшна си да изкараш бебка на -6  #Crazy Ама браво де, поне ще я калиш.

Елг, и на мен ми се струва, че го прехранваш малкия, много ми се виждат кило и половина за няма и месец, като идваха акушерките вкъщи го мериха Влади и казаха, че за 2 дни е качил 50гр, което е добре.

КайлисHug мила, ще се оправиш с двамата мъници без ядове, искам да те питам да ми обясиш как правиш тези хубави снимки, защото аз се пробвам и нещо или не уцелвам светлината или не знам ... ама не ми се получава бе...

Бейбифейс, тъпо е това наистина с връщането на пари, ама ти не си ги откраднала, тяхна си е грешката да се оправят в крайна сметка... Всичко ще е наред ще видиш, сега са най-трудните месеци просто... И ние яко я закъсахме, защото ММ нали купи кола сега и докато свикне, че тук НЕ Е България вече платихме 200 паунда глоби, направо ми иде да полудея, защото с тези пари можехме да купим хиляда неща за вкъщи и за бебо, ама и да се ядосвам.... Да не говорим, че сметки, тоци, данъци... Всичко ще се нареди де  Hug

Тонини, много си ми сладка с твоите ядове  Hug Както е казала Котката слагай бебето под наклон, тук така ме посъветваха да направя, ама и аз си го чакам порядъчно дълго, за да се оригне след ядене и въпреки това пак си повръща чат пат.

Абе чета ви с тези пъпчета мажете със спирт, почиствате, треперите, тука като питах за пъпчето и ми казаха НИЩО да не правя, да не го докосвам, и си падна само на 6-тия ден, още бяхме в болницата, даже вчера си го изкъпахме без да слагам нито лепенки, нито чудеса.

Аз за изписването съм на мнението на Кайлис, излишна дандания, тук не е така. Жоро донесе цветя и бонбони за акушерките, за мене един букет и ние си облякохме бебето, няма фотографи, няма глупости, няма излишно натоварване, както ти се иска - така. Лично аз бързах час по скоро да избягам от болницата, защото 8 дни ми дойдоха ту мач без въздух и да гледам как се мъчи детето голо по цял ден на тая фототерапия...

И сега да кажа за моя Владок (или както му викаме Гладок, защото е постоянно гладен) как ме работи с памперсите, като се събуди и е напълнил памперса с пиш, викам си ще го чакам и да се изака и ще сменям, обаче той не, докато не сменя памперса с нов НЕ АКА, и вече като е сменен само съм закопчала лепенките на чистия памперс и ХОП той се изака Simple Smile Опасен е Simple Smile А баща си го играе с друг номер, чака го да свали пелената и го напикава, хихихих, та се сменят дрехи, та е чудо Simple Smile
Ама ми е кротанчо де, чува му се гласа само като е гладен, през другото време или спи, или си гледка, на мама душицата златна.
И не знам момичета при вас как е, ама от любов някой път не мога да заспя, за да го гледам, не искам да му изпусна нито един миг движение, сън, помръдване, усмивка... Някой път се усещам как го гледам в захлас и не мога да откъсна очи от него, или е така без причина го гушкам постоянно и не искам да го дам на никой...  Joy #Crazy Пълно куку ...

Перото и Marjan Ми се загубиха тука, аз се надявам вече да пиша по начесто, че от болницата не ми се пишеше хич.

Много целувки и  Hug на всички!!!

# 383
Aз пак с въпрос към ЛЛЛ:

Влади е много спокоен като цяло, засега спи и яде и понякога си лежи и си гледа кротко. От снощи обаче забелязвам как както спи и се сепва, не се разбужда, но почва да "скърца" с гласче и да си отваря устата, свива крачета. Сега преди малко пак така и като го пгледнах почервенява и все едно му се повдига, аха да повърне... Като го гушна и го изправя леко и спира, възможно ли е това да са колики? Той е вече на 11 дни. Изобщо как да разпозная коликите, ако не плаче или ги кара по леко примерно? Извинете ако звуча глупаво, но наистина не ми идва на акъл, а не искам да го тъпча с капки излишно!

Благодаря ви много!

# 384
Добро утро на всички.
Имам питане към ЛЛЛ: бебето ми е на 9 дена и от 2 дена съм спряла даването на ам. Кърмим се на поискване, имаме доста напишкани и 2-3 наакани памперса на ден. Но не е почнала да наддава, и даже днес се оказа, че е свалила...До кога мога да очаквам да почне да наддава и да продължа с тоя начин на хранене, без да рискувам здравето на бебето? Правих и пробни кърмения, до сега все излиза, е е изяла към 50 мл, което е малко за нейните дни..слагам я често, но тя бързо заспива, и после дълго седи на гърда, правейки някакви сукателни движения, но не и гълтателни. Гледам да изпразни 1вата гърда и тогава да я сложа на втората, макар че понякога е само на едната т.к. вече спи и няма събуждане. Гърдите са меки и дори понякога като стисна не излиза абсолютно нищо. До преди два дена едната сама текваше като храня от другата, но сега вече не, а уж стимулацията е по-голяма (спрях да дохранвам)..Моля ви, дайте ми съвети какво да направя още. Звънях и на телефона ви, и ми дадоха съвет да следя дали гълта всеки път като я сложа, да следя да не потъмнее урината и да цедя 3-4 пъти на ден , примерно по 1 час след храненето. Също искам да попитам - компресията, до колкото разбрах се прави докато бебето суче, но моето бебе спира да суче (да прави сук. движения), в момента, в който натисна гърдата. Така ли трябва да е? Благодаря ви предварително  bouquet
п.п редактирам в 11 часа, че на следващото ядене според кантара излезе че е изсукала само 20мл..Sad(((
Здравей, Nikitto!
Честити 10 дена на бебка!
От поста ти разбирам, че се чувстваш притеснена, че малката не наддава достатъчно след като сте премахнали добавката от АМ. Би ли уточнила рожденото тегло, най-ниското такова, как наддава детето. На един и същ кантар ли е мерено когато е било хранено с АМ и през последните 2 дена?

Понякога може да се окаже, че пробното кърмене не е показателно за това дали бебето приема достатъчно кърма. Понякога при едно кърмене бебето може да изсуче по-малко, а на следващите да навакса с по-обилни количества. Описваш, че малката пишка често и ака по 2-3 пъти на ден. Обичайно в тази възраст напишканите пелени (за еднократна употреба) са около 5-6 тежки такива за денонощие. Някои майки намират за удачно да измерят и количествата мокри пелени, когато се притеснени за количествата изсукано мляко. Нали се сещаш, каквото влезе, трябва и да излезе Wink Съответно тежките мокри пелени би следвало да са 5-6 по 30-40мл. (може да прецениш доколко е „тежка“ пелената ако излееш 2-5 супени лъжици с вода върху пеленката). А как са организирани храненията сега и даваш ли нещо друго, освен кърма (вода, добавка), използвате ли залъгалка залъгалка?

Най-добрата стимулация за лактацията и оптималния вариант за доброто наддаване на бебето е по-честото предлагане на гърда. Когато бебето не наддава удовлетворително, повечето майки намират за удачно да кърмят през 2-2.5 часа, дори и по-често, с пауза не по-голяма от 4 часа, включително нощем. Ако детенцето бързо заспива и губи интерес към сукането, може да се приложат някои трикчета за събуждане на поспаливо бебе .

На този етап би могла също да предлагаш и втората гърда на едно кърмене, когато забележиш, че малката вече не суче активно от първата, а после отново да върнеш на първата. По този начин би мога използваш по-силната струя на кърмата и едновременно бебка да достигне до задното по-маслено мляко. След време, когато лактация вече е регулирана и вие сте си намерили вашият ритъм на хранене,  вероятно ще може да се ръководиш по апетита на бебето или по усещането дали гърдата е добре изсукана, за да предложиш и втората. Би могла да спомогнеш рефлекса на потичане и с топъл компрес (напоен с топла, не гореща!, вода памперс, пластмасово шише с топла вода, възглавница с черешови костилки или термофор) поставен отстрани на гърдата, топъл душ преди или по време на кърмене, повече течности, топла напитка близо то теб, когато кърмиш малката. Може да „събудиш“ гърдите си с нежно разтръскване; лек масаж с поглаждане посока от основата на гърдите към зърното; масаж с кръгови движение от основата на гърдите към зърното спираловидно. И разбира се повече спокойствие, често стресът, часовника, теглилките и притесненията могат да блокират рефлекса на потичане.

Описваш, че изцеждаш след кърмене. Би ли уточнила кога точно изцеждаш, по колко пъти на денонощие и колко дълго?
Относно компресията - тя се прилага когато бебето спре да суче активно и спре да прави гълтателни движения.

Насреща сме за още информация.
Поздрави!   bouquet

# 385
 Здравейте, аз все още съм в болницата и имам едно питане към мамите родили секцио, а именно, казаха ли ви какви храни и колко време трябва да избягвате, във връзка с операцията? Аз родих в МБАЛ"Иван Рилски" Стара Загора и съм страшно разочарована от отношението на почти  всички, но когато се прибера ще пиша повече. Благодаря предварително за отговорите!
 Честито на новите майки!

# 386
  • Германия
Aз пак с въпрос към ЛЛЛ:

Влади е много спокоен като цяло, засега спи и яде и понякога си лежи и си гледа кротко. От снощи обаче забелязвам как както спи и се сепва, не се разбужда, но почва да "скърца" с гласче и да си отваря устата, свива крачета. Сега преди малко пак така и като го пгледнах почервенява и все едно му се повдига, аха да повърне... Като го гушна и го изправя леко и спира, възможно ли е това да са колики? Той е вече на 11 дни. Изобщо как да разпозная коликите, ако не плаче или ги кара по леко примерно? Извинете ако звуча глупаво, но наистина не ми идва на акъл, а не искам да го тъпча с капки излишно!

Благодаря ви много!

Iv Min, възможно е просто да работи перисталтиката, възможно е е да опитва да се оригне точно тогава / и да върне малко от стомашното съдържание в хранопровода, което да предизвика дискомфорт. Пишеш, че като го изправиш леко се успокоява- евентуално да повдигнеш матрачето отдолу, така че горната част на бебчо да е една идея по-високо? При коликите е типично продължителен плач и присвиване на крачетата към тялото, надявам се да не ви сполети  Cry толкова е натоварващо и за бебето и за родителите  Sad Топло на коремчето също отпуска и успокоява. Стискам палци да е само временен дискомфорт  Peace

# 387
ВЪПРОС КЪМ ЛЛК

Как мога да разпозная лактозната непоносимост? Бебето ми е с разтроено стомахче от вчера, цвета и мириса не са променени. Ето и на кратко за какво става въпрос"

С разтройство сме от вчера. Просто е редичко акото, няма ги белите частици вече, след като я накърмя се появява пръцкане здраво и изкарва акото. Чета сега за лактозната непоносимост и предното мляко. В болницата ми казаха да я слагам за не повече от 10-15 минутки на едната гърда и след това да местя на другата и да не я оставям да се заседява повече, сега чета че не трябва така, ами да си я оставям сама да се отдели от гърдата, защото иначе е възможно да изсуква само предното мляко и от там да се появи това разтроено стомахче и диарията. Та от снощното хранене си я оставям сама да си реши кога не иска гърдата, обачееее тя суче само от едната и заспива, до другата не стига. Спи си иначе стабилно по 3 часа средно, плюс минус. Другото от което си мисля, че може да е това рядко ако е от това , че преди три дни , изпих две сутрини под ред по лъжичка английска сол, че се бях запекла нещо....ама пишеше , че уж не оказва влияние на кърменето  Tired ама знам ли вече и последното , което подозирам е инфакола, който давам преди всяко ядене. В БГ листовката не пише за странични ефекти, но сега като се зачетох в английски сайтове и за семитикона, пише, че е възможно като страничен ефект да се появи умерена диария , повръщане и т.н. 

Сега съм чуденка какво да правя, смятам да и дам малко водичка /с глюкоза, че иначе хич не ще да я пие, макар не съм и сигурна дали с глюкозата дори ще я излъжа/ за да я оводня. Освен да звъня и на педито, направо не знам   #Cussing out Спи детето сега спокойно, чакам я към 1 да се събуди и да надникна в памперса пак....да видим  Tired Дали да не пробвам да дам на едно хранене сега само адапте....съвсем се сбърках. Иначе си ака и пишка, ама акото си е рядко , попива в памперса

Здравей, Звезден^Прах!
Би ли споделила има ли някаква промяна от сутринта?
Когато бебенцето се кърми на поискване, изцяло на кърма е (без прием на добавка, вода и други), имате 8-10 кърмения на денонощие, наддава добре, не показва някакви видими признаци на дискомфорт, жизнено и енергично е, пълни пелените толкова често както досега, акито няма променен цвят и миризма, то по-различната консистенция е по-скоро  нещо временно.

При лактозната непоносимост и/или диарията показателите, които биха били причина за тревога са доста по-различни (прекалено много на брой акания, воднисти изпражнения, слуз в изпражненията, кървави нишки, признаци на болка и безпокойство и други). Ако  се притесняваш може да се  обърнеш към гастро-ентеролог. 

Ти най-добре може да разпознаеш какво харесва на бебето ти и съответно какъв ритъм на хранене ще имате. Щом като малката суче от първата гърда и после доволно и омиротворено заспива на нея, на следващото хранене би могла да предложиш втората. Бебка може да пожелае да си доизсуче първата или да си хапне "супичка" от втората. Идеята е да се ръководиш от апетита на бебето и твоите усещания, т.е. да не се прекъсва кърменето от едната гърда с цел смяна на гърдите тогава, когато бебето суче ефективно.

Предлагането на вода с или без глюкоза на изключително кърмените бебета не се счита за необходимо. Дори когато бебето е болно или в някои ситуации обезводнено, отново най-оптималния вариант за хранене е изключителното кърмене. Тъй като адаптираните млека са направени от краве мляко, което също съдържа лактоза, би било добре да се консултираш с педиатъра на детето за приема на добавка.

Общо взето не е необичайно понякога да има промяна в консистенцията на изпражненията при изключително кърмените бебета, обикновено това е временно. Ти дори сама си забелязала, че е възможно капките или приема ти на магнезиев сулфат по някакъв начин  да са повлияли и на изхожданията на бебка.
Насреща сме за още информация.
Поздрави  Hug

# 388
Да попитам - как и с какво занимавате бебчетата когато не спят?!?

При нас будуването стана голяма част от деня. През останалото време иска все в ръцете ми. Щом я оставя в кошарката и започва да мрънка. Даже бъзикам ММ че е купил кошара с трънчета на нея, че като сложа малката и бодат  Laughing Макар че и там се радва на висящите играчки от грифа, но то е за малко...
А като я взема на ръце - започва да се оглежда из стаята и дори ако нещо и харесва започва да се усмихва и издава едни такива радостни звуци  Mr. Green
Струва ми се че е малка за дрънкалки, като че ли се стряска все още от тях  Thinking
Почти постоянно и говоря или ако не аз - кака и, но тя иска някой да е до нея или да е в ръцете на някой.

А като казах за оглеждането...Коте би ли изказала професионално мнение по въпроса...
Писна ми (най-вече свекито) да повтарят - я виж как се оглежда, май започва да вижда.
Какви са тия бабини глупости че децата не виждат и в един момент проглеждат.
Да не говоря че се споменава и как вече чуват  ooooh!
Била съм по-малка и едва ли съм разбирала или обръщала внимание на тия приказки с голямата. Ама сега някак си ме дразнят...
Аз виждам, че очичките са като мътни, не са избистрени, но това не значи че не виждат, нали?!?

Панди, браво за разходката. Наистина смела мама си ти.
 При нас не спира да духа вятъра, освен снеговалежа  ooooh! Страх ме е, още повече че още лекуваме сополките. Но тия дни и аз мисля да я изкарам на снега, само да спре виелицата  Peace
Елг, Фейсче, бързо наддават вашите бебоци.
Ние до тук сме едва 600гр (мерих я в кабинета на педи, като ходихме на 2-ри преглед оня ден) за близо месец. Ама вие мъже гледате - трябва да пораснат здрави и силни, а мойта мома - манекенка  Whistling
Ивче, акането на чист памперс и Йоана го прави. Ей тъй като тебе и аз изчаквам или дори понякога я храня и после го сменям, само да изчакам да си свърши работата. Но НЕ  Naughty На чисти трябва да е hahaha
Тонини, чая от копър е против колики. А има и други чайове, стимулиращи лактацията.
Нашия чай копър е на Хип и има указание каква дозирока да се прави  Peace
Сънфлауър - честито бебче  Hug
Тези фотографи, са си чисти обирджии.
Скрит текст:
Нас на морето така ни снимаха Бояна и после вика - дайте 10лв за снимката. Ама нито е питал дали искаме, може ли, не може ли.ММ като чу цената (а той си е като евреин в тази област), взе да се пазари и накрая я платихме за 8
Възползват се от хората и после ти искат едни велики пари  #2gunfire[/color]

# 389
Аз я слагам в шезлонга има висящи играчки, гледа ги или и редя пред лицето, пак ги гледа и се кикерчи, прави им физиономии  Wink. Разнасяма се, говорят си с тати....такива интересни неща  Mr. Green

Ние сме без промяна . Вчера освен рядкото почнаха и силни колики.....дадох от снощи колийф и за сега действат. Но акито е рядко. Звъннах на педи, тя каза, че при кърмените можело и като вода да е, важен бил цвета , а при нас си е жълт....ще видим днес как ще е и с капките  Tired

Общи условия

Активация на акаунт