Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 439
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро, мамита!

Аз не мога да сваря да спя. Сега съм си нагласила режима според Алекс. Той спи и аз спя. Той будува и аз така. А той вече голям мъж на 15 дни така ме работи. Събужда се, яде, сменяме пампата, пак яде и си заспива с цица в уста. Тръгна да го местя в кошарката - 5 мин всичко е наред, но в момента, в който осъзнае че е самичък такъв жален вой надава, че направо ти се къса сърцето. Гушкаме се и така спим. Сега съм го излъгала и съм го сложила в креватчето му, но докога... Crazy

Тонини, звучиш като мен в първите дни след като се прибрахме с Алекс от родилното. Докато му сменя първия памперс ми се разтрепераха ръчичките, пък да не говорим за първото къпане. Сега 10 дни по-късно съм спец. Даже и с къпането имаме прогрес. Вече не скимти така жално. С времето всичко ще се нареди, само не изпадай в нервни кризи и паника.

За снимките на изписването - в ТК са 40 лв., но не съм броила колко снимки са. Дават ти на хартия по хубавите, иначе всички са на диск. Нашите си ги харесвам, много са хубави, пък и аз не изглеждам като очукана от градушка. Даже съм си сложила 2-3 в рамки и си ги гледкам.

Фейси, гадна работа с това връщане на пари. Пък и наем имате да плащате. Единствено мога да ти кажа, да не се сдухваш. Ей след месец ще пекне слънце и ще поизлизаме навън с бебоците.

Денислава, то не останало. Айде спри да стискаш кълки и пусни бебчо да излиза!

За подсичане ползвам Себамед, въобще цялата ми козметика е такава и засега няма фалове.

За пъпчето, нашето падна на 11-тия ден от раждането. Обработвала съм го само със спирт, така ми казаха в ТК. Сега след като е паднало, виждам че има още нешо като коричка вътре в него, но не смея да пипам. Пак си слагам спирт 2 пъти дневно. При къпането все още внимавам и слагам марличка отгоре, че не съм сигурна дали е зараснало както трябва.
В тоя ред на мисли да ви проведа едно запитване - Вие къде мислите да хвърлите пъпчето на детето?

Честити бебчета на обебилите се мами! Да са им живи и здрави. Стиснати палчета и на необебилите се! Както казва Панди, има няма 5 дни докрая на месеца! Simple Smile

В тоя ред на мисли, Панди, благодарско, че отново си се заела с темата в "Родени".

# 361
Здравейте момичета

Не съм писала отдавна, но направо нямам секунда свободно време. Нали си летим към БГ утре и от няколко дни събирам багаж Sad(( вече съм пакетирана и нямам търпение, въпреки че времето в БГ се било развалило Sad(

Честито на всички обебели се мами Simple Smile

Търпение на всички които са още 2 в 1....още малко остана.

Пандич благодаря че се грижиш и подготвяш темичката Simple Smile х
Имам едно питане - на нас пъпчето ни падна на 2 седмица, но е изпъкнало и аз се притеснявах. Ходих на преглед и питах докторката а тя каза че всичко е наред - просто бебка имала пъпна херния. Много се притесних. Коте да се притеснявам ли ?

Хубав ден от мен

# 362
Юхуууууууууу Party
Едвам се доредих до компютъра Crazy Просто с двете деца не ми остава време да се обърна .
Ив -  Hug много нещо сте преживели, добре че вече е минало  Hug
Тони, честито прибиране у дома  Hug Всичко ще е наред, не се притеснявай.
Фейс, ще се регулират нещата. По час -два всеки ден е огромна помощ, използвай я да си починеш максимално.
Изобщо това:
Добро утро, мамита!

Сега съм си нагласила режима според Алекс. Той спи и аз спя. Той будува и аз така.

Много ми хареса. Аз с първото дете бях така - тя спи ли аз си почивам - книжки, филмчета, хобито ми - каквото и да е, но не чистене, готвене, подреждане. Сега едва ли ще е така, поне докато и каката е с нас ще съм яко на черешата Crazy
Роси - лек път, тук има вече сняг, Виви ще я возите със шейна  Heart Eyes
Снимки от изписването - аз нямам много хубави. Ама сама съм си виновна де - постоянно пришпорвах - да тръгваме, по - бързо, да си ходим!!! Нямах търпение да се махна от болницата и никак не ми се позираше за снимки. Ама то е защото съм чешит, за мен изписването е супер безсмислено нещо, просто за 30 сек дават бебето на таткото в ръцете и това е. Не ми се струва нещо кой знае колко важно и от първостепенно значение. Особено с този бизнес със снимките, с подаръците и т.н. Не ме кефи  Whistling
Ние - Малчо все още спи върху мен по цели нощи, но аз от 2 дни стане ли 6 часа предвам щафетата на таткото и спя до към 8,30 легнала. Също така и го будя през нощта да сменя памперси..Изобщо не е случил на жена ММ, никак не го жаля Whistling Иначе Дребсън е наддал около 400 гр от изписването до сега (за 14 дни), което мен напълно ме удовлетвоярва. Колко яде - не знам, но явно му стига, пълни памперсите добре, редовно и...двуцветно Wink Спи си когато поиска, будува - също когато поиска...
Вчера се доредих да си купя едни дънки, обаче леееко, много леко ми стърчат едни чудеса от ханша...ММ вика "Май са ти малко впити", на което му отговрорих - "След 2 седмици ще са ми ОК"  Joy От утре съм сама с децата, стискайте палци...Очаквам към края на седмицата да съм така  tongue smile3538 newsm57
Имаше и още, но не помня, ако се сетя и се добре да компютъра ще пиша пак. Усмихнат ден и леко очакване на тези, които все още са 2 в 1  Hug

# 363
Ехоооо след като вчера милата Анди цял ден с трепет чакаше снегът да натрупа и се разочароваше, че не става, днес най-накрая се надяваме да направим сефтето с шейната в парка.  Heart Eyes Никой не ме потупа по рамото за предните ми две нощи на сън  Grinning но да се ДОпохваля, че вчера цял ден Лизи беше толкова спокойна, колкото в най-първите дни. На обяд спа като къпана 3 часа, което не го беше правила от новородените си години.  Laughing Вечерта пак го направи и дори се наложи да я събудя да яде, че все пак и аз да легна да спя. И с акането вчера беше повече от добре! Вероятно има връзка между двете и се моля все така да продъжлава!!  Praynig

Честира рожба на Стелинка! Да е жив и здрав Димитър!   bouquet

Деси, Кайлис , пък аз не мога да се отпусна да спя през деня и умирам от яд! Все съм на тръни, че всеки момент Лизи ще се събуди и ще ставам я за биба, я за хранене, я за памперс.  Confused

Роска, не съм се сблъсквала, но не се ли слагаха някакви лепенки на пъпчетата за пъпна херния? Да не те подведа, най-добре Котката да каже какво се прави.  newsm78 Ако не, тук в БГ я заведи на педиатър. Чакаме вииииии!!!   Hug

Честито изписване на Тонини! Нормално е да си нервна, всичко ще се нареди!  Hug

Фейс, гадна работа с връщането на пари. Дано ви се наредят нещата и започнеш да гледаш по-оптимистично.  Hug

# 364
 Sad На Мирко запека не минава два пъти му слагам мушкато и нищо не излиза а той само пръцка и се напъва,да не би млякото да му е малко уж го дохранвам с NAN и пак не ака...Аз съм ужасна майка  Confused

# 365
Ето ме и мен на линия!

Да питам нормално ли е бебето често да хълца? Моят по няколко пъти на ден за по 10 минути някъде. Четох, че може да е от гълтане на въздух или преяждане, но не ми се струва да е нито едното, нито другото. А несигурността дали яде достатъчно я има и при мен - много гадно, постоянно се мяташ даваш ли му достатъчно и т.н.
Забелязали ли сте, че детето като е на кърма много трудно се оригва, понякога даже не??? Поне аз така забелязвам при моя. Вследствие на което постоянно като легне връща част от изяденото - омагьосан кръг. Някакъв съвет?

Забравих към мрънкотенето да добавя, че и ме цепи яко главата от упойката още /било нормално, при някои и до седмица ги държало/, та в допълнение с адските болки в кръста - направо квича!!!! Не мога да стоя права, само седнала. Като легна конците ме опъват, защото торбата вътрешности в корема се килва. Абееее мани мани  hahaha
от сутринта съм преоблякла моичкия три пъти - веднъж по моя вина. Та явно ще се пере често и при мен. Снощи не знайно защо не искаше да спи 2 часа - не беше гладен със сигурност, държах го на ръце да заспи - пак мрънкоти. Накрая буквално си заспах с него на ръце, но ММ пое смяната, но накрая кротна де.

Панди, аз те отбелязах за съня  Peace Дано да си изкарате добре навън днес, макар че си е мрачничко. На мен ми е толкова уютно вкъщи /засега, ще видим кога ще ме хванат лудите/. Юркам ММ за всичко  Joy Сега съм го пратила в три различни магазина със списък - ама да види аз какво правя по цял ден и какво обикаляне пада.

Фейси, дръж се! Наистина гадно с парите. Иначе за крем Бела - с Пенумбра бяхме във Вита - там лекарите го препоръчват този крем, но се оказа, че не се продава навсякъде, та засега не го ползвам. Иначе АМ там е Фризолак 1 - не знам дали е добре или е зле. Ползваха козметиката на Хип. Аз засега съм на Бочко и Судокрем. Още не съм къпала бебо, смятам да е утре чак - на третия ден от изписването. В болницата къпеха бебетата всеки ден.
Да ви питам и като обработвате пъпчето, ако от спирта попадне върху кожата на бебето малко по-обилно какво правите - с кърпички ли само забърсвате?

# 366
Здравейте,

Честито бебче, Стелинка.

Деси Hug

Денислава Hugмалко остана

Фейсче, Илиян яде по 120, 150 мляко. Като повече от половината е кърма. Не повръща после, даже пита за още. И аз като тяб го меря и сме 1,500гр отгоре. Май ще ми се скара доки.
За акането, ще я питам моята доки.
За емоциите ти, много  Hug. Ще се справиш.
За приятелката ти, не мога да дам съвет. Hug

Тони, вчера преди да ти пиша, се сетих за вас. Викам си, гледай как каза, че в студа ще ражда. Hug
Иначе не се шашкай. И аз с Елия ревях, че не мога да я облека, сменя памперса. Сега тоя го размятам.

Роси, лек път.

Панди, мерси за подготовката. Дано са обърнали внимание на думите ти за 1 стр.

Аз имам питане. Някой с помпа Медела има ли?

# 367
Елг, нали?  Joy Ама то студът е само 2 дни като гледам, после пак топло за зимата.
Аз съм с Медела - двуфазната ръчна, но засега не я ползвам - бебето си върши работата. Пробвах я и съм доволна. В болницата пък имаше електрическа Медела и всички бяха много доволни.

# 368
ВЪПРОС КЪМ ЛЛК

Как мога да разпозная лактозната непоносимост? Бебето ми е с разтроено стомахче от вчера, цвета и мириса не са променени. Ето и на кратко за какво става въпрос"

С разтройство сме от вчера. Просто е редичко акото, няма ги белите частици вече, след като я накърмя се появява пръцкане здраво и изкарва акото. Чета сега за лактозната непоносимост и предното мляко. В болницата ми казаха да я слагам за не повече от 10-15 минутки на едната гърда и след това да местя на другата и да не я оставям да се заседява повече, сега чета че не трябва така, ами да си я оставям сама да се отдели от гърдата, защото иначе е възможно да изсуква само предното мляко и от там да се появи това разтроено стомахче и диарията. Та от снощното хранене си я оставям сама да си реши кога не иска гърдата, обачееее тя суче само от едната и заспива, до другата не стига. Спи си иначе стабилно по 3 часа средно, плюс минус. Другото от което си мисля, че може да е това рядко ако е от това , че преди три дни , изпих две сутрини под ред по лъжичка английска сол, че се бях запекла нещо....ама пишеше , че уж не оказва влияние на кърменето  Tired ама знам ли вече и последното , което подозирам е инфакола, който давам преди всяко ядене. В БГ листовката не пише за странични ефекти, но сега като се зачетох в английски сайтове и за семитикона, пише, че е възможно като страничен ефект да се появи умерена диария , повръщане и т.н. 

Сега съм чуденка какво да правя, смятам да и дам малко водичка /с глюкоза, че иначе хич не ще да я пие, макар не съм и сигурна дали с глюкозата дори ще я излъжа/ за да я оводня. Освен да звъня и на педито, направо не знам   #Cussing out Спи детето сега спокойно, чакам я към 1 да се събуди и да надникна в памперса пак....да видим  Tired Дали да не пробвам да дам на едно хранене сега само адапте....съвсем се сбърках. Иначе си ака и пишка, ама акото си е рядко , попива в памперса

# 369
На мен ми захваща само зрното. Нали си мислех, че ми е намаляла кърмата. Ми не. Меделата не ми е удобна. Даже и бучки си докарах. Вчера правих компреси и се цедих на ръка.

# 370
Благодаря ви момичета...дано всичко по летищата е ок Simple Smile

Елг аз съм с медела суинг (електрическа) и съм мн доволна. Ако и ти си с такава имам един чисто нов комплект - фунийка за гърдата и филтър - ще ти ги донеса. Не знам дали знаеш, но фунийките за гърда са различни размери. Да не би ти да си взела мн малък размер.

Панди благодаря ти за съвета с лепенките. Тук няма време да търся, но ще отида на лекар в БГ и там ще купя.
Дано успееш днес да направиш кефа на Анди и да излезете с шейната.

Фейсче - това с парите ми се струва супер тъпо, кой им е крив че са направили грешка....ти каква вина имаш, че даже те карат да им връщаш парите за НОИ.
Поне тук в това отношение са супер...ако не ти преведат навреме парите, започват да текат лихви за всеки просрочен ден....така че винаги плащат навреме.

В БГ вали сняг, а тук заваля страхотен дъжд...размина ни се разходката днес.

Хубав ден ххх

# 371
аз също съм с Медела суинг и съм супер доволна. Нито ме разранява, нито има някакъв дискомфорт.

# 372
Привети и от нас   bouquet

Роси, за пъпа - зависи колко стърчи - по принцип ще се прибере сам, ако е малка хернията. Ако е по-голяма, тук има лепенки за пъп, които ще помогнат да се прибере.

Храненето - по принцип има педиатрично правило, че детето трябва да яде
100 мл +(10хn), като n са навършените месеци на детето.
Това означава, че на един навършен месец трябва да яде
100 + 10х1 = 110 мл
на два месеца: 100 + (10х2) = 120 мл
и т.н.

Това е, разбира се, при 7-8 хранения първите 3 месеца и, и 6-7 хранения след това.

Ние сме супер Simple Smile Аз свикнах да спя седнала  Joy
Не го будя таткото нощем, защото е достатъчно един от двамата да е буден, и без това трябва да я храня, но пък съм му делегирала каката - водене, прибиране, разходки, извънкласни занимания, пазар - не мога да се оплача Simple Smile Ей сега сефтосаха шейната Simple Smile
Мила в голяма степен още е като новородено - има няколко съня по три часа на ден и 1-2 будни периода от час-час и половина. Едва от няколко дни й се чува гласът (но пък е мощен Simple Smile)
Ние вече започнахме ЕБХ, защото ми е мъчно да я гледам как се пъне и червенее, а над легена свършва работата за нула време. Бонус - не пера наакани пелени  Mr. Green
Супер лесно се утешава с гушкане, но имам и помощници, когато ми трябват ръцете за нещо - безценната ми люлка на Фишер Прайс и специална техника за повиване - показвала съм.

Пожелавам безметежни дни с бебчетата и стискам палци на неродилите  Hug

Тони, понеже кърмените бебета трудно се оригват, повдигнете му леглото на 45 градуса с поставяне на нещо под матрака - възглавница, сгънато одеало. При нас и това ме помага - държа я дълго, по 1 час, после я слагам в стола за кола/люлката. И пак връща понякога. Ще го израсте.

# 373
Роси, ръчна ми е помпата. С голяма фуния. Може би правя сравнение с авента, та затова. Но определено ми е дискомфортно.

# 374
  • София
Диобро утро. От 2 дни съм като Десита - спя, когато бебето спи. Лягам в 12 и ставам в 12 на обяд, като в промеждутъците храня на 3 часа и сменям памперс. ММ прави млякото, аз преобувам. Поспивам по около 2 часа между храненията и така ми се събират приблизително 8 часа, затова денем не съм уморена. За пъпчето и аз е чудих къде да му го хвърля. Мислех пред Софийския, или техническия. За Медицинска не знам - много тежко се учи там, не ща да го тормозя. Както каза един познат - ще става програмист, понеже датата и часа на раждането са само 0 и 1 с изключение на една 4-ка (1101141010)  Mr. Green Другия вариант е да го правя пътешественик или турист и някъде по горските пътеки да бъде  Mr. Green
Роси, хайде идвай си. За пъпчето нямам идея Sad За парите знам, че е тъпо, но тук е БГ и си мислят, че всичко им е позволено. Лошото е, че с касиерката сме в добри отношения и не искам заради някакви пари да ги развалям, затова се чудя как деликатно да й обясня че така не става аз да връщам пари, които не съм получила.
Кайлис, вие за 14 дни 400 грама, а ние за 11 дни 900 - ММ го е мерил сутринта. Много се притеснявам, че доста наддава, а аз му върнах нощното хранене в 3, макар че не беше гладен тази сутрин, ядеше спейки. Изяде 90 мл, в 6 пак 90 мл и после повърна, което значи, че му идва вповече и може би ще трябва да го оставя или сам да се буди, или направо в 6 да хапва.
Елг, внимавай с наддаването, че най-ужасно е да ти сложат бебето на диета, да видиш рев тогава Sad Твоят доста е качил. Наддават много от адаптето. Някъде четох, че от аптамил се дебелее. Ние минахме на милумил, но нали е същото.
Панди, ние купихме вчера като вашите капки против колики - абоколикен и сякаш намаляха. Даже не ака след всяко хранене. През нощта не е, чак сутринта напълнил памперса. Белия памперс премиум кеър също ни пропусна. Вече не знам какво да го правя Sad. Все е опикан.
Тонини, Яни също се оригва много трудно, по 30-40 мин го разнасям и понякога не може. Чак като го сложа да спи и връща малко, а не е на кърма, или ако я приема е от шише.  Мен от упойката не ме е боляла грам главата, макар че друго писахте тук. А моята беше и комбинирана. За АМ фризолак съм чела не много добри неща и не смея да му давам. За хълцането и ние сме така, но с течение на времето ще се разреди.
Иначе аз съм по-добре сякаш. Случката с моята приятелка ме разтърси и се поосъзнах. Не ми е криво вече, особено като ММ си е до мен. Гушкам бебо много, приятно ми е, а ММ казва, че ще го разглезя да не иска да спи в леглото. За сменяне на памперс и къпане, аз не съм се притеснявала изобщо. Размятам си го още от болницата. Там му сменях няколко пъти памперса. Четох, че бебетата не са толкова чупливи и се успокоих:)

Общи условия

Активация на акаунт