Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 401
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Тони, да ти е жив и здрав бебо.

ДеситаБонита, чакам да кажеш дали ви помага възглавницата.
Освен за колики после за какво се използва?

Ивичка, и нашата кака пощуря вкъщи. От вчера е на градина и си е същото добро дете. Може да и липсват децата. Пък и тя има труден етап, все пак има бебе. Колкото и да обесняваме те са си деца.

Момичета, аз на 9 ще правя погача. Та сега съм в затруднение какви подаръци да си пойскаме. Една дружка на мама е купила чувалче за спане, искам и контеинерчета за храна и възглавница за спане. Но ми остават още 5 неща.
Помагайте.
Имаме играчки за количка, дрехи много и продължават да ми дават.

# 211
Благодаря, момичета! Исках просто да си сверя часовника за килограмите. Аз забременях 49, влязох в болницата 62, в момвнта съм 52 и се притесних дали не падат твърде бързо Simple Smile Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и само хубави моменти за напред! Hug

# 212
Апропо честити Бабин ден! Simple Smile Аз мислех да чакам до 40 дни, за да ида на лекар, но сега се чудя какво да правя. И според вас по-добре да ида при този, който ме оперира или този, който ме следи? Разумът ми подсказва при пръвия, но пък и при другия трябва да ида да го почерпя, а и ми беше казал след 40 дни да отида, пък Маленов нищо не ми каза...

Ирчик, вярваш или не, точно днес си мислех за теб и щях да пиша. ЧЕСТИТА РАДОСТ!!   bouquet Много да те радва малкия Андрей, адаш на нашата кака. Simple Smile Да сте много щастливи! Каката радва ли се? Като имаш време, пиши повече!  Hug

Честита радост и на Мама Тодорова!   bouquet

Никито, добре дошли у дома! Дано преодолееш проблемите с кърменето. Само бъди спокойна!  Според мен все още имаш коластра и мисля, че съвсем скоро кърмата ще потече както трябва. Не бързай да се отказваш. Ако искаш пиши ми във фейса.  Hug

Деситка, аз нашата възглавничка загрявам за 1 мин на 900W. Абе трябва да е топла, но не гореща. На Лизи много й помага, макар че не винаги.

Минка, уау, и ти като Кайлис си за завиждане. Аз качих 10кг, в болницата оставих само 4, после свалих още два, но заради будуването и наблягането на сладко + гостуването у мама си ги върнах и сега се мъча. Sad Аз имах 4 излиши от преди да забременея, та сега де факто имам да свалям 10. Sad

Иви4ка, гадно за сополките, дано не е нещо сериозно. Нали ни предстои ваксина тази седмица и треперя с тези грипове в момента... За каката - ммм, ревнува си детенцето. Но правиш съвсем правилно и според мен би тярбвало скоро да се нормализират нещата! Стискам палци!  Hug

Две неща ми правят впечатление. Първото е, че на пръв поглед на 1 стр май имаме доста повече момченца, отколкото девойки. Второто е, че много мами тръгнаха да раждат нормално, а се е наложило спешно секцио. Разбира се при повечето вероятно наистина е било наложително, но не знам защо ме човърка, че някои лекари са си улеснили процедурата...  Thinking

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:18 от ♥Пандичка♥

# 213
Някои вече са видели, но аз да съобщя с огромно удоволствие, че и Тонини е станала мама на голям юнак Явор. Да им е жив и здрав!  newsm68  smile3525 Вече сме си го заплюли за зет, чакам одобрение от потенциалната сватя.  Mr. Green

# 214
Някои вече са видели, но аз да съобщя с огромно удоволствие, че и Тонини е станала мама на голям юнак Явор. Да им е жив и здрав!  newsm68  smile3525 Вече сме си го заплюли за зет, чакам одобрение от потенциалната сватя.  Mr. Green
Охо,вие отсега сте ги взели...значи започнахме със сватосването! Peace Да вземем да тропнем по едно хоро по случай случката,че поне и нашите да излязат. Hug (между другото,и ние вече си имаме зет,само че той е набор 2013-та  Wink )

Да й жив и здрав големият момък на Тонини,много да ги радва.А на нея-бързо възстановяване и дано скоро се разпише.

# 215
Мами пак сменили облика безобразие!
Днес ходих за епикриза и с какво мислите че се сблъсквам пияни доктори липсата на персонал в болницата нямаше кои да ми даде епикризата в цялото отделение кънтят хора и ръченици алкохол и погачи пренасят акушерки! Удивени останахме с майка ми излязохме както и влязохме незабелязани! Потресена съм че се случва такова нещо в 21век все едно влязохме в механа не в родилен дом!
Простотията продължи на пълен макс отидохме при лекаря които следи бременността ми и го питаме за раждането а той ни обеснява че нормално ще раждам и аз направо се втрещих питам го наясно ли изобщо какво говори аз съм сърдечно заболяване операция-лапаротомия прекламсия гъбички и кетони в урината с много тежка бременност а той ми обеснява че не можел сам да взима решения за раждането и трябвало да говорим с началника на отделението. Със същия сме в конфликт и от сега знам че ще ме прати в 3-та глуха прибрахме се разтреперени всички аз се разплаках. Умишлено искат да умъртвят или мен или бебето какво да правя и аз незнам във Варна ми казаха че трябва да раждам естествено че е много опасно за мен и за бебето блъскам си главата и незнам какво да правя Моля ви за съвет... как да постъпя...много съм отчаяна....

# 216
Еххооо, ЧЕСТИТО на новите мамчета!   bouquet  smile3525 Да са здрави и силни бебоците! Отново този гаден вид на форума, ужасно е!!!
Замислих се за думите на Пандика (за наложителното секцио) и мен ме загложди тази мисъл, дали наистина е "наложително"?!
Аз съм си още с бебче в търбуха, БЛАГОДАРЯ ви (Десита, фейсче и всички други, които още ни мислите). Дано и ние скоро да се похвалим с хубави новини!  Praynig
Елг , интересно ми стана с тази традиция за погачата. Колко неща трябва да има , колко хора се канят, доста четох в интернет, но ако имаш време би ли споделила от опит нещо по въпроса?
Desi_89 много тъжно ми стана като прочетох това, което си написала.... ooooh! Незнам аз какво мога да те посъветвам, освен друго мнение...но не знам нито къде, нито при кого.В много трудно положение си. Моля се да се намери най-добрия изход за теб и за бебчето.

# 217
Денислава,
За погачата- знам, че се прави преди 40 ден на бебето или точно на 40 ден ако се пада неделя. Прави се в неделя.
С каката я правихме като беше на 23 дни заради бабето, че заминаваше за Англия.
Сега ни се пада на 9 февруари, 2 дни преди 40 ден.
На 40 ден се ходи в църква за молитва.
На погачата се канят само жени и деца. Близки да са, добри хора ( не са точна бройка, мойте сега са 8 жени, та затова исках идей за още 5 неща:-) ). Те носят подаръци и нещо сладко. Майката и прави питка ( но я меси ако са и живи и двамата родители). В моя случай ще я поръчаме.
На масата се слага и мед и сол. Набляга се на сладки неща. Аз ще сложа и някакво мезе.
Когато дойдат гостите, върху питката се слага кърпа и вдички слагат пари( хартиени и монето), златни неща и наричат нещо за бебето. Майката или бъдещата кръсница завързват кърпата и я слагат на високо. После майката гушка бебчето и над главата и над кърпа се разчупва питката от жени\деца със живи родители.
Първото парче е за Богородица, след това се дава на майката с малко мед и малко сол. На бебето само се допира до устенцата ( за да е яшно дете). После се раздава на гостите.
От къщата на този ден не се изнася нищо и майката не изпраща гостите.
Като всичкото това трябва да стане по светло ( аз го правя от 11 до 15ч).

# 218
честито на всички омамили се!!!То не останаха много много.  bouquetНие от 3 дни сме вкъщи и се гледаме завидно добре.Влязох в ред още първия ден,чистих ,готвих и нещата тръгнаха по старо му сякаш Борко е бил при нас отдавна.На мен ми е много спокойно.особено като нямам майки и други роднини наоколо и знам кога какво да направя(и слава богу Praynig)Днес педиатърката доийде ,похвали ни ,че сме много добре развиващи се и само чакам да минат 40-тина дни и да излизаме с количката.Всъщност вчера ни беше първата разходка ,но с колата до очния лекар,че малкия още в болницата имаше конюктивит и идва лекар да го преглежда,но и това се оправи.
Относно историята покрай раждането на детето е дълга,но ще разкажа накратко.Имах планувано влизане за 13.01.в болницата за предизвикване ,обаче наш Борислав рещи точно на термина си да тръгне и на 12. вечерта ме почнаха болките.На другата сутрин бях вече приета в болницата с леки ,но постоянни контракции и 1см разкритие.Решиха,че всичко е ОК и ще ме чакат търпеливо без никаква намеса.И така следобяда пак на тонове,хубави контракции 3 см.След има няма 2 часа адски болки с 6 см разкритие като всичко започна в 6 вечерта.Спукаха ми мехура и очакваха до 8-9 вечерта да са ме оправили.ДА АМА НЕ CrazyПрекарах 4 часа и малко в ада хора ,караха ме да се разхождам ,аз припадах на системата,а между контракциите заспивах буквално в безсъзнание.Ядосах се,че нещо не върви както трябва и едва не се сопнах на акушерката ,тя вика :"ами бебенцето трябва да слезе мойто момиче,потърпи още малко".Колко бе братче? CrazyВикам боли нечовешки,досега трябваше нещо да се случи.Погледна ме тя и кво да види-човека не мръднал и мм от мястото си.Извикаха моята докторка,после дойдоха шефа на отделението и всички доктори ,тъй като имаха секцио преди мен и бяха там.Взеха да ме гледат и да се чудят какво да ме правят,аз напъвам страшно вече ядосана и амбицирана да го изкарам тоя човек,въпреки адските мъки.Доктора ми вика "недей не се хаби,само губиш сили.не мърда и мм бебето".чудиха се още малко и аз накрая вече викам не издържам ,спрете болката някак си,искам да свърши и така в 22:15 ми биха епидурална и настана божественото облекчаване на мъките.30 мин по късно изплака и големия мъж,като чух колко кила е се разревах от вълнение,страх ако бяха ме измъчили за нормално и други работи.Това е общо вето самото раждане.След това се почнаха проблемите след него,но друг път ще пиша.Много съм щастлива с това човече,как съм живяла без него незнам,но сега е тук и мога да му се радвам нон стоп. Heart Eyes baby_neutral

# 219
Имам въпрос към ЛЛЛ:какво обезболяващо мога да пия при главоболие докато кърмя?Благодаря предварително!

# 220
здравейте, запис и от мен! Надявам се всички да сте добре! На родилите-честито, на чакащите-успех, ще стискам палци Simple Smile аз още не съм влязла в ритъм, като вляза ще ви чета Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 221
Здравейте и от нас Simple Smile.Честито на всички новородили мамчета Simple Smile.Ние от два дена вече сме си у дома.Много е хубаво,но времето минава много бързо покрай кърменето.През деня използвам всеки удобен момент да поспя,че през нощта се храним много често.Много се изморявам и направо нямам сили за нищо.Браво на всички мами,които вече са влезли в ритъм,на мен май ще ми отнеме повече време Sad

# 222
  • София
Здравейте и от мен. Честито на Перото, Тонини, Ирчик и Вики!!! Да са им живи и здрави бебчовците.
Аз пак се сдухах. ММ искаше нещо да му показвам на телефона и аз видях, че на 13.01 е звънял на бившата си. Хем бяха приключили нещата там отдавна, 2г преди мен, от какъв зор трябвало сега да й се хвали, че има син, не знам. Аз сякаш съм звъняла на бивши гаджета да им се хваля. То и без това от няколко месеца сме като съквартиранти - никакъв кекс, та не знам докъде ще я докараме. Не знам и колко бременността и бебето са причина.
Елг, аз реших да разместя малко храненията и да ги направя както в Шейново - в 1 през нощта и после в 6, че с това храненен в 3 като го будя и едвам гледа, милото. Пък и аз се уморявеам, докато сменя памперс и се наяде, оригне и т.н. и станало 4. А ти даваш ли му вода? За погачата много добре си го обяснила, аз нямах представа. Ще те питам после, ако забравя нещо Simple Smile Подаръци, ако имаш всичко, може да си поискаш за по-голямо дете. Аз така мисля да направя. Примерно гърне или столче за хранене.
Кайлис, аз го слагам по корем върху мен, но имам чувството, че му е трудно да диша. Много шумно става дишането.
Днес успях да изцедя 100 мл кърма на обяд, но после нямаше. Все пак е постижение.
За килцата - аз свалих половината - минус 8 съм и стават още толкова, но апетитът ми се възвръща с пълна сила, та не знам докъде ще я докарам. Сега съм 65, а бях 57 като забременях.
Панди, не е нормално да боли, но иди при доктора, който те е рязал, че той си знае какво и как е правил. Може някакви сраствания да си имала от преди това още. За спешното секцио - и на мен ми направи впечатление.
Десита, за къпането ние решихме през ден.
Малчо, стискам палци да се раждате скоро.
Ивичка, защо не пробваш малко по-строго с каката? На тази възраст не разбират от добро.
Мама Тодорова, радвам се, че е имало добър финал!

# 223
  • София
Здравейте! Още си чакам аз, вече 4-5 дни след термина. Всеки ме пита какво става, сякаш е много странно да преносиш малко Thinking Тоновете са добре, нали сега ходя всеки ден да ги мерят. Доки каза че до седмица се преносва, после в болницата. Дано не се налага да чакам толкова ooooh!

Im So Excited Днес и аз питах за болничния тъй като ми беше до 18 януари. Сестрата каза, за престоя в болницата да искам оттам болничен, а за дните в които съм преносила, след раждането се взема от гинеколожката. След това от педиатъра на детето, доколкото си спомням.

На новите мами, ЧЕСТИТО!!!  Two Hearts

Другите сме в очакване Heart Eyes Не сте сами и аз искам вече да излезе бебка, че място не мога да си намеря вече Peace

# 224
Тонини,да ти е жив и здрав малкият Явор! Скорошно възстановяване! Hug

Общи условия

Активация на акаунт